Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos.T

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Panos.T's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και απο μενα. Σχετικα με οτι λέτε εχετε απόλυτο δίκιο, αν ειναι να αμείβομαι λιγοτερο απο τον Delivera αστο καλύτερα!! Δυστυχώς .. Υπάρχουν "επαγγελματιες" του κλάδου που τον εχουν φτάσει σε αυτό το επιπεδο.. ειναι οι ιδιοι που στις σχολές δεν πέρνανε μυρουδια απο τεχνικα μαθήματα.. απλα ηταν εκει γιατι τους εστελνε ο μπαμπας! Τι περιμενετε κυριοι δηλαδή να μετρήσει αυτός ο ανθρωπος? .. Δεν τον ρωτάτε μπορεί? Τι περιμενετε απο το μαστορα?? ..να καταλάβει τη σημασία του χρόνου απόκρισης του ΔΔΡ?? ..τα ms ειναι γι αυτον ανυπόστατος χρόνος τον ΔΔΡ τον ανιχνεύει οπτικα το ματι του, ειναι με ακτίνες Χ. Δεν λεω οτι δεν υπάρχουν και ευσυνειδητοι αλλα οταν μου λένε "ελα μωρε σιγα τι κανει ο ταδε δίνει την ΥΔΕ με λιγοτερα" ε τι να πω Ηλεκτρολογος ειμαι δεν πουλαω ρουχα με συγχωρείτε δηλαδη. Στις αρχές είχα προτείνει οι πίνακες να ασφαλίζονται με μια κατάληλη μητρα η οποια να προσαρμόζεται σε μια βίδα στο ερμαριο του πινακα (οπως τη μολυβοσφραγιδα που εχουν οι ταμιακες μηχανες). Με αυτόν τον δεν μπορεί κανένας να τροποποιησει κατι στον πινακα αρα ο "υπογραφακιας" δεν μπορεί να ισχυριστεί οτι η τροποποίηση εγινε ερημην του. Τι να κανουμε? Ετσι είναι ομως!! το αυτοκόλητο ξεκολάει ή δεν προστατεύει απο κατι.. οπότε.. ολα γινονται ! Ενω με μολυβδοσφραγίδα και σφράγισμα με την δικια του σφραγίδα ο καθε ενας (Serial Number) .. λιγο χλωμό να βγάλεις κατα συνηδειση ΥΔΕ. ... και ενώ τα γραφουμε αυτα και τα λέμε τσακ στη πανω σειρα της σελιδας " Πιστοποιητικα ΔΕΗ απο 60Ε" πφφφφφφφφφφ!!!! Μπακαλοχαρτα!!! σε λίγο θα λενε πιστοποιητικα 10Ε το κιλο!! ...καταντια!!!!
  2. Φίλε Στέλιο, Για τζάκι πρόκειται το οποίο ρωτάω αν έχει κανείς υπόψιν του ή τρόπο υπολογισμού ενεργειακής εστίας ή κατασκευαστικά σχέδια (Clopywrite). Στα ενεργειακά (όλα έτσι τα έχουν βαφτίσει) έχω ακούσει ότι έχουν αφάνταστα μικρές καταναλώσεις (4-5 κιλά ξύλα την ώρα με αποδιδόμενη ενέργεια14KW) και σαφώς ελάχιστο καπνό!! Αυτά αν ξέρει κανείς τρόπο υπολογισμού η συγκεκριμένη μέθοδο κατασκευής δεκτή κάθε βοήθεια, το θέλω για 1 κομμάτι, το δικό μου!!! Η Σόμπα με τα μηχανόλαδα ζεσταίνει του σκοτωμού όντος! θέλει μια σερπαντίνα με 2-3 τρύπες και ένα θάλαμο καύσης! Αλλά το καμένο λάδι δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία!!! Υπάρχει σόμπα με ροκανίδια (το ψιλό από την πριονοκορδέλα) με 3 κιλά να καίει 4-5 ώρες! Η Αθήνα επί κατοχής τότε που η Κηφισίας λίγο πιο πάνω από την Αλεξάνδρας είχε οδοφράγματα, και τα καυσόξυλα δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα τέτοιες σόμπες χρησιμοποιούνταν για θέρμανση-Μαγείρεμα-Ζεστό νερό! Ευχαριστώ, Καλό βράδυ.
