Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιγραφή Eulumdat αρχείων? (φωτομετρία)


gdrakakis

Recommended Posts

γεια σας.

μάλλον εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να ζητήσω πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία τυπου Εulumdat.

ειδικότερα με ενδιαφέρει η ένταση του φωτιστικου και σε πόσα μέτρα αυτή γίνεται μηδενική ( ή μη αντιληπτή), και αν αυτή η πληροφορία μπορεί να αντληθεί απο τα Εulumdat διαγράμματα

θέλω να ασχοληθώ με την φωτομετρία (ειδικά για εσωτερικούς χώρους) και θα ήθελα να μου δώσετε μερικές κατευθύνσεις (-> link).

Έχω ήδη κατεβάσει το Relux (πρόγραμμα υπολογισμού).

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε

 

Δυστυχώς αυτές τις μέρες έχω απίστευτο φόρτο εργασίας και δεν προλαβαίνω να ψάξω το θέμα. Ομως επειδή τυγχάνει να έχω ασχοληθει με το φωτισμό θα πω το εξής. Η φωτεινή ένταση (lux) επί επιφανείας δεν εξαρτάται μόνο από την απόσταση αλλά και από τη γωνία πρόσπτωσης της φωτεινής ροής. πρακτικά δηλαδή εξαρτάται από τον τύπο του φωτιστικού-λαμπτήρα και τη θέση της προς εξέταση επιφάνειας στο χώρο. Το πως κατανέμεται στο χώρο η φωτεινή ροή περιγράφεται από το λεγόμενο πολικό διάγραμμα του εκάστοτε φωτιστικού. Το διάγραμμα αυτό είναι βέβαιον ότι βρίσκεται μέσα στα αρχεια eulumdat. Ομως δεν νομίζω ότι μπορείς να τα ανοίξεις και να το ανακτήσεις με κάποιον editor. Αλλά και να μπορούσες, πάλι θα επρεπε να κάνεις υπολογισμούς με το χέρι αν δεν κάνω λάθος. Αφού έχεις το Relux ομως δεν νομίζω ότι θες κάτι άλλο. Διαλεξε τον τύπο του φωτιστικού (πραγματικού φωτιστικού) της εταιρείας που σε ενδιαφέρει απο τις βιβλιοθηκες του προγράμματος (ή κατέβασε το αντίστοιχο plug in) και κάνε προσομοίωση. Θα σου βγάλει με ακρίβεια ότι αποτέλεσμα θες. Τόσο το Relux όσο και το Dialux είναι κορυφαία προγράμματα για φωτισμό και ειδικά το δεύτερο το γνωρίζω αρκετά καλά καθώτι είχα προσομοιώσει ολοκληρο κτίριο κάποτε, όταν ξελασκάρω λίγο θα ανεβάσω ενα ενφδιαφέρον μανουαλ σχετικά.

 

Επισης ειναι εντυπωσιακό ότι ως προς το ενεργειακό μέρος το Relux λαμβάνει υπόψη και την πραγματική ισχύ του φωτιστικού σώματος δηλαδή και την πρόσθετη ισχύ, πέραν εκείνης του λαμπ΄τηρα, του συστήματος έναυσης τόσο με ηλεκτρομαγνηικό όσο και με ηλεκτρονικό ballast.

Link to comment
Share on other sites

Να υπενθυμίσω ότι όλα τα εγχειρίδια χρήσης ενός λογισμικού προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα οπότε δεν τα ανεβάζουμε στα downloads του forum.

Όμως, μερικές εταιρείες τα διαθέτουν δωρεάν στον καθένα μέσω του εταιρικού ιστότοπου όπως συμβαίνει πχ με το Fespa της LH-Λογισμική.

Το DIALux είναι ένα λογισμικό που διατίθεται δωρεάν και το ίδιο συμβαίνει και με το εγχειρίδιο χρήσης (manual) του.

Μπορείτε να τα κατεβάσετε από ΕΔΩ.

 

Σε αντίστοιχη περίπτωση δώστε το σύνδεσμο (link) αντί να ανεβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης στα downloads του forum.

Διαβάστε παρακαλώ κι ΑΥΤΟ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ συναδελφε.

αν κρίνω από την ώρα που απάντησες, τότε σίγουρα έχεις φόρτο εργασίας :smile:

το Relux ειναι καταπληκτικό πρόγραμμα, αλλά θέλω κάτι καλύτερο σε παρουσίαση.

τα αρχεία eulumdat μπορώ να τα ανοίγω και να τα μετατρέπω σε bitmap.

αυτό που θα ήθελα είναι κατευθύνσεις συμβουλές για το πως θα διαβάζω τα αρχεία. π.χ κάποιες ισουψεις στα διαγράμματα είναι σε μέτρα?

 

 

ΥΓ: κανείς δεν μίλησε ή υπονόησε τίποτα για σπασμένα προγράμματα ή manual.

έγινε μόνο αναφορά για δωρεάν λογισμικό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.