Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση σε φέροντα οργανισμό και φερόμενα τοιχώματα: σχέσεις και αισθητικό αποτέλεσμα


anavatis

Recommended Posts

γειά σας συνάδελφοι.

στην τομή που επισυνάπτω έχω μαι λεπτομέρεια για την κατασκευή πλευρικού τοιχώματος μεγάλου πάχους που απαιτείται για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους.

σε αυτήν την περίπτωση, επιχειρείται η τοποθέτηση της θερμομόνωσης στο εσωτερικό του τοιχώματος και στο εξωτερικό των φερόντων στοιχείων. φαίνονται οι σχέσεις με την εξωτερική μόνωση του φ.ο (δοκάρια και πλάκες). έχει γίνει ένα μικρό δόντι στη δοκό (ξυλότυπο) για να πατήσει καλύτερα το πλευρικό τοίχωμα στην έξω παρειά.

το αισθητικό/αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα είναι μια ενιαία επιδερμίδα από σοβά χωρίς καμία προεξοχή και ταυτόχρονη προστασία του ανοίγματος. χρήσιμοποιούνται μόνο τούβλα για τα τοιχώματα. θα ήθελα τα σχόλιά σας.

post-58059-0-82066800-1322227485_thumb.jpg

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είτε αισθητικά το δω είτε κατασκευαστικά το θεωρώ πολύ κακό για το τίποτα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να έχεις εξωτερικά το αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις χωρίς να κάνεις πλευρικό τοίχωμα 68 εκ. Σκέψου μόνο το βάρος που θα δεχθεί το σεναζ, το οποίο δεν φαίνεται στην τομή.

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος να επιτύχω ποδιά πλάτους 68 εκατοστών1 χωρίς σενάζ ίδου πλάτους. όσο για το βάρος δεν είναι παρά μια δικέλυφη τοιχοποιία με αρκετό κενό ανάμεσα. δεν υπάρχει πρόβλημα. αν και το θέμα εξελίχθηκε σε άλλο ποστ, ευχαριστώ για το σχόλιο. επισυνάπτω μια τομή όπου τελικά η λύση εξελίχθηκε με την θερμομόνωση να τοποθετείται εξωτερικά αποφεύγοντας 'δοντακι' και θερμογέφυρες, εξασφαλίζοντας άρτιο αισθητικό και λειτουργικό (βάσει επιθυμιών) αποτέλεσμα, με εννιαία επιδερμίδα και επαρκή προστασία του ανοίγματος.

Υ.Γ. 1. η μεγάλη ποδιά εξωτερικά είναι ζητούμενο, επιθυμία τόσο δικιά μου όσο και των ιδιοκτητών.

2. τα υποστηλώματα στον εν λόγω τοίχο έχουν κατασκευαστεί επίσης στο ίδιο επιθυμητό πάχος ώστε να μην προκύπτει ΄δόντι΄και εσωτερικά.

3. η τοποθέτηση ρολού είναι προαιρετική και προτείνεται μόνο για ασφάλεια.

post-58059-0-32333700-1323621224_thumb.jpg

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Η δεύτερη λύση είναι σίγουρη πιο καλή από την πρώτη. Σκέφτηκες σενάζ 68 εκ. με συμβατική τοιχοποιία (ένα Γ δλδ) ? Έτσι έχεις βέβαια ένα κενό κάτω από το παράθυρο περίπου 38 εκ. το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποια χαμηλη βιβλιοθήκη για παράδειγμα.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς. δίνεται και η δυνατότητα για εσοχές εσωτερικά που διαμορφώνουν βιβλιοθήκες ή χώρους για άλλη χρήση.

ναι, η τοιχοποιία είναι συμβατική οπτοπλινθοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.