  3. Σαφώς και μιλάω για κάτι συγκεκριμένο. Μιλάω για κατασκευή ενεργειακής εστίας. Η οποιαδήποτε κατασκευή γίνεται με βάση μια μελέτη, μπορεί να γίνει με τυχαίους συνδυασμούς αλλά αυτό είναι μπακαλίστικος τρόπος και συνήθως έχει χίλια δυο προβλήματα! Ακόμη και στις παλιές εστίες (συμβατικά τζάκια) υπήρχε τρόπος υπολογισμού βάση των κυβικών του χώρου. Είναι αδιανόητο να μη υπάρχει τρόπος υπολογισμού για τα σύγχρονα τζάκια τα οποία μάλιστα συνοδεύονται και από ένα πιστοποιητικό και ένα βαθμό απόδοσης! και όλα αυτά να στηρίζονται σε "πειράματα" ορισμένων κατασκευαστών! Σε ερασιτεχνικό επίπεδο πλέον γίνονται πολλά σήμερα, λόγο ύπαρξης μηχανημάτων κοπής-διαμόρφωσης που φτιάχνουν ότι σκεφτείς αρκεί να τους δώσεις ένα DXF αρχείο! Όσο αφορά το μαντέμι κλπ μέταλλα, φτιάχνεις το κομμάτι που θέλεις, (και το ξύλο κάνει για 1-2 πατήματα), υπολογίζεις 1% μεγαλύτερο, (το μέτρο του καλουπατζή έχει 101 πόντους λένε στο μηχανουργείο), έτσι ώστε το κομμάτι αφού κρυώσει θα "πάει" στο επιθυμητό μέγεθος. Το δίνεις στο χυτήριο και όταν βάλει καμίνι στο φτιάχνει πληρώνεις το κόστος (με το κιλό πάει) και είσαι έτοιμος!!! Όταν υπήρχε τρέξιμο υπήρχαν και λεφτά τώρα όμως υπάρχει χρόνος!!!
  4. Οι ενεργειακές εστίες νομίζω είναι από μαντέμι και χάλυβας το εξωτερικό (και μαντέμι γίνεται άλλα πρέπει να φτιαχτεί καλούπι και να το στείλεις χυτήριο υπολογίζοντας και τις ανοχές 1% ) Αν χρειάζεται και πυροτουβλα μπορεί να μπούνε. Το θέμα είναι πως αφού έχω θερμά καπναερια και την καμινάδα πάνω από τη φωτιά γιατί αυτά δεν οδεύουν προς τα έξω αλλά ξαναγυρνάνε προς τα κάτω και καίγονται? Μπορώ να εκμεταλευτώ την υποπίεση που υπάρχει κατω απο την εστία (λόγο αναρόφησης αερα καυσης) και να δημιουργήσω αυλούς οι οποιοι θα ξεκινάν απο πάνω και θα καταλήγουν στον χώρο κατω απο την εστία ή στο σημείο οπου δίνω αερα για τη καυση? Εκεί βέβαια η καμινάδα πρέπει να είναι παράκεντρα τοποθετημένη και όχι στο ανώτερο σημείο έτσι ώστε να καταλήγουν τα καπναερια πάνω, να κάνουν το κύκλο τούς ξαναγυρνώντας από τη εστία και να καίγονται ξανά!
  5. Ρε παιδιά πια αναθεώρηση άδειας ??? Όταν γίνεται διαίρεση ζητάει άδεια της οικοδομής η ΔΕΗ??? Μη τρελαθούμε! Απλά μια βεβαίωση από το δήμο και πιθανή αυτοψία ότι τα τετραγωνικά που ήταν στο λογαριασμό χωρίστηκαν σε α και β και αυτό πιο πολύ για τα δημοτικά τέλη και φόρους! Μια ΥΔΕ όπου να φαίνεται η νέα παροχή και διανομή της στους αντίστοιχους πίνακες, ενδεχομένως και αλλαγές διακοπτών αφού ο τοίχος γκρεμίστηκε. Με την νέα ΥΔΕ θα χρειαστεί να γίνουν και οι ανάλογες μετρήσεις RCD κλπ Δεν έκανε καμία προσθήκη ο άνθρωπος αν ήταν 100+ 150 τετραγωνικά τώρα θα είναι 250 άμα είναι 350 ε! εκεί υπάρχει πρόβλημα!
  6. Καλημέρα Μιας και ο καιρός έχει αρχίσει να χαλάει και το οικονομικό εχει χαλάσει προ πολλού θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανένας από εσάς που υπάρχει βιβλιογραφία (σχέδια, τρόπος κατασκευής κλπ) ώστε να κατασκευάσω μαι ενεργειακή εστία (τζάκι) από χάλυβα ή μαντέμι. Μ ενδιαφέρει περισσότερο ο τρόπος που γίνεται η ανακαύση των καπναερίων. Έχω σκεφτεί ένα τρόπο αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός. Ευχαριστώ.
