Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Άλλο η Ημερομηνία που γραφει το ΦΕΚ & άλλο η πραγματική του κυκλοφορία!


Recommended Posts

Ενημερώνω τους συναδέλφους για λαυράκι που έβγαλα στη φόρα ενώ έψαχνα να μπώ στις μεταβατικές διατάξεις του νέου ΠΔτος για τις αλλαγές όρων δόμησης οικισμών:

 

Η ημερομηνία που γράφει πάνω ένα ΦΕΚ είναι διαφορετική το 99% από την ημερομηνία πραγματικής έκδοσής του από το Εθνικό Τυπογραφείο!

 

Το ΦΕΚ 289/τεύχος ΑΑΠ/4-11-2011 πχ, έχει ημερομηνία πραγματικής κυκλοφορίας για το κοινό την 8η Νοεμβρίου του 2011 !

 

Και σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 3469/2006 ισχύουν τα παρακάτω:

«Κυκλοφορία της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως»

"1. Τα Φ.Ε.Κ. κυκλοφορούν την ίδια ημέρα με την ημερομηνία έκδοσης την οποία φέρουν.

2. Όταν δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία φύλλου της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» την ημέρα την οποία φέρει ως ημερομηνία έκδοσης, κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να ζητεί από το Εθνικό Τυπογραφείο κυρωμένο φωτοαντίγραφο του θεωρημένου και εγκεκριμένου δοκιμίου. Η επικύρωση του φωτοαντιγράφου γίνεται από εξουσιοδοτημένους για το λόγο αυτόν υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου, οι οποίοι σημειώνουν και την ημερομηνία παραλαβής επί του επικυρωμένου φωτοαντιγράφου.

3. Το φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» θεωρείται ότι κυκλοφόρησε την ημέρα που φέρει ως ημερομηνία έκδοσης. Για τον καθορισμό των προθεσμιών οι οποίες τάσσονται από την κείμενη νομοθεσία για την άσκηση δικαιώματος, κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η ημερομηνία της πραγματικής κυκλοφορίας του φύλλου της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως», εκτός αν ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του θεωρημένου και εγκεκριμένου δοκιμίου, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.Ως πραγματική κυκλοφορία νοείται η πραγματική δυνατότητα διάθεσης του οικείου Φ.Ε.Κ. στο κοινό. Η ημερομηνία πραγματικής κυκλοφορίας βεβαιώνεται από τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου.

4. Έννομες συνέπειες παράγονται μόνο από τη δημοσίευση των φύλλων της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» σε έντυπη μορφή, με την επιφύλαξη της παρ. 8 του άρθρου 15 του νόμου αυτού."

 

Άρα με βάση τα παραπάνω η ημερομηνία με την οποία οι υπηρεσίες πρέπει να δέχονται τις μεταβατικές διατάξεις είναι η μέρα πραγματικής κυκλοφορίας...

Εμένα προσωπικά με σώζει αυτό καθώς είχα αριθμό πρωτ. στις 4-11-2011...

:smile:

:smile:

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το έχω ξαναψάξει, θεωρώ αυτονόητο ότι ισχύει η ημερομηνία που λέει πάνω το ΦΕΚ κι όχι το πότε ανέβηκε στο et.gr.

Είναι όπως τα απλά περιοδικά -χονδροειδώς- δηλαδή βγάζω ΣΗΜΕΡΑ ένα δελτίο τύπου και το Χ περιοδικό το δημοσιεύει στο ΑΥΡΙΑΝΟ του φύλλο...

Το υπογραμμισμένο δεν μου λέει κάτι... Όταν θα πας με την Χ ημερομηνία στην Πολεοδομία, στο δικαστήριο, οπουδήποτε, δεν θα πάρει κανείς τηλέφωνο τον Ειδικό Γραμματέα, απλά θα κοιτάξει την ημερομηνία που γράφει πάνω το ΦΕΚ

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Το εθνικό τυπογραφείο δεν είναι το Χ περιοδικό. Είναι το από το νόμο υπεύθυνο να δημοσιεύει την νομοθεσία στους πολίτες. Είναι το "Δελτίο τύπου" του κράτους

 

Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται, αλλά αυτό που εξετάζεται στο παραπάνω νόμο είναι το από πότε οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να έχουν γνώση του νόμου.

 

Η βεβαίωση που πήρα εγώ από το εθνικό τυπογραφείο δεν λέει πότε ανέβηκε στο et.gr, αλλά πότε το ΦΕΚ παραδόθηκε για το κοινό.

 

Εγώ και εσύ κοινό είμαστε, δεν νομοθετούμε. Και με αυτό το σκεπτικό λέει ο νόμος παραπάνω ότι "Για τον καθορισμό των προθεσμιών οι οποίες τάσσονται από την κείμενη νομοθεσία για την άσκηση δικαιώματος, κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η ημερομηνία της πραγματικής κυκλοφορίας του φύλλου της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως»"

 

Και παρακάτω: "Ως πραγματική κυκλοφορία νοείται η πραγματική δυνατότητα διάθεσης του οικείου Φ.Ε.Κ. στο κοινό."

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.