Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο έξω από την κάλυψη του κτίριου


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω το εξής πρόβλημα:

Η ράμπα προς το υπόγειο καταλήγει σε ένα τμήμα του υπογείου που είναι έκτός κάλυψης κτιρίου μέσα στο Δ και η οροφή του υπογείου είναι 1,20 πάνω από το 0,00 ώστε να μπορέσει να έχει σωστή κλίση η ράμπα που το μήκος της είναι μικρό.

Αν πάω επομένως να μπαζώσω με 1 μέτρο χώμα θα φτάσω στο 2,20 πάνω από το φυσικό έδαφος (η συνθήκη με το οτι δεν χρειαζεται μπάζωμα αν είναι φυτεμένα τα 2/3 του ακαλύπτου δεν ικανοποιείται και το οικοπεδό μου δεν έχει σχεδόν καθόλου υψομετρικές διαφορές, είναι όλο σχεδόν στο 0,00).

κάποια στιγμή νομίζω ότι είχα δει σε μια συζήτηση πως εντός της Αττικής δεν είναι υποχρεωτική η επιχωμάτωση...ισχύει???

Αν όχι έχει κάποιος καμιά ιδέα γιατι κοντεύω να σκάσω???

Link to comment
Share on other sites

Π.Δ. 3.8.87 ΦΕΚ 749Δ

 

άρθρο 3:

 

" 1. Για την εξυπηρέτηση υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων,

επιπτρέπεται επέκταση του χώρου της εισόδου του , και εντός του

υποχρεωτικά ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου , με την προυπόθεση οτι η

συνολική επιφάνεια της πιο πάνω επέκτασης δεν θα υπερβαίνει τα 30 μ2. Η

οροφή της πλάκας επικάλυψης του χώρου που επεκτείνεται μέσα στον

υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου δεν πρέπει σε κανένα σημείο να

υπερβαίνει τα 1.50 μ., μετρούμενο από την οριστική στάθμη του εδάφους .

Η επιπλέον επιφάνεια που προκύπτει, σύμφωνα με τα πιο πάνω, δεν

προσμετράται στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου ."

Link to comment
Share on other sites

Αchille σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

 

Νομίζω όμως πως όταν είναι εκτός κάλυψης θα πρέπει να έχει από πάνω του 1μ χώμα όταν η φύτευση στο υπόλοιπο οικόπεδο δεν έχει καλύψει τα 2/3 του ακαλύπτου του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή θα φτάσω μαζί με το μπάζωμα στα 2,2 πάνω από το φυσικό έδαφος...το οποίο είναι πρόβλημα αφού κανονικά επιτρέπεται μέχρι 1,5 και στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή το οικόπεδο δεν έχει υψομετρικές διαφορές κανονικά ούτε αυτό το 1,5 μου επιτρέπεται.... και προσπαθώ να βρω τρόπο να μην χρειαστεί να μπαζώσω...έχεις καμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

το 1 μ δεν είναι χώμα. Το 1 μ είναι από την οροφή του υπογείου. Την ίδια οροφή του υπογείου που αναφέρει και ο achille πιο πάνω

 

οροφή της πλάκας επικάλυψης του χώρου που επεκτείνεται μέσα στον

υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου δεν πρέπει σε κανένα σημείο να

υπερβαίνει τα 1.50 μ.

 

κατά συνέπεια ο νόμος ποτε δεν μιλά για χώμα, αλλά για συγκεκριμένη οροφή και συγκεκριμένη στάθμη διαμορφομένου εδάφους. Αν εσύ με τις μονώσεις καταλήξεις να έχεις 70 εκ χώμα, κανέναν δεν ενδιαφέρει. Σε άδειες που έχω πέράσει στο παρεθόν, δεν ηταν υποχρεωτικό όλος ο χώρος φύτευσης να είναι στην ίδια στάθμη. Μπορείς να σηκώσεις ή να κατεβάσεις έως 1.5 χωρις ΕΠΑΕ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ s66,

 

να ρωτήσω και κάτι τελευταίο...

μου είπε η υπάλληλος στην πολεοδομία πως περιμετρικά του οικοπέδου το συμπαγές τοιχίο δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1μ. Αν κάτι τέτοιο ισχύει πως μπορώ να έχω το διαμορφωμένο μου έδαφος 1,5μ στο όριο του οικοπέδου? Έχω την εντύπωση πως το 1μ συμπαγούς τοιχίου ισχύει μόνο προς την μεριά της πρασιάς και όχι περιμετρικά του οικοπέδου...αλλά δεν ξέρω σε πιο νόμο αναφέρεται αυτό...μήπως ξέρει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

η υπάλληλος στην πολεοδομία είπε πως περιμετρικά του οικοπέδου το συμπαγές τοιχίο δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1μ

από την ψηλότερη στάθμη.

Δηλαδή αν εσύ αποφάσισες με βάση ΓΟΚ να ψηλώσεις το οικόπεδό σου από το φυσικό έδαφος 1.00 μ , πράγμα που εγώ έχω κάνει σε όλες τις οικοδομές που έχω κατασκευάσει ως τώρα (δε μιλώ για συνεχές σύστημα) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με τις πλημύρες, τότε μπορείς πάνω από το νέο διαμορφωμένο έδαφος να κάνεις μάντρα που δεν ξεπερνά το 1.00 μ , όπως σωστά είπε η υπάλληλος. Κατά συνέπεια υπάρχουν περιπτώσεις που με το γείτονα σου αποκτάς τοιχίο 2.00 έως 2.50 συμπαγές. Αυτό συμβαίνει και σε πρασιές με δρόμο, και σε μάντρες με γειτονικά. Αν φοβάσαι τη γκρίνια του γείτονα, μην το κάνεις συμπαγές πάνω από το ένα μέτρο. Πάντως νόμιμο είναι!!

Μια και εγώ πάντα σηκώνω τις οικοδομές μου σε σχέση με τα γειτονικά, πάντα στις κατόψεις δέιχνω τα υψόμετρα στο νέο διαμορ. έδαφος αλλά και στο πάνω μέρος της μάντρας και στο έδαφος του γειτονικού για να το δούν και οι υπάλληλοι. Το ίδιο ακριβως κάνω και στις τομές!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις s66,

 

όμως η υπάλληλος στην πολεοδομία μου είπε πως δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 μ από το έδαφος το φυσικό και όχι το διαμορφωμένο και επέμενε σε αυτό (δεν έχω καταλάβει λάθος γιατί έβλεπε συνέχεια το ύψος του τοιχίου μου σε σχέση με το έδαφος του γείτονα που δεν είναι διαμορφωμένο)....και δεν με άφηνε να σηκώσω το έδαφος περισσότερο από 0,5 μ στις διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου επειδή λέει είναι φλατ οικόπεδο και με βάση νομίζω το νόμο του Σουφλιά πρέπει να προσαρμόσω το κτίριο στο οικόπεδο και όχι το αντίθετο...έτσι λέει εξηγεί ερμηνεύει εκείνη τον νόμο....που μπορώ να βρώ τα επιτρεπόμενα ώστε να μπορώ να επιμείνω στο 1,5 + 1μ συμπαγές τοιχίο?

Link to comment
Share on other sites

"Αφετηρία μέτρησης των υψών είναι η υψηλότερη από τις οριστικές στάθμες του εδάφους εκατέρωθεν του περιφράγματος"

 

18001.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

...και εδώ το "σεμνά και ταπεινά" ναι μεν +-1,50 αλλά όχι σε όλη την έκταση...

 

48778338.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.