  7. Γιατί δεν βλέπεις για φωτισμό με LΕD, έχουν μεγάλο βαθμό απόδοσης χαμηλά ρεύματα και είναι αξιόπιστα! Όσο αφορά για την ισχύ σε σχέση με την επιφάνεια είναι ένα μικρό λάθος. Δεν μπορώ να πω τόσα βατ ανά τετραγωνικό μέτρο διότι αλλάζει η αποδιδόμενη φωτεινή ένταση του λαμπτήρα ανά βατ! πχ. 10% για πυρακτώσεως, 50% για αλογόνου και φτάνουμε στα 90% σε LΕD!!!! Στο 2011 ζούμε!!! Η οικονομία στην ενέργεια είναι εφικτή.
  8. Οι ανεμογεννήτριες χωρίζονται σε 2 τύπους όσο αφορά τον άξονα τους, αυτές είναι οι καθέτου άξονα και οι οριζοντίου άξονα. Όσο αφορά την ανεμογεννήτρια οριζοντίου άξονα δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα φορτία στη ταράτσα λόγο ότι κατά την κίνηση ενός ρεύματος αέρα όταν αυτό συναντήσει ένα κάθετο εμπόδιο (Σπίτι) τότε ανυψώνεται θεωρητικά άλλο τόσο! Δηλαδή σε μία οικοδομή με ύψος 12 μέτρα η "στρωτή" ροή του ανέμου θα είναι πάνω από τα 24 μέτρα. Μετά, η συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του ανέμου (στροβιλισμοί από τα διπλανά κτίρια) θα τη βγάζουν εκτός αφού θα στριφογυρνάει για να "πιάσει" την κατεύθυνση του αέρα. Η λειτουργία του περιορισμού στροφών είναι ένα άλλο πρόβλημα που ορισμένες ανεμογεννήτριες φέρνουν κάθετα την έλικα ως προς το ρεύμα του αέρα (στροφή 90 μοιρών) δημιουργώντας ένα τρομερό σφύριγμα αφού κατεβάζει στροφές από τις 4000 περίπου στις 500-600σαλ. Ακόμη πρόβλημα είναι τι μπορεί να γίνει με τυχόν κομμάτια που θα σπάνε από τις άκρες της έλικας. Υπάρχουν και άλλες ανεμογεννήτριες με χαμηλές στροφές περίπου στις 1500 σαλ. και μεταβλητό βήμα στη έλικα όποτε περιορίζουν χωρίς πολύ θόρυβο! αλλά έχουν όλα τα άλλα προβλήματα! Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα και δεν ξέρω αν με τις καθέτου άξονα είναι πιο λειτουργικό και αθόρυβο! Γιατί τι να το κάνεις να σε αφήνει η πολεοδομία και να σε κυνηγάν οι γείτονες και η αστυνομία.
  9. Γι αυτό εδώ τι λέτε? Δεν είναι δική μου κατασκευή φυσικά!
  10. Λοιπόν η άποψη μου για τη μείωση στροφών στο μοτέρ είναι η βάζεις μειωτή ή το πετάς και παίρνεις ένα άλλο κινέζικο με 50-60 ευρώ και κάνεις τη δουλεία σου! Η αν θέλεις βάλε με μικρή τροχαλία σε μεγάλη ένα μοτέρ από πλυντήριο (αυτά με τις πολλές στροφές στο κάδο) τύπου universal το οποίο έχει ψήκτρες αλλά κάνει ρύθμιση στροφών με μείωση της τάσης από Dimmer. Στον άξονα βγάζει γύρω στις 15000 σαλ. Η ρύθμιση σε μονοφασικό ασύγχρονο είναι από ένα όριο και πάνω διότι αν δεν ανοίξει ο φυγοκεντρικός διακόπτης (ή λόγο φορτίου πέσουν οι στροφές) ο πυκνωτής εκκίνησης θα είναι συνεχώς εντός με αποτέλεσμα η να καεί το βοηθητικό τύλιγμα η να σκάσει ο πυκνωτής (αν δεν είναι συνεχούς λειτουργίας) Από δικό μου πείραμα το μοτέρ dimmαρισμενο (ναι δουλεύει το to dimmer όταν έχει triak 15 ή 25 A) στις μισές ονομαστικές "τράβαγε" από το δίκτυο περισσότερα αμπέρ από ότι στις ονομαστικές στροφές αφόρτιστο λόγο ότι έβαζε ο φυγοκεντρικός διακόπτης εντός το βοηθητικό τύλιγμα!
  11. Μπράβο!!! Πολύ σωστή ιδέα!!! Να λέμε όμως και για προγραμματισμό σε Atmel η pic άλλα και κυκλώματα προγραμματισμού (DIY προγραμματιστές) Άλλα και για - γερά νεύρα κυκλώματα λυχνιών - πχ υπολογισμός μετασχηματιστή εξόδου για ενισχυτή με λυχνίες??? Στο κύκλωμα του φορτιστή όταν βγάλει εκτός την μπαταρία δεν πρέπει να γεφυρώνει ή να ρίχνει σε φορτία την τάση των ηλιακών???
  12. Εγώ είχα πει να υπάρχει σφράγιση του πίνακα με σύστημα όπως στις ταμιακές μηχανές. Να γίνει ένα σωματείο μηχανικών οι οποίοι θα ελέγχουν από κοινόχρηστους χώρους μέχρι και πίνακες σπιτιών με απλό έλεγχο η όχι της μολυβοσφραγίδας! (με φωτογραφική επιβεβαίωση και ανάρτηση σε ανάλογο πίνακα) Στις αλλοιωμένες σφραγίδες να υπάρχει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ενώ σε διαπίστωση ελλείψεων, κακοτεχνιών, επιβεβαίωση άλλου προσώπου εκτός από τον υπογράφοντα η έστω από υπάλληλο του, -ξέρετε τον κύριο τάδε, ποιος είναι αυτός!!! ο Κωστάκης εδώ της κυρα Μαρίας τα έφτιαξε τα ηλεκτρικά μιαααα χαρά το παιδί!, και φθηνααααααα!!!!-) να "πέφτει" το ανάλογο πρόστιμο στον υπογράφοντα και αν είναι κατ' εξακολούθηση προσωρινή η μόνιμη αφαίρεση της άδειας! Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες τότε και μόνο όταν είναι εφικτές μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις άσε καλύτερα καθόλου μη τις λες!
  13. Αν ζητάς κατασκευή Φτιαχτο Μονος Σου δες αυτά : http://www.elements.nb.ca/theme/energy/micro/micro.htm http://www.carbonneutralenergy.co.uk/hydro.html http://www.builditsolar.com/Projects/Hydro/WaterTurbineAppendix.pdf Πιστεύω να σε βοήθησα.
  14. Η συντήρηση είναι υποχρεωτική βάση νόμου περιλαμβάνει ελέγχους Η/Μ μερών τόσο και ελέγχους κατάστασης μπαταριών για απεγκλωβισμούς, καλή λειτουργία τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης, κλπ Τώρα αν γίνονται οι προβλεπόμενες εργασίες, σε τι βαθμό, και αν ξέρει ο κάθε συντηρητής είναι στην κρίση του ιδιοκτήτη - διαχειριστή!!! Ο αριθμός των συντηρήσεων είναι ένα ' πονεμένο ' μέρος της ιστορίας (έχει οριστεί εκ νόμου σε 8 για πολυκατοικίες) Βασικά σαν μηχανικός εγώ κάνω εκτίμηση της κίνησης της πολυκατοικίας και κάνω τις 8 η κρατάω τις 12 (για παράδειγμα αν έχει ένα ιατρείο στο 4 όροφο και κάνει 100 διαδρομές τη μέρα δεν αλλάζω σε 8 συντηρήσεις με τίποτα. Οι τιμές κυμαίνονται από 45 μέχρι και 70 ευρώ για νορμάλ συντηρήσεις τώρα αν θες φουλ κάλυψη ανταλλακτικών κλπ πας και 300 και βάλε ευρώ. Είναι υποχρεωτικό να είναι συντηρητής με κινητό συνεργείο συντήρησης (1 άδεια συντηρητή + 1 άδεια βοηθού) και να έχει κάτω από 240 ανελκυστήρες στη μερίδα του!!!!! Τώρα θα μου πεις ορισμένα γραφεία έχουν μερικές χιλιάδες κομμάτια και δεν έχουν πάνω από 10 τεχνίτες και οι άλλοι είναι πιτσιρικάδες !!! Εκεί λες ο Θεός βοηθός και καλή τύχη!!! Στη περίπτωση που δεν έχει γίνει ανάθεση σε συντηρητή η νομοθεσία προβλέπει κυρώσεις για το διαχειριστή. Τώρα αν ο παλιός συντηρητής "Πούλησε" το ασανσέρ και ο διαχειριστής δεν είναι ενήμερος και δεν έχει γίνει ανάθεση συντήρησης σε νέο μπλέκει ο νέος συντηρητής η αν είναι εις γνώση του διαχειριστή ο διαχειριστής!!!! Τα πρόστιμα για τους διαχειριστές ξεκινάνε από 1500ευρώ και είναι ονομαστικά (όχι στο σύνολο της πολυκατοικίας) Α!!! και για να μη μπερδευόμαστε Ο συντηρητής είναι και παραμένει συντηρητής ανακαινήσεις, αντικαταστάσεις, εγκαταστάσεις κλπ ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ή μηχανικού!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.