Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικά με τις μυκητοειδείς πλάκες ???


 

Recommended Posts

Καλή χρονία!!

Επειδή έχω ψάξει αρκετά,δεν έχω βρει κάτι σχετικό στην ελληνική βιβλιογραφία.Αν μπορεί κάποιος να με βοήθησει σχετικά με την όπλιση. Εκτός οτι ελέγχουμε τον οπλισμό διάτρησης πλακών.Οι υπόλοιποι έλεγχοι είναι όπως για μια κανονικη πλάκα? θα με βοηθούσε ένα link ή ισως μια ελληνική βιβλιογραφία με λυμένες εφαρμογές.

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Βρίσκεις τις αναπτυσσόμενες ροπές (χρησιμοποιώντας κάποιο λογισμικό επιφανειακών πεπερασμένων στοιχείων) και οπλίζεις ανάλογα.

Η μορφή των μυκητοειδών πλακών παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις, και ενδέχεται να έχεις συμπαγή πλάκα με μυκητοειδής ενισχύσεις, συμπαγή πλάκα χωρίς ενισχύσεις, πλάκα με σώματα πληρώσεως και κρυφοδοκούς μεταξύ των ενισχύσεων (με εξέχουσες ή μη ενισχύσεις) κα.

Επομένως δεν υπάρχει ένας γενικός τύπος όπλισης, ωστόσο ο τρόπος όπλισης κάθε περίπτωσης δεν διαφέρει εν σχέση με το πως οπλίζουμε τις συνήθεις πλάκες.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη,

σου περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας. Μπορείς είτε να κάνεις αυτό που λέει ο Αλεξ παραπάνω (αν έχεις πρόγραμμα επιφανειακών πεπερασμένω νστοιχείων) είτε να δημιουργήσεις "ισοδύναμες" δοκούς, όπως τις περιγράφει ο Γκρος, αλλά και ο ΕΚΩΣ, αν θυμάμαι καλά. Από κει πέρα τι άλλο θέλεις να μάθεις; Οπλίζεις ανάλογα με τις τάσεις που αναπτύσσονται

Link to comment
Share on other sites

Ω, ναι... Κι επειδή μπορεί να έχεις και ροπές λόγω συμμετοχή σε πλαισιακή λειτουργία, αυτή η "κανονική επίλυση" συνήθως δεν μοιάζει και πολύ με την επίλυση μίας συνήθους πλάκας. Αλλά η ουσία είναι ότι και πάλι έχεις μεγέθη ορθής έντασης έναντι των οποίων διαστασιολογείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.