Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικά και εντολή πληρωμής


Recommended Posts

Υπάρχει περίπτωση ο συμβολαιογράφος να μου ζητήσει εντολή πληρωμής για τοπογραφικό σε περίπτωση μεταβίβασης?

Link to comment
Share on other sites

Και δικιά μου απορία είναι αυτή, οπότε αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας μας πει.

 

Διότι υπάρχει και η λύση να κάνουμε προχρονολογημένο Τοπογραφικό, π.χ. με ημερομηνία 2008-2009 και να θεωρήσουμε ότι υφίσταται σαν σχέδιο.

Αυτό κυρίως για βεβαίωση σε αδόμητα οικόπεδα-γήπεδα για χορήγηση βεβαίωσης νομιμότητας που η αμοιβή Τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ '87 είναι 1100+ ευρώ, υπερβολικά υψηλή.

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω συζητήσει με συμβολαιογράφο και άλλα θέματα, γενικά δε ζητάνε απόδειξη ότι πληρώθηκε ο μηχανικός ( ούτε εντολή πληρωμής). Πιο παλιά ήταν υποχρεωμένοι για κάποια θέματα, αλλά πλέον δεν ελέγχεται πουθενά. Και για το τοπογραφικό είμαι ακόμα πιο σίγουρη γιατί τώρα έδωσα τοπογραφικό για μεταβίβαση και δε ζήτησε η συμβολαιογράφος κανένα παραστατικό αμοιβής.

Link to comment
Share on other sites

όχι. πρόσφατη ημερομηνία - Μαιο2011. Έχω αποδείξεις κτλ αν χρειαστεί αλλά η συμβολαιογράφος δε ζήτησε. Και ειδικά αν είναι για βεβαίωση νομιμότητας μου έχουν πει ότι δεν ελέγχουν αν πληρώθηκε ο μηχανικός. Ο Ν.4014 αναφέρει μόνο ότι το τοπογραφικό για εκτός σχεδίου πχ πρέπει απλά να έχει δηλαδή συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87. Ο ιδιοκτήτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να έκανε ένα τοπογραφικό για τον εαυτό του. Αν έχει υπογραφή μηχανικού και τα απαραίτητα στοιχεία πιστεύω ότι είναι εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ζητούν αμοιβή για κανένα τοπογραφικό οι συμβολαιογράφοι ούτε έχουν τέτοια ενημέρωση ώστε να ζητούν αμοιβές....... Δυστυχώς.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.