Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση νομιμότητας ακινήτου για Φ/Β 10kW


simosgns

Recommended Posts

Μεταφορά μηνύματος από άλλο θέμα

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 720/77. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β. ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΟΤΟ ΤΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ. ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 720/77 ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΙΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ Ε 0,55 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/12/11. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ / ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?

 

Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

όχι δεν θα χάσεις την προσφορά του 0,55 απλά δεν θα μπορέσεις να κάνεις καθόλου το έργο. Από την στιγμή που σε πήραν χαμπάρι (εννοώ ότι το κτήριο δεν υφίσταται νόμιμα) δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Η πολεοδομία θα σου δώσει μία βεβαίωση εξαίρεσης από καταδέφιση και ο ΔΕΗ θα σου λέει πως θέλει βεβαίωση ότι υφίσταται νόμιμα και τπτ δεν θα προχωρά.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Σας επαναλαμβάνω όμως ότι το ακίνητο υφίσταται πέρα ωσ πέρα νομίμως βάσει του νόμου 720/77. Το 1978 είχε πληρωθεί και η Εφορία με 25.000 δρχ. Το έγγραφο της νομιμοποίησης είναι στην κατοχή μου (εξαιρετέο από της καταδαφίσεως ακίνητο βάσει του ω. 720/77). Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι περί της νομιμότητας του ακινήτου αλλά περί της βεβαίωσης που απαιτεί η ΔΕΗ από την Πολεοδομία και δεν μου το δίνουν. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για το πώς θα πρέπει να κινηθώ?

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις το έχω γράψει και παραπάνω δεν ξέρω γιατί και αν είναι σωστό αλλά η ΔΕΗ και η πολεοδομία δεν θεωρούν ότι ένα κτήριο που έχει εξαιρεθεί από καταδέφιση υφίσταται και νόμιμα.

 

Και όπως πολύ σωστά γράφεται το χαρτί που έχετε στα χέρια σας ΔΕΝ λέει υφίσταται νόμιμα αλλά εξαιρετέο από κατεδάφιση.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μία από τα ίδια ...κι εγώ (τακτοποιημένο κτίσμα με το νόμο Τρίτση)!

Δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις και μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις στα κεντρικά της ΔΕΗ, αλλά και στο ΥΠΕΚΑ, στη σχετική Γραμματεία για τις ΑΠΕ, με πληροφόρησαν οτι πρόκειται να βγει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος (..μία ακόμη για πολλοστή φορά!).

Το πότε θα βγει και τι θα περιλαμβάνει προς το παρόν είναι άγνωστο. Κάνε κι εσύ μια βόλτα από την Πατησίων 27 (Δ/νση Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΗ) και τη Μεσογείων 119 (Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ) να τους πεις τον πόνο σου κι αν μάθεις κάτι νεότερο γράψε εδώ...

Έχω και τηλέφωνα να σου δώσω, αλλά ενδεχομένως να απογοητευθείς με τη συχνότητα που απαντάνε σ' αυτά... Καλύτερα λοιπόν μια face to face επικοινωνία, λέγοντάς τους ευθέως πως είναι απαράδεκτο από τη μία να υπερ-φορολογούνται όλα τα ακίνητα και από την άλλη με τα κενά που παρουσιάζουν οι κάθε λογής εγκύκλιοί τους να ταλαιπωρούν τους πολίτες που προσπαθούν να "επενδύσουν" σε εγκατάσταση φ/β στη στέγη τους...

Link to comment
Share on other sites

Απλά προς ενημέρωσή σου Κύριε Μηχανικέ, υπενθυμίζω τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό '85 (ΓΟΚ Ν. 1577 1985) Άρθρο 23 που ορίζει ρητώς:

Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο αν έχει εξαιρεθεί από την κατεδάφιση με τις διατάξεις του ν. 1337/1983.

 

Ασφαλώς ο νόμος 1337/1983 περικλείει τον νόμο 720/77.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ. Σήμερα πήγα στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου και έκανα μία αίτηση για βεβαίωση νομιμότητας. Θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο. Δεν χάνεις τίποτα παρά μόνο λίγο χρόνο. Όσον αφορά στην διευκρινιστική εγκύκλιο, θα εκδοθεί μάλλον την άλλη εβδομάδα. Για οποιοδήποτε νεότερο θα σε κρατήσω ενήμερο.

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι στον Κύριο Μηχανικό που επιμένει ότι ΔΕΗ και Πολεοδομία δεν θεωρούν ότι ένα κτίριο που έχει εξαιρεθεί από καταδέφιση υφίσταται και νόμιμα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

simosgns για διάβασε καλά το μνμ μου.

Μπήκες και ρώτησες κάτι αυτό που σου απάντησα δεν το έβγαλα από το μυαλό μου το έχω ρωτήσει στην ΔΕΗ αυτοπροσώπως (και δεν με βόλευε ούτε εμένα) διευκρινίζω ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ (δλδ έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο) αλλά έτσι γίνετε.... και εσύ παίρνεις ύφος και μας κάνεις μαθήματα;

Edited by deathlok
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.