Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία στην Βραζιλία - Ολυμπιακά έργα


ntanos

Recommended Posts

Ακούω για ξενιτιά, Ντουμπάι, ΗΑΕ, Hong Kong, Αυστραλία Άρη Πλούτωνα Ποσειδώνα κλπ

Για Βραζιλία που έχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 πως και δεν ακούγεται τίποτα? Υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που έχουν πάρει έργα εκεί? Αν όχι, πόσο εύκολο είναι για μία ξένη εταιρεία να προσλάβει Έλληνα?

 

Με ένα (πρόχειρο η αλήθεια είναι) ψάξιμο δεν βρήκα κάτι στο internet. Θα προτιμούσα, αν είναι να φύγω από την χώρα, να πάω προς τα εκεί παρά στα ISOBOX μέσα στην έρημο. Η όλη κουλτούρα εκεί μου φαίνεται πολύ πιο ελκυστική και θα μπορούσα να μάθω πορτογαλικά για πλάκα! Βέβαια, αν είναι να μετράω με GPS και να χαράζω τεχνικά έργα μέσα σε φαβέλες με συνοδεία αστυνομίας, σκυλιών που μυρίζουν την κοκαϊνη και ελικοπτέρων θα το σκεφτόμουν λίγο παραπάνω! :confused: :smile:

 

Έχει ψάξει κανείς σας για εργασία εκεί? Υπάρχει κάποιος να μας διηγηθεί τις εμπειρίες του και τα ευτράπελα που έχουν συμβεί? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε προφανώς αστειεύεσαι για το "αν έχουν πάρει έργα εκεί Ελληνικές εταιρίες"!!

Τα έργα βεβαίως δεν είναι μόνο για τους Ολυμπιακούς του 2016 αλλά και για το Μουντιάλ του 2014.

Μερικά από τα έργα που έχω ακούσει εγώ είναι:

--Σιδηροδρομικό $18 δις από Σάο Πάολο μέχρι Ρίο ντε Τζανέιρο

--Η Petrobas (μεγαλύτερη πετρελαική στην Βραζιλία) θα ξοδέψει $175 δις σε oil exploration μέχρι το 2014

-- Αυτοκινητόδρομο Ayrton Senna Pinto Motorway $4δις

-- Γενικότερα ο κλάδος της ενέργειας θα απορροφήσει περί τα $400 δις μέχρι το '14.

 

Επίσης από ενημέρωση από το ICE, το μερίδιο των έργων που θα εκτελέσουν Αγγλικές Κατασκευαστικές για τους Ολυμπιακούς μόνο θα κυμανθεί από $15-$30δις.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι έργα φυσικά και θα γίνουν. Το κατά πόσο Έλληνες μηχανικοί μπορούν να χωθούν σε αυτά είναι άλλη υπόθεση..τα έχουμε ξαναπεί και αλλού..

Edited by agrafiot
Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά αλλά γιατί πρέπει σώνει και καλά να απασχολούν Ελληνα? Δηλαδή σε ότι έργο γίνεται ανα τον κόσμο θα πρέπει να βρίσκονται και Ελληνες? Εχουν δικούς τους δεν χρειάζονται επιπλέον.

Link to comment
Share on other sites

ikare,

το αναφέρουμε διότι ζούμε σε παγκοσμιοποιημένη αγορά, οι μηχανικοί είναι από τα επαγγελματα που έχουν διακρατική κίνηση και προφανώς ο νέος συναδελφος αγωνιά για το μέλλον του. Ο μηχανικός βλέπει (ή τουλάχιστον πρέπει να βλέπει) όλον τον πλανήτη ως πιθανό εργασιακό χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Θυμάσε κάτι ανάλογο γινόταν και με την Αυστραλία και κατέληξε σε φιάσκο. Απλά λέω ότι είναι εξερετικά δύσκολο γιατί ο μηχανικός (κάθε εθνικότητας) ναι μεν βλέπει όλον τον πλανήτη ως πιθανό εργασιακό χώρο, αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα σε εκτίμηση όσον αφορά τους Ελληνες. Βάλε και το κόστος (βίζα, κτλ) μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ αν πάει κάποιος εκεί στο ξεκάρφωμα

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου το λίγο παραπάνω και όταν μάθεις πορτογαλικά για πλάκα εξηγήσετε τα όλα αυτά στην εταιρεία που θα σε προσλάβει.

Και που σαι agrafiot,

αν ο νεαρός συνάδελφος αγωνιά για το μέλλον του καλό θα ήταν να ρίξει και λίγο νερό στο κρασί του γιατί πολλοί και λιγότερο κακομαθημένοι θα ονειρεύονταν σήμερα ένα isobox μέσα στην έρημο έτσι για αρχή.

Link to comment
Share on other sites

ikare και σιδεράς,

Μαζί σας +1000

Ο λόγος του πόστ μου ήταν να δώσω κάποιες πληροφορίες για υποδομές που είναι σε εξέλιξη στην Βραζιλία.

Κατά τα άλλα είναι όπως τα λέτε, και ιδιαίτερα ο σιδεράς

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό, επειδή δεν μου αρέσει να κολλάει κάποιος ταμπέλες σε κάποιον που, στο κάτω κάτω δεν γνωρίζει, θα ήθελα να μου πεις που εντοπίζεις το "concept" του κακομαθημένου όταν αναζητώ πληροφορίες για ένα μέρος ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ!

 

Το άν αυτό το μέρος είναι το Ντουμπάι ή η Σρι Λάνκα ή δεν ξέρω εγώ που αλλού, είναι κάτι που είναι θέμα αισθητικής προτίμησής μου και όχι απαιτήσεων ειδικής προδερμ μεταχείρισης. Μήπως επίσης υπάρχουν πλέον άπλετες θέσεις για μηχανικούς στην παρακμάζουσα σιγά σιγά Μέση Ανατολή και δεν το ξέρω?

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.