Jump to content

ChVr

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

1 Follower

About ChVr

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Σέρρες
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,356 profile views
 1. Συνήθως αυτό που κάνω εγώ είναι να κάνω πίνακα συντεταγμένων κορυφών των υφιστάμενων κτιρίων με τίτλο π.χ. "1 - Κατοικία" και κάτω από σειρές με τις συντεταγμένες βάζω ακόμα μια σειρά όπου αναγράφω το εμβαδόν.
 2. Όπως είπαν και οι συνάδελφοι, τα εμβαδά θα πρέπει να αναγράφονται και ειδικά όταν υπάρχει σύσταση π.χ. κάθετης θα πρέπει να περιέχουν και επιπλέον πληροφορίες όπως τμήματα αποκλειστικής χρήσης κλπ.. Για τη δήλωση ιδιοκτήτη Ν.4030 γνωρίζει κάποιος τελικά αν ισχύει; (βλ. πιο άνω ερώτημά μου!)
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Η δήλωση ιδιοκτήτη του Ν.4030/2011 που έλεγε στο τέλος "... ευθύνομαι για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων του οικοπέδου και την αιτία του δικαιώματος να ζητήσω την έκδοση άδειας δόμησης." την βάζουμε στο τοπογραφικό; Δεν αναφέρεται πλέον στον Ν.4495/2017!!! υπάρχει μόνο η αναφορά για τις προδιαγραφές Ν.651/77. Οπότε απαιτείται ή όχι η δήλωση Ν.4030; Εσείς τη βάζετε; Ευχαριστώ!
 4. Και εγώ αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα. Το κτίριο άδειας '83 δεν κόλλησε στο πλάγιο όριο, αλλά άφησε αστραχιά από 0,33 έως 0,81εκ.!!! Δεν έχει άλλες παραβάσεις το κτίριό μου. Αν βάλεις μόνο παραβίαση πλαγίων αποστάσεων χωρίς Υ.Δ. το πρόστιμο βγαίνει σαν να έχει Υ.Δ. Θα μπορούσε αυτό να θεωρηθεί πολεοδομική παράβαση; Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως εσοχή κτιρίου σύμφωνα με το ΝΟΚ; Είναι πρόβλημα!!! Και τελικά ποια τετραγωνικά να βάλω στην παραβίαση πλάγιων αποστάσεων; αυτών του κτιρίου που εμπίπτει εντός του Δ; Μήπως τα μέτρα της αστραχιάς που έμειναν αδόμητα;
 5. Εγώ συνάδελφοι, επειδή λέει ο ΕΟΠΠΕΠ "ως προς το μέγιστο προβλεπόμενο πληθυσμό" προσανατολίζομαι στο εξής: