Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Θελω να γραφτω στο ΙΚΑ (ηλεκτρονικη μορφη). Ομως οταν μπαινω μου ζητα στοιχεια για οικοδομικο εργο.

 

Ερωτηση 1. Για να γραφτω ηλεκτονικα θα πρεπει να εχω καποιο εργο για να βαλω τα στοιχεια του; ή δεν χρειαζεται να γραφτω και καθε φορα θα δηλωνω e-mail και θα μου στελνουν αυτοι τον κωδοκο και θα στυπληρωνω τα στοιχεία;

 

Ερωτηση 2. Εστω οτι εχω εργο οικοδομικο το οποιο ειναι παλιο και ειχα κανει την εναρξη πριν 2 χρονια για αδεια περιφραξης. Ο ιδιοκτητης τωρα θελει να πληρωσει τα ενσημα του ΙΚΑ. Η διαδικασια θα γινει ηλεκτρονικα σε αυτην την περιπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση 1: μετά το mail μπαίνεις στο Διαχείριση του Λογαριασμού μου και συμπληρώνεις στοιχεία. Σου έρχεται νέο mail, αλλάζεις κωδικούς και είσαι έτοιμος για Διαχείριση των Ηλεκτρονικών Δηλώσεών μου συμπλήρωση ΑΠΔ κλπ.

 

Οδηγίες αναλυτικές εδώ:

https://www.ika.gr/gr/secure/helpfiles/apd/logariasmos.pdf

https://www.ika.gr/gr/secure/helpfiles/apd/APDoikod.pdfhttps://www.ika.gr/gr/secure/helpfiles/apd/APDoikod.pdf

 

Απάντηση 2:Ίδια διαδικασία. Μερικές φορές αν είναι πολύ παλιό το έργο χρειάζεται να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη για να σου το "ανοίξουν" ηλεκτρονικά

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχω αδεια περιφραξεις του 2009. Ομως ο ιδιοκτητης δεν εχει βαλει κανενα ενσημο. Ειχε γινει η εναρξη στο ΙΚΑ τοτε. 1. Η αδεις περιφραξης ποσο χρονικη ισχυει εχει? Τι πρεπει να κανει ο ιδιοκτητης τωρα που την εχει ηδη κατασκευασει οσον αφορα τα ενσημα?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια πάνω γράφει το χρόνο διάρκειας.Τα ένσημα αν τα βάλει τώρα για προγενέστερο χρόνο θα πληρώσει και πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια και μπορεί να τα βάλει τώρα τα ένσημα.Αρκεί να μην ξέρουν την περίπτωση στο ΙΚΑ (ότι την έκανε την περίφραξη παλαιότερα)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Manolis gon, τα ένσημα τα βάζουμε όταν γίνονται οι εργασίες, τον επόμενο μήνα συγκεκριμένα. Αν έρθει έλεγχος εσύ λες οτι οι εργασίες έγιναν τον προηγούμενο μήνα, παρεπιπτόντως οι προσαυξήσεις έχουν αναστολή για ρυθμίσεις μέχρι τέλος του Μαρτίου.

Όσο για την ηλεκτρονική υποβολή των ΑΠΔ, εγγράφεσαι σαν εργοδότης όπως αναφέρθηκε παραπάνω και παίρνεις τους κωδικούς που θα είναι μοναδικοί. Μετά με τους ίδιους κωδικούς καταχωρείς κάθε έργο που έχεις. Προσοχή! την εγγραφή την κάνει ο εργοδότης όχι ο μηχανικός (τα στοιχεία του ενοώ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.