Μετάβαση στο περιεχόμενο

τακτοποιηση σε εκτοσ σχεδιου μη αρτιο και οικοδομησημο


Recommended Posts

Καλησπερα μου ετυχε η πρωτη μου δουλεια για τακτοποιηση σε αγρο 1200μ2 μη αρτιο και οικοδομησημο απο απαλλοτριωση, εξ αδιαιρετου απο 1/2,το συμβολαιο αναφερει 100μ2 αποθηκη αλλα οι ιδιοκτητεσ δεν εχουν τιποτα σχετικα με αυτο,στην πραγματικοτητα η αποθηκη ειναι 1000μ2.πως πρεπει να κινηθω;τωρα την αποθηκη δεν την θελουν το υπολοιπο απο τα 100μ2δηλ τα 900μ2.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε δεν σε κατάλαβα π.χ. "... την αποθήκη δεν την θέλουν το υπόλοιπο από τα 100μ2 δηλ. τα 900μ2";;;;; Διατύπωσε καλύτερα σε παρακαλώ την περίπτωσή σου για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ 100Μ2 ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΕΝΩ ΤΑ 900Μ2 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ(ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ),ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ 100Μ2, ΝΑ ΔΩΣΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΘΕΙ Ο ΑΓΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΘΚΗ ΤΩΝ 100Μ2

 

 

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit - Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Την αναφέρει το συμβόλαιο την αποθήκη και δεν τη δείχνει το τοπογραφικό?Είναι πιο πρόσφατο από το συμβόλαιο? Το συμβόλαιο έχει άλλο τοπογραφικο?

Εσύ για να δώσεις βεβαίωση νομιμότητας πρέπει να κάνεις αυτοψία και να βρεις τα 100 μ2 και αυτά νομιμοποιημένα-τακτοποιημένα.

Link to comment
Share on other sites

1ον η αποθήκη των 100τ.μ. μπορείς να την τακτοποιήσεις αφού όμως πρώτα γκρεμιστούν τα υπόλοιπα μέτρα που δεν θέλουν. Αφού γίνει η κατεδάφιση, τότε να πας για αυτοψία. Απ' ότι κατάλαβα ούτε τα 100τ.μ. δεν έχουν άδεια. Οπότε ένταξε την αποθήκη που θα βρεις (όταν θα κάνεις την αυτοψία) στον Ν. 4014 και αφού περαιωθεί η διαδικασία (οριστική υποβολή) τότε δώσε την βεβαίωση. Όσον αφορά το τοπογραφικό που δεν δείχνει καμιά αποθήκη, δεν πειράζει επειδή έτσι κι αλλιώς θα κάνεις νέο τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ 87.

Προσοχή όμως πρώτα να γίνει η κατεδάφιση (με την οποία καλό είναι να μην έχεις εσύ καμία σχέση) και μετά να πας για αυτοψία και να ξεκινήσεις την διαδικασία!

Link to comment
Share on other sites

Ναι εγω το ξεκαθαρισα με το γκρεμισμα δεν εχω καμια σχεση και δεν φερω ευθυνη,οσο για το τοπογραφικο επιβαλλεται νεο οκ,εγω ρωτησα αν υπαρχει κατι σχετικο με ο.α η οτιδηποτε που σχετιζεται με την αποθηκη και η απαντηση τουσ ηταν οτι δεν βρηκαν κατι απο τον πατερα τους και αν ειχαν κατι το εχασαν,το τοπογραφικο ειναι του 1993 απλα το συμβολαιο αναφερει οτι ανω αγρο ειναι κτισμενη αποθηκη 100μ2 απο το ετοσ 1963,ηλεκτροδοτηθηκε δε για πρωτη φορα απο το ετοσ 1968.εγω ελεγα πρωτα να παω πολεοδομια για να δω αν υπαρχει κατι σχετικο με αυτο το κτισμα,μετα να κανω αυτοψια(αφου γκρεμισουν τα εναπομεινοντα μετρα) να ξεκινησω την διαδικασια για τακτοποιηση και μετα να του δωσω την βεβαιωση.και τι αμοιβη ζηταω για ολα αυτα;ιδου το ερωτημα ετσι πως ειναι τα πραγματα τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή σου θα είναι ανάλογη της εργασίας σου.Αν ασχοληθείς και πέρα του 4014 θα πρέπει να πληρωθείς και για αυτές τις εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχω το ίδιο θεμα!

Οικόπεδο εκτος σχεδιου εντός ζωνης οικισμου περί τα 350 τμ (αρα μη αρτιο -οικοδομίσιμο) στο οποιο υπάρχει αυθαιρετο σπίτι το μισό προκατ το μισό συμβατικό!!!!!!!

Τι γινεται σ αυτη τη περίπτωση?Πρεπει να υπαχθει στη διαδικασία απόκτησης αρτιότητας?

Τι συμβουλευω τον πελάτη ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.