Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη χρησης σε κτιριο κομματι του οποιου βρισκεται εντος πρασιας


Recommended Posts

Αγαπητοι φιλοι χαιρετε και ενα μεγαλο ευχαριστω για την τεχνογνωσια που προσφερετε.Η περιπτωση που θα σας αναφερω ειναι, θεωρω, ιδιαζουσα αλλα θα κανω ο,τι μπορω να την περιγραψω κατανοητα.

 

Το 1972 εκδιδεται αδεια για κτιριο (υπογειο και ισογειο) το οποιο βρισκεται εντος χωρου πρασινου.Συμφωνα με τις διαταξεις του νομου τοτε οφειλε ο ιδιοκτητης να κανει μια αιτηση στον δημο για αποζημιωση και με την παροδο 6 μηνων χωρις απαντηση μπορουσε να εκδοσει νομιμη αδεια παρα το γεγονος οτι ο χωρος ειχε χαρακτηριστει χωρος πρασινου, συμφωνα με τον νομο ν. 5269/31.

Η αδεια εκδιδεται και στους ορους δομησης επιβαλεται πρασια 3 μετρων η οποια γινεται σεβαστη. Το 1998 το οικοπεδο γινεται και τυπικα οικοδομησιμο μεσω προεδρικου διαταγματος ωστοσο ταυτοχρονα επιβαλεται καινουρια πρασια 6 μετρων με αποτελεσμα, παρα το γεγονος οτι οι οροι δομησης ειχαν γινει σεβαστοι, να φαινεται οτι ολη η προσοψη του ακινητου με βαθος 3 μετρα βρισκεται εντος της πρασιας.(Το προεδρικο διαταγμα δεν κανει κανενα λογο για ηδη υφισταμενες κατασκευες η καποια εξαιρεση). Δυστηχως το ακινητο βαρυνεται με ακομα 2 ατοπηματα: Το πρωτο ειναι η μια υπερβαση στην πισω πλευρα η οποια ειναι υπερβαση εκτος περιγραμματος αδειας αλλα εντος νομιμου και το δευτερο ειναι οτι στην κατοψη αντι για ενα μαγαζι (οπως υλοποιηθηκε και νοικιαστηκε απο τοτε) φαινονται 6 διαφορετικα. Το συνολικο εμβαδον των 6 καταστηματων ειναι 300 μετρα. Ο ιδιοκτητης θελει να "κοψει¨ενα κομματι του μαγαζιου εμβαδου 100 μετρων και να του αλλαξει χρηση σε υγειονομικου ενδιαφεροντος. Η πολεοδομια αρνειται να δωσει αδεια για αλλαγη χρησης θεωροντας οτι α: η προσοψη του ακινητου για βαθος 3 μετρων ειναι ρυμοτομουμενη β: δεν μπορει να δωθει αδεια για συνενωση μαγαζιων (χρειαζεται θεωρητικα να ενωθουν δυο απο τα μαγαζια που φαινονται στην οικοδομικη αδεια ασχετως αν δεν υλοποιηθηκαν ποτε ορια μεταξυ τους).Τελος τους δινει την λυση να μπουν 3 μετρα μεσα και να επιτρεψει αλλαγη χρησης ωστοσο αυτο σημαινει μεγαλη απωλεια σε τετραγωνικα.

 

Ερωτησεις: Αν γινει καινουρια οριζοντια ιδιοκτησια για τα 100 μετρα η συνενωση των μαγαζιων θα ειναι παλι αδυνατη ?

 

Μπορω μεσω του νομου 4014 να κανω κατι ?

 

Εχω ηδη αρχισει διαδικασια μεσω Δημου για αλλαγη πρασιας και εχει εγκριθει απο τον δημο,μηπως γνωριζετε ποσος χρονος χρειαζεται στο υπεκα για την ολοκληρωση ?

 

Βρηκα αντιστοιχο ακινητο που μεσω γνωμοδοτησης νομικου συμβουλιου του κρατουςκαταφερε να αλλαξει χρηση σε ρυμοτομουμενο.Εχει κανει κανεις αντιστοιχη διαδικασια ?

 

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το συνολικο εμβαδον των 6 καταστηματων ειναι 300 μετρα. Ο ιδιοκτητης θελει να "κοψει¨ενα κομματι του μαγαζιου εμβαδου 100 μετρων και να του αλλαξει χρηση σε υγειονομικου ενδιαφεροντος. Η πολεοδομια αρνειται να δωσει αδεια για αλλαγη χρησης θεωροντας οτι α: η προσοψη του ακινητου για βαθος 3 μετρων ειναι ρυμοτομουμενη

δικαίως!

Σχετικά με τον Ν 4014

  1. η αυθαιρετη αλλαγή χρήσης δεν είναι προ Ιουλίου του 2011
  2. δεν έχει ξεκαθαρίσει αν μπορεί να νομιμοποιηθεί μια τέτοια αλλαγή χρήσης ακόμη

 

Το συνολικο εμβαδον των 6 καταστηματων ειναι 300 μετρα. Ο ιδιοκτητης θελει να "κοψει¨ενα κομματι του μαγαζιου εμβαδου 100 μετρων και να του αλλαξει χρηση σε υγειονομικου ενδιαφεροντος. Η πολεοδομια αρνειται να δωσει αδεια για αλλαγη χρησης θεωροντας οτι α: η προσοψη του ακινητου για βαθος 3 μετρων ειναι ρυμοτομουμενη β: δεν μπορει να δωθει αδεια για συνενωση μαγαζιων (χρειαζεται θεωρητικα να ενωθουν δυο απο τα μαγαζια που φαινονται στην οικοδομικη αδεια ασχετως αν δεν υλοποιηθηκαν ποτε ορια μεταξυ τους).Τελος τους δινει την λυση να μπουν 3 μετρα μεσα και να επιτρεψει αλλαγη χρησης ωστοσο αυτο σημαινει μεγαλη απωλεια σε τετραγωνικα.

το μονο που μπορείς να κάνειςκατά τη γνώμημου είναι νομιμοποίηση για το ενιαίο καταστημα 300 τμ

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.