Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διόρθωση του προστίμου Ν.4014


Recommended Posts

Γίνεται διόρθωση του προστίμου μετά την καταβολή του παραβόλου με τον Ν.4014/11 ;

Μήπως κάποιος συνάδελφος το έχει ήδη αντιμετωπίσει;

Ευχαριστώ

Edited by elkon
Link to comment
Share on other sites

νομιζω πως δεν γινεται...χωρις να ειμαι σιγουρος...αλλα και παλι το τελικο προστιμο δεν θα ερθει διορθωμενο μετα απο μηνες?

 

ισως τοτε να συμψηφιστει

Link to comment
Share on other sites

Ερωτοαπαντήσεις ΥΠΕΚΑ β' 6:

 

"... το πληροφορικό σύστημα μετά την αυτόματη ενημέρωση για την καταβολή του παραβόλου ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για την προσωρινή ένταξη στη ρύθμιση με δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποτύπωσης..."

Link to comment
Share on other sites

κανουμε τις αλλαγές που θέλουμε, αποθηκεύουμε και επιλέγουμε υποβολή δήλωσης, εκεί εχει δυο στήλες..."τρέχοντα πρόστιμα" και "πρόστιμα μετά την υποβολή" οπότε τις δεχεται τις αλλαγές.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπέρα.Βγάζω άδεια νομιμοποίησης σε ισόγεια κατοικία.Το παράβολο έχει πληρωθεί (500 ευρώ).Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει και μια άλλη κατοικία που έχει οικοδομική άδεια, κατά τη διάρκεια ελέγχου όμως στην ΥΔΟΜ προσέξαμε πως η άδεια ήταν για πλακοσκεπή οικοδομή ενώ η δική μας έχει κεραμμύδια και φυσικά πρέπει να χρεωθεί ως μια πολεοδομική παράβαση. Το ερώτημά μου είναι:αν η πολεοδομική παράβαση είχε ενταχθεί στο νόμο πριν την πληρωμή του παραβόλου τότε μήπως το συνολικό παράβολο και για τις 2 αυθαιρεσίες ήταν 500 ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

Το παράβολο του/των προς νομ/ση αυθαιρέτου/των εξαρτάται από την επιφάνεια, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 26 και το 2γ του άρθρου 24.

Και τώρα μπορεις να το εντάξεις στην ίδια δήλωση αρκεί να μη την οριστικοποίησες.

Προσοχή! Τα δύο κτίσματα να είναι του ιδίου ιδιοκτήτη, διαφορετικά απαιτούνται δύο δηλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν η 2η οικοδομή είναι του ίδιου, αν έχει γίνει η οροφή από μπετόν και πάνω της έγινε η στέγη τότε μπαίνει σαν λοιπή παράβαση που δεν αυξάνει το παράβολο.Θα πρέπει βέβαια να νομιμοποιηθεί και αυτή.Αν δεν έγινε η οροφή από μπετόν και έγινε κατευθείαν η στέγη τότε πάλι μπορεί να νομιμοποιηθεί ίσως όμως με περισσότερες απαιτούμενες μελέτες (στατικών) στην άδεια νομιμοποίησης αυτού του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Eχω περίπτωση που διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι η επιφάνεια των ΚΧ είναι παραπάνω από 50 τμ. που δηλώθηκε αρχικά και πληρώθηκε το παράβολο Αν τώρα κάνω την αλλαγή τι γίνεται με το παράβολο που θα πρέπει να γίνει 1000 E μπορεί να το πληρώσει συπληρωματικά μετά την διόρθωση ;Ενημερώνεται με κάποιο τρόπο όπως γίνεται μετά τις δόσεις αν κάνουμε κάποια διόρθωση εκ των υστέρων ;

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.