Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή ενεργειακής εστίας (DIY)


Panos.T

Recommended Posts

Για να πετύχεις πολλαπλές διαδρομές στα καυσαέρια, φυσικά θέλεις βεβιασμένη κυκλοφορία (ανεμιστήρα). Κάποτε κατασκεύαζα αερολέβητες, που είναι απλούστεροι, αλλά πάντα η θέρμανση με αέρα κρύβει πολλά μυστικά. Στην αρχή το καλύτερο είναι η αντιγραφή, αλλά και εδώ χρειάζεται γνώση και εμπειρία. Μια απλή και ξεχασμένη λύση είναι η τοποθέτηση εναλλάκτη νερού μέσα στο τζάκι και η σύνδεσή του με την υπάρχουσα εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων. Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμοι εναλλάκτες από χαλυβδοσωλήνα χωρίς ραφή, τύπου Mάνεσμαν, σε πολύ καλές τιμές.

Link to comment
Share on other sites

giovan (πιαστηκα με σενα επειδη τ ανναφερες) εγω δινω αερα (200 και 400 κυβικα) στην αρχη της βασης της εστιας, διατρεχει το δαπεδο, τ πλατη (9 σωληνες φ33) και συλεγεται στον κωνο σε κεντρικο συλεκτη και βγαινει πλεον στ χωρο. Αν διοχετευσω νερο σε τετοιον εναλλακτη με φυσικη ανωση ποσο υψος μπορει να φτασει πριν γινει ατμος? 9 σωληνες φ 33 με 130 εκ συνολικη διαδρομη και 70 εκ υψος λεω.. χωρις κυκλοφορητη ποσο ψηλα μπορει να φτασει το νερο πριν γινει ατμος? Ξερει κανεις? Κ αν.. φτασει ενα υψος, αυτο θα ειναι αρκετο δια βαρυτητος να σπρωξει το νερο να "κυλλησει" στα σωματα? Πρακτικα εννοω κ οχι με συγκεκριμενες διατομες στ σωληνες τ κεντρικης εγκαταστασης. Με τ δεδομενα που ξερουμε στ οικοδομες μας; λεω.

Αξιζει να αχοληθω η ονειρευομαι κοτσανες??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.