Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβολο και τ.μ.


Recommended Posts

Μπορεί να φανεί αφελής η ερώτησή μου όμως έχω μπερδευτεί αρκετά με το όλο θέμα και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Στον υπολογισμό του παραβόλου, υπολογίζονται τα τετραγωνικά των αυθαίρετων τμημάτων της ιδιοκτησίας ή ολόκληρου του χώρου στον οποίο αναφέρεται η αυθαίρετη κατασκευή;

 

Εγώ έχω δύο εξωτερικές σκάλες που οδηγούν σε υπόγειο βοηθητικό χώρο υπόγειο από ιδιόχρηστο τμήμα πρασιάς. Το σύνολο των τμ των κλιμάκων αυτών είναι λιγότερο από 50 τμ όμως ο βοηθητικός χώρος είναι σχεδόν 100 τμ. (για να μην υπολογίσω και το ισόγειο). Επίσης αναφερόμαστε σε κάλυψη ή σε δόμηση; (δηλαδή πρέπει να προσμετρηθούν και τα τμ του ισόγειου με την κύρια χρήση;)

Επίσης, λόγω του ότι υπάγονται στην ίδια κατηγορία αυθαιρεσίας οι δύο αυτές σκάλες (παραβίαση κτηριοδομικού λόγω επέκτασης πέραν του 1/4 του μήκους της πρασιάς) σκέφτομαι να το πάω με αναλυτικό και να βγει δηλαδή μία παράβαση (500 ευρω). Είναι ορθό ή μήπως θεωρούνται αυτόματα δύο παραβάσεις ξεχωριστές συνεπώς 500 Χ 2 = 1000 ευρω;

 

Και...τέλος. Στην ιδιοκτησία αυτή υπάρχουν κάποιες εξτρα διαρρυθμίσεις που μπορούν να νομιμοποιηθούν με βάση τον 1577. Στο παράβολο όμως συνεπώς πρέπει να υπολογιστούν λοιπόν όλα τα τμ του χώρου (περίπου 100 τμ) ή δε χρειάζεται καν δήλωση αυτών των διαρρυθμίσεων;

Ευχαριστώ :S

Link to comment
Share on other sites

Για τον υπολογισμό του παραβόλου μετράνε μόνο τα τετραγωνικά υπέρβασης δόμησης και της αλλαγής χρήσης.Οι 2 σκάλες αν δεν υπαρχουν στην άδεια πάνε με αναλυτικό υπολογισμό και επειδή είναι ίδια παράβαση ο αναλυτικός τους αθροίζεται και αναλόγως αν ξεπερνάει τα 5000€ είναι 1 ή 2 παραβάσεις.Οι διαρρυθμίσεις καλύπτονται και με άδεια μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Για τον υπολογισμό του παραβόλου μετράνε μόνο τα τετραγωνικά υπέρβασης δόμησης και της αλλαγής χρήσης........

μανώλη αυτό είναι διασταυρωμένο?? δηλαδή εάν σε ένα οικόπεδο έχουμε ευθαίρετη αποθηκη 46τ.μ. και στέγαστρο (που πάει με αναλυτικό) εμβαδού 5τ.μ. το παράβολο θα υπολογισθεί μόνο για την υπέρβαση δόμησης Β.Χ.(---->500ευρώ)?? δεν μας απασχολούν τα τ.μ. του Η.Χ.(στεγάστρου) τα οποία αν συνυπολογισθούν θα πάμε στα 51τ.μ.--->1000ευρώ??????

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ με τον Manolis gon Εχω περίπτωση καταστήματος με μόλις 21τ.μ. υπ.δομ. αλλά και 95τ.μ. αλλ.χρήσης οπότε πάμε στο 2000 παράβολο.

 

@kontegr

Το στέγαστρο δεν θα το βάλεις με αναλυτικό;;;

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

το στέγαστρο θα το βάλλω με αναλυτικό... το είπα, είναι όμως εν δυνάμη καλυπτόμενος χώρος αυθαιρεσίας και καταλαμβάνει συγκεκριμένα τετραγωνικά, άσχετα αν το πρόστιμο υπολογίζεται βάση αυτών ή όχι... άρα μήπως για τον υπολογισμό του παραβόλου συνυπολογίζεται και αυτό το εμβαδόν?

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα θα σου βγάλει μόνο του το παράβολο και αν το βάλεις με αναλυτικό δε θα μπορέσει να υπολογίσει το εμβαδόν του ώστε να το αθροίσει.Εκεί φταίνε αυτοί που αποφάσισαν ότι μπορε'ις να το βάλεις με αναλυτικό.Μην ανησυχείς όμως πάλι τα λεφτά στην Τρόικα θα πάνε, πετάξανε από το πράσινο ταμείο.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που εχεις κτίριο με 2 διαμερίσματα και κεντρικό κλιμακοστασιο, ενός ιδιοκτήτη χώρις σύσταση οριζοντίου, και η μόνη παράβαση είναι ο ύψος του ορόφου (χωρίς να υπερβαίνει το μέγιστο της περιοχής) και θέλεις να πληρώσείς παράβολο και να το νομιμοιήσεις με ο.α., Θα πληρώσεις 500 Ε, ένα παράβολο για όλα και θα βγάλεις ο.α.?

Σύμφωνα με τον 4014 θέλει για κάθε αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία ένα παράβολο.είναι όμως λογικό να πληρώσεις 500*3=1500Ε για να καταλήξεις εν τέλει, στην ίδια ο.α.?

Link to comment
Share on other sites

igyp αυτό σίγουρα είναι παράλογο... και αυτό με τις "πόρτες" και τις "μπούρδες" σύντομα (ελπίζω) θα καταπέσει ώς ερμηνεία... εδώ δεν είναι 3843 που κάναμε πλακίτσα... ο 4014 σοβαρεύει (οικονομικώς) τα πράγματα...

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω με αυτή τη λογική θα υπολόγιζα το παράβολο. Τελοσπάντων τελικά θα προσπαθήσω να αποφύγω προσωπικά το 4014. Προσπαθώ να το ψάξω για τον 1512, καθώς εχει χαθεί από την πολεοδομία (-_-) φάκελος αναθεώρησης προσθήκης ορόφων στην οικοδομή. Συνεπώς κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως ανασύσταση φακέλου, όμως δεν μπορώ να δηλώσω τώρα άρον άρον με τον 4014 πράγματα που είναι στον αέρα όσον αφορά την ιδιοκτησία που με ενδιαφέρει (κανείς δε γνωρίζει τι έχει διορθωθεί και τι όχι στα σχέδια της αναθεώρησης)

Μένει να δω αν θα δεχτούν στην πολεοδομία εξαίρεση από κατεδάφιση σύμφωνα με τον 1512/1985. Ελπιζω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.