Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καμπύλη Έντασης Βροχόπτωσης Αν. Αττική


vag32

Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Προσφάτως ανέλαβα μια οριοθέτηση ρέμματος στην περιοχή της Αν. Αττικής και θα ήθελα την βοήθειά σας αν από κάποιο ανάλογο έργο στις περιοχές Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαύριο υπάρχει κάποια καμπύλη έντασης βροχόπτωσης. Δυστηχώς, η αμοιβή της μελέτης είναι μικρή για να μπεί κάποιος σε διαδικασία συλλογής βροχομετρικών στοιχείων και εν συνεχεία εκπόνησης υδρολογικής μελέτης και δεν προβλέπεται. Κατάφερα να βρώ μια καμπύλη η οποία αναφέρεται στην Αττική Οδό αλλά φοβάμαι οτι είναι πολύ γενικευμένη καθώς αναφέρεται σε τρία επιμέρους τμήματα αυτής.

Το δεύτερο το οποίο θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος θυμάται, είναι μία λογαριθμική σχέση η οποία χρησιμοποιείται ώστε αν έχεις μια καμπύλη έντασης βροχόπτωσης για περίοδο επαναφοράς (χωρίς να υπάρχει ως μεραβλητη το Τ στη σχέση) π.χ. Τ=10 έτη να μπορείς να την αναγάγεις σε Τ=25 έτη ή Τ=50 έτη. Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής μια τέτοια σχέση ("μαθηματίστικη") αλλά δεν μπορώ να την βρώ.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.

Link to comment
Share on other sites

Έχει δημοσιεύσει ο Κουτσογιάννης καμπύλες έντασης - διάρκειας - περιόδου επαναφοράς για την Αθήνα. Ψάξε στο internet.

 

Τέτοιο κόλπο για αναγωγή σε περιόδους αναφοράς πρώτη φορά ακούω, "μαθηματίστικη" ;;;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε kasvan

Όπως ανέφερες έχω βρεί του Κουτσογιάννη, τόσο από το βιβλίο του όσο και από πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι αυτές αναφέρονται για την περιοχή των Αθηνών ενώ το έργο είναι στο Δήμο Λαυρεωτικής (περ. 50χλμ απόσταση). Βέβαια απο όσο γνωρίζω οι πλησιέστεροι βροχομετρικοί σταθμοί είναι αυτός του Ελληνικού και της Ν.Φιλαδέλφειας, οπότε υπάρχει ένα θέμα....

Όσο για την σχέση που ανέφερα δεν την έχω βρεί ακόμα αλλά αν θυμάμαι σωστα πρέπει να είναι της μορφής (1+log50)/(1-log10) ή κατι τέτοιο δεν είμαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για την σχέση που ανέφερα δεν την έχω βρεί ακόμα αλλά αν θυμάμαι σωστα πρέπει να είναι της μορφής (1+log50)/(1-log10) ή κατι τέτοιο δεν είμαι σίγουρος.

 

χαχα

Θα φορεθει πολυ αυτη σχεση..

 

Συναδελφε την ειχα αναφερει κ γω παλιοτερα σε αλλο θεμα..

Την ειχα εντοπισει σε εγκεκριμενη μελετη οριοθετησης ρεματος.

Ειναι παντελως λαθος..

Απλα καποιος ειχε μια σκεψη και την εφαρμοσε...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε terry,

Να σου πω την αλήθεια και εγώ στα 10 χρόνια που ασχολούμαι με υδραυλικά έργα ανά την Ελλάδα δεν την έχω ξανασυναντήσει και δεν είχα μπεί σε διαδικασία ελέγχου ως προς την ορθότητα.

Ως πρός το κάποιος είχε μια σκέψη, την εφάρμοσε και εγκρίθηκε......αυτό είναι ένα θέμα χαχα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε terry,

πιθανολογώ ότι αυτο έχει γίνει που περιγράφεις στο θέμα. Έχει επιλύσει με Fuller για τα Τ 10 και 50 έτη κ.λ.π.

Οπότε μάλλον θα υιοθετήσω κάποια όμβρια καμπύλη και ας αναφέρεται σε περιοχή 50χλμ πιο μακριά. Εφόσον για την υπό μελέτη περιοχή δεν υπάρχουν βροχομετρικά κ.λ.π. στοιχεία δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αναγκαστικά καταφεύγεις σε άμεσα γειτνιάζουσες περιοχές για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ναι είχα ξεχάσει την κουβέντα γι' αυτήν τη "σχέση".

 

Συνάδελφε vag32 ή χρησιμοποιείς του Ελληνικού ή αγοράζεις από τον πλησιέστερο σταθμό και βγάζεις δικές σχέσεις. Δεν νομίζω πάντως να διαφέρουν πολύ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.