Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Φανταστικά" τοπογραφικά


Recommended Posts

Δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις:

1) Τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης για "φανταστικό" οικόπεδο. Καμία σχέση με την , με άλλο σχήμα, διαστάσεις, αποστάσεις από όρια και μεταξύ με προϋπάρχον από την πραγματικότητα. Έχει του κόσμου τις αμαρτίες, αλλά το βγάζω όλο παράνομο;

2) Σε περίπτωση άδειας σεισμόπληκτου, για ανακατασκευή κτίσματος ίσου όγκου και εμβαδού το ορθογώνιο οικόπεδο και κτίσμα με κάλυψη 100% έγιναν πολύγωνα στην πραγματικότητα, με το περίγραμμά τους να μην υπερκαλύπτεται από τα φανταστικά. Το καλύτερο είναι ότι η επιφάνεια είναι μικρότερη από την υπολογισμένη και συνεπώς και η δόμηση (στην ανωδομή, γιατί έχει και υπέρβαση σε υπόγειο που στην πραγματικότητα πίσω είναι ισόγειο). Και αυτό όλο παράνομο;

 

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Από την μεριά μου θα πρότεινα να πας με βάση το κτηματολόγιο - το παλιό διάγραμμα κάλυψης κλπ. ώστε να μην μπούμε σε διαδικασίες συγκρίσεων και ακύρωσης με παλαιότερες διαδικασίες. Θεωρώ ότι τα περισσότερα τοπογραφικά δεν θα συμπίπτουν ακριβώς με παλαιότερα (λόγω και της τεχνολογίας που αναπτύσσεται) άρα δεν θα ήταν συναδελφικό πρώτα απ' όλα! Προφανώς και στα πολύγωνα το ίδιο αλλά εκεί είναι πιο απλό μιας και πρόκειται για σκαρίφημα (δηλαδή κάπως πιο χοντρικά). Εκτός αν είναι πολύ τραγικά τα πράγματα οπότε καλύτερα να μην ασχοληθούμε με την υπόθεση και μπλέξουμε με συναδέλφους και καούμε όλοι μαζί!!!

Edited by Pini_Ormila
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα!

Εχω κι εγώ μια αντίστοιχη περίπτωση με "φανταστικό" τοπογραφικό σε κτίριο με άδεια του 78. Εχω την απορία Εάν οφείλω να ελέγξω το τοπογραφικό της τότε αδείας και άρα να βγάλω άκυρη την άδεια λόγω μη αρτιότητας και ψευδούς αποτυπώσεως! Σήμερα είναι άρτιο πλέον!

Καμιά ιδέα κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.