Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν. 289/2011 Όροι και περιορισμοί δόμησης εντός των ορίων των


Recommended Posts

Διαβάζοντας το ΦΕΚ 289/2011 για τους όρους δόμησης και όχι μόνο, των οικισμών μέχρι 2000 κατοίκους, και συγκεκριμένα στο άρθρο 1, παράγραφος 4β αναφέρει..." Σε κάθε περίπτωση, η στάθμη οροφής τυχόν υπογείου ορόφου δε δύναται να υπερβαίνει σε κανένα σημείο τη στάθμη του φυσικού εδάφους περιμετρικά της κατασκευής».

 

 

Μιλάει για φυσικό και όχι διαμορφωμένο έδαφος, και αν καταλαβαίνω καλά όλο το υπόγειο θα είναι εντός εδάφους (ούτε παράθυρο). Έχω καταλάβει λάθος?

Στην περίπτωση οικοπέδου με κλίση (τί πιο κοινό σε οικισμούς) τι κάνουμε με το υπόγειο, εκτός αυτών που αναφέρει ο νόμος?

Έχει ασχοληθεί κάποιος?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς και αυτοί που ασχολήθηκαν να τον συντάξουν μάλλον δεν ασχολήθηκαν τελικά όσο έπρεπε.Μπάχαλο ο μαστροΣηφουνάκης!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πράγμα που έκαναν στους οικισμούς είναι αίσχος. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά γυρνάμε χρόνια πίσω, σε πατάρια, υψομετρική οριοθέτηση και άλλα ερωτήματα που εκεί που όλοι ξέραμε τι κάνουμε τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Πέρα απ' το υπόγειο και την υψομετρική οριοθέτηση του κτιρίου ως προς δρόμους για τους οποίους δεν υπάρχει ούτε ρυμοτομικό με υψομετρία ούτε τίποτα, θέλω την γνώμη σας στο εξής:

 

Στο άρθρο 5 οι παράγραφοι 2β1 και 2β2 θέτουν όριο ως προς τι:

Στα τετραγωνικά που μετρούν μόνο στο σ.δ?

Στα τετραγωνικά που μετρούν στο σ.δ. αλλά και σαν άνω όριο στο συντελεστή κάλυψης?

Στα τετραγωνικά που μετρούν και δεν μετρούν (υπόγεια) στο σ.δ. σαν άνω όριο στο συντελεστή κάλυψης?

 

Νομίζω πως είναι τουλάχιστον το δεύτερο από τα παραπάνω, δυστυχώς, γιατί ίδια διατύπωση υπάρχει και στα εκτός σχεδίου που οδήγησε στον περιορισμό της κάλυψης στα τετραγωνικά της δόμησης.

 

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις ορίζουν ξεκάθαρα σ.δ. όπως τον ξέρουμε, αλλά σε αυτές τις δυο παραγράφους θα ήθελα την γνώμη σας ή καλύτερα την γνώση σας.

 

Τέλος, επειδή στη περίπτωση που έχω τώρα, ουσιαστικά πρόκειται για αναθέωρηση άδειας μετά την εφαρμογή του άρθρου 26 παρ. 2 του 4014 αν έχω καταλάβει σωστά νομιμοποιώ με βάση τις προγενέστερες διατάξεις που ίσχυαν κατά την ανέγερση.

 

Τα έχω καταλάβει σωστά συνάδερφοι ή με τρέλανε ο σηφουνάκης???

Link to comment
Share on other sites

Η κάλυψη είναι 60% σε όλα τα "γήπεδα" που λέει και ο νόμος.Δεν έχει σχέση με τη δόμηση.Στα εκτός σχεδίου το αναφέρει ότι η κάλυψη είναι ίση με τη δόμηση.

Για το 4014 διαλέγεις τους ευνοϊκότερους όρους δόμησης από τους τωρινούς ή τους τότε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα, γνωρίζουμε αν έχει επέλθει κάποια αλλαγή στο εύρος ζώνης των οικισμών; Στους στάσιμους κάπου είχα διαβάσει ότι από 500μ πηγαίνει στα 200μ.

Γνωρίζετε επίσημα κάτι τέτοιο; Στο ΦΕΚ 289/2011 δεν έχω προσέξει κατι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε ακούσει κάτι περί απαγόρευσης μικτής χρήσης πχ κατοικίας και βιοτεχνίας σε οικισμούς;Δηλαδή να επιτρέπεται μόνο μία από τις δύο χρήσεις όχι ταυτόχρονα και οι 2;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.