Μετάβαση στο περιεχόμενο

αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου χωρίς οικοδομική άδεια αλλά υπό ένταξη


Voula Nikolopoulou

Recommended Posts

Καλησπέρα

ο πελάτης έχει ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου,το οποίο δεν τηρεί τις προυποθέσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας εκτός σχεδίου. Ωστόσο πήρα βεβαίωση ότι το είναι στην β' φάση ανάρτησης η πολεοδομική μελέτη

Τι κάνω? έχει αντιμετωπίσει κάποιος ανάλογη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Αν με η πολεοδομία δεν σου δίνει οικοδομησιμότητα δεν μπορείς να βγάλεις οικοδομική άδεια (αν αυτό είναι το ζητούμενο).

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι (δηλ. από αυτά που μπορώ να καταλάβω) ότι αν το οικόπεδο βρίσκεται σε κάποιο οικισμό, και γενικά προβλέπεται περιοχή από το νέο σχέδιο ως περιοχή κατοικία, λογικά όταν εγκριθεί το σχέδιο θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (κατά παρέκλιση). Οπότε και τότε θα μπορέσει να εκδόσει άδεια με τους όρους δόμησης που θα δοθούν και το πρόστιμο θα αφαιρεθεί από τα έξοδα για έκδοση οικ. άδειας. Θα έχει πρόβλημα (για την άδεια) αν οι υπερβάσεις είναι τόσο μεγάλες που δε θα μπορούν να καλυφτούν απο τους όρους δόμησης που θα δοθούν.

Οπότε μπορείς να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και αυτός θα αποφασίσει αν θα μπει στη ρύθμιση ή όχι. Αντιλαμβανόμενη βέβαια και εξηγώντας και σε αυτόν ότι στην Ελλάδα είμαστε και ότι αύριο μπορεί να ισχύει κάτι άλλο.

 

Για όλα αυτά που είπα δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, απλά αυτά έχω καταλάβει απόσα διαβάζω και από κάποιες συζητήσεις με πιο εμπειρους μηχανικούς. Έχω και εγώ παρόμοια περίπτωση και είμαι μπερδεμένος, οπότε ο Θεός βοηθός!

Link to comment
Share on other sites

Υπαγωγη στον 4014/11 και εκδοση οικοδομικης αδειας σε 3 χρονια! Ο χρονος που δεν θα μπορεις να βγαλεις αδεια λογω υπαιτιοτητας της μη ενταξης στο σχεδιο πολης δεν μετραει! Δειτε ερωτημα 6, Ζ μερος ερωτησεων.

Απο εκει και περα ειναι θεμα ερμηνειας..........παντως κανε συμφωνητικο με πελατη για το οτι τον ενημερωσες για ολες τις πιθανες εξελιξεις!

Σιγουρεψου, γραπτως αν γινεται, πως ειναι στη β' φαση η περιοχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.