Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιομηχανικό τιμολόγιο - νυχτερινό


Avdiritis

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω 2 περιπτώσεις πελατών που καλύτερα να τις αναλύσω ατομικά μήπως και βοηθηθεί και κάποιος άλλοος μελλοντικά:

 

1) Ένας πελάτης (ενοικιαστής του ακινήτου)ζητά νυχτερινό ρεύμα σε ίδη ηλεκτροδοτημένο σπίτι. Πηγαίνοντας στη ΔΕΗ μου είπαν να συμπληρώσω την αίτηση ηλεκτροδοτήσεως τύπου Α και την Δήλωση - Εξουσιοδώτηση Καταναλωτή και Δήλωση Εγκαταστάτη. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Εφόσον το σπίτι ηλεκτροδοτείται και ο ενοικιαστής έχει πάρει το ρολόι στο όνομά του (η ενοικίαση και η αλλαγή ονόματος έγινε πριν απο 15 μέρεςάρα το σχέδιο που έχει η ΔΕΗ στα χέρια της ισχύει) ποιός ο λόγος της συμπλήρωσης των 2 αυτών αιτήσεων και όλη αυτή η γραφειοκρατία?? Δεν θα μπορούσε με μια αίτηση του ενοικιαστή να τελείωνε εκεί η ιστορία? Το λέω αυτό γιατί η απόσταση μου απο το ακίνητο είναι 100χιλ. με επιστροφή μια να πάω να κάνω την προμέτρηση των συσκευών που έχει στο σπίτι του για να συμπληρωθεί η τύπου Α, να καταθέσω στο εκεί παράρτημα της ΔΕΗ τις αιτήσεις, μία που θα πάω στην προμέτρηση της ΔΕΗ και εγκατάσταση των όποιων υλικών, ποιός θα πληρώσει τη "νύφη"?? Έχω δει μετρητή μόνο να έχει τις 2 ενδείξεις πάνω του (Κανονικό και Μειωμένο) αλλά έχω δει και ξεχωριστό ρολόι να μπαίνει κάτω απο το μετρητή που έχει το νυχτερινό. Υπάρχει κάτι στάνταρ ή ανάλογα την περίπτωση πράτουν? Θέλει και συναίνεση του ιδιοκτήτη για να βάλει ο ενοικιαστής νυχτερινό (δεν νομίζω)? Κοστολόγιο στην ΔΕΗ για την τοποθέτηση του νυχτερινού?

 

2) Πληντύριο αυτοκινήτων με ρώτησε αν μπορεί να ζητήσει απο τη ΔΕΗ βιομηχανικό ρεύμα, η ΔΕΗ απάντησε τηλεφωνικά ναι. Αξίζει το κόπο απο την όποια έκπτωση γίνεται στη χρέωση της κιλοβατώρας? Πάλι τις ίδιες 2 αιτήσεις συμπληρώνουμε? Γλυτώνει με αυτόν τον τρόπο δημοτικά τέλη και χαράτσια απο τη ΔΕΗ? Κόστος για την όλη αλλαγή (πάντα τα λεφτα που ζητάει η ΔΕΗ ρωτώ)??

 

Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα αλλά πραγματικά στον 2ο δεν ήξερα τί να του απαντήσω με το αν γλυτώνει χαράτσια και δημοτικά τέλη. Ευχαρηστώ για την όποια βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Για την πρώτη περίπτωση δες εάν λείπει το 1,5 καλώδιο και δες εάν η παροχή του σπιτιού είναι 2 Χ 10 η 4 χ 10 δλδ εάν δεν έρχεται γείωση απο το ρολόι .Εάν δεν έρχεται θα πρέπει να περαστεί η γειωση και το 1,5 καλώδιο απο το πίνακα εως

το ρολόι.Επίσης εάν η γείωση έχει κατασκευαστεί σε δίκτυο ύδρευσης θα πρέπει να κατασκευάσεις νέα γείωση με ηλεκτρόδιο που θα καταλήξει στο ρολόι της ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια την δεύτερη περίπτωση έχει υπόψη σου ότι το βιομηχανικό ρεύμα μπορεί να είναι ποίο φτηνώ αλλά αν έχεις μεγάλη παροχή η ΔΕΗ εγκαθιστά και μετρητή άεργου ισχύος,πού με την υπάρχων παροχή δεν χρεώνει την άεργο ισχύς.Οπότε αν έχει πολλά άεργα πιθανών να σου αυξηθεί ο λογαριασμός.

Οπότε πιθανών να αναγκαστείς να βάλεις και πίνακα πυκνωτών,και δεν είναι και οικονομικοί αυτή οι πίνακες.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαρηστώ για τις απαντήσεις σας συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς το κόστος για τις αλλαγές αυτές στη ΔΕΗ?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το νυχτερινό έχει κανένα 30άρι ευρώ ως εγγύηση. Τώρα για την αλλαγή τιμολογίου, μόνο η ΔΕΗ μπορεί να σου απαντήσει. Στην αλλαγή τιμολογίου πληρώνεις βέβαια μόνο την διαφορά της εγγύησης (μεταξύ του παλιού τιμολογίου και του νέου) αλλά το πόσο είναι θα σε γελάσω...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπορώ να ζητήσω μια διευκρίνηση? Στην δεύτερη περίπτωση που πρόκειται για το πλυντήριο αυτοκινήτου, αναφερόμαστε ότι είναι καινούργιο και θέλει να το κάνει το ρεύμα βιομηχανικό? ή θέλει να κάνει αλλαγή στα χαρτιά του και από το τμήμα μεταφορών να πάει στο τμήμα βιομηχανίας? Και για τί τύπο πλυντηρίου αναφερόμαστε?τούνελ? Γιατί έχω ακούσει ότι τα πλυντήρια δεν μπορούν να πάρουν βιομηχανικό ρεύμα, εξαιτίας ενός νόμου που είχε βγει πριν 50 χρόνια και που δεν έχει αλλάξει....

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου ερώτηση αφορούσε πληντύριο αυτοκινήτων απλό, όχι τούνελ. Το αν τελικώς γίνεται ή όχι δε το έμαθα ποτέ γιατί το παράτησε ο ιδιοκτήτης για τον οποίο ενδιαφερόμουν εγώ

Link to comment
Share on other sites

Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί τα πλυντήρια αυτοκινήτων ανεξάρτητα αν είναι με τούνελ ή όχι ανήκουν, λόγω ενός νόμου εδώ και 50-60 χρόνια, στο Γ22 τιμολόγιο. Δεν περίμενα να πει "ναι" η ΔΕΗ. Προσπαθούσαν να το αλλάξουν αυτό η ένωση πλυντηριάδων αλλά δεν έκαναν κάτι, γιατί στο τέλος διαλύθηκαν. Επείδη με ενδιαφέρει αυτό το θέμα μπορείς μήπως να μου πεις με ποιο τμήμα της ΔΕΗ είχες επικοινωνήσει? Αν και απ' ότι ξέρω δεν είναι θέμα της ΔΕΗ αλλά του δήμου που πέρνει την άδεια λειτουργίας η επιχείριση.

Link to comment
Share on other sites

Είχα μιλήσει με το "δίκτυο" -εκεί που πιγαίνουμε και καταθέτουμε σχέδια για νέες ηλεκτροδοτήσεις- και μου είπαν τότε πως γίνεται δεν γνωρίζω όμως αυτό το θέμα με το δήμο και την άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.