Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τυφλό αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 11,5 στρ., δεν έχει δρόμο αλλά έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο (52μ.). Ο κοινόχρηστος όμως με τη σειρά του είναι τυφλός (μία γωνία του αγγίζει σημειακά το δρόμο αλλά δεν υπάρχει χώρος διέλευσης).

1. Χτίζει?

2. Πως αποκτάει κανείς πρόσβαση (δουλεία?)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Kατ' αρχή είναι οικοδομήσιμο αναξάρτητα αν έχει πρόσωπο ή όχι. Το πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο σε ενδιαφέρει στη περίπτωση κατάτμησης.

Δουλεία διόδου αποκτάς είτε με συμβολαιογραφική πράξη σε συννενόηση με τους όμορους που θέλεις να περάσεις είτε με τη "δύσκολη" οδό με δικαστική απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ωραία, είναι οικοδομήσιμο.

Ομως (μπορεί να λέω χαζομάρα), αντί να ζητήσω δουλεία διόδου από γείτονα που σημαίνει οτι πρέπει να αποζημιώσω δρόμο μήκους ~100 μέτρων, μήπως μπορώ να θεωρήσω οτι έχω δίοδο από τον κοινόχρηστο χώρο (γιατί είναι κοινόχρηστος), με μοναδικό "αγκάθι" οτι ο κοινόχρηστος χρειάζεται ελάχιστη γη (π.χ. 8 τ.μ.) από 2 γείτονες, για να έχει δίοδο ο κοινόχρηστος και συνεπώς κι εγώ?

 

Ελπίζω να μην το παραμπέρδεψα.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα σκαρίφημα και ανάρτησέ το να καταλάβουμε.

Ζήτα δουλεία από τους δύο γείτονες μιας και απ΄ ότι λές δεν είναι και σημαντικό το μήκος...

Link to comment
Share on other sites

Πιο απλά, η ερώτηση είναι εαν μπορεί κανείς να θεωρήσει δεδομένη την δίοδό του από χώρο που είναι κοινόχρηστος ή ο κοινόχρηστος χώρος αποτελεί γήπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου ο οποίος μπορεί π.χ. να το περιφράξει ή να σου απαγορεύσει τη διέλευση?

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσω δίοδο από το σημείο Χ, ενώ στη δεύτερη από τον πιο κοντινό δρόμο (δυτικά, βόρεια ή ανατολικά).

post-5636-13188720552_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, είναι το πιο λογικό.

 

Εξακολουθώ όμως να έχω την απορία αν ένας κοινόχρηστος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δίοδος.

Αν κανείς γνωρίζει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι διότι δεν είναι δρόμος. Είναι περίκλειστη έκταση η οποία δεν επικοινωνεί με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Για να "βγεί" πάλι πρέπει να πάρεις δουλεία και απο κεί και από αυτούς που είναι μετάξύ του δρόμου και του κοινόχρηστου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ειχα ενα παρομοιο προβλημα:

Εισαι σιγουρος οτι αυτο που λες κοινοχρηστος χωρος ειναι "κοινοχρηστος";

μηπως ειναι ιδιοκτησια του δημου;

Αν ειναι ιδιοκτησια δεν εχεις κανενα δικαιωμα να περνας απο μεσα ουτε να τον χρησιμοποιεις. Εχει δικαιωμα ο δημος να τον πουλησει σε καποιον ιδιωτη.

 

Ο κοινοχρηστος χωρος απο την αλλη ειναι "κοινοχρηστος" με την ακριβη εννοια του ορου. Δηλαδη μπορεις να τον χρησιμοποιεις εσυ και οποιοσδηποτε γειτονας ή οποιοσδηποτε ασχετος προσωρινα (να περασεις απο μεσα, να παρκαρεις το αυτοκινητο σου κτλ). Δεν ανοικει στο δημο, δε μπορει να τον πουλησει ο δημος.

Αν μιλαμε για ιδιοκτησια του δημου τοτε δεν εχεις καθολου προσωπο σε κοινοχρηστο χωρο (σε περιπτωση που θες να κοψεις το οικοπεδο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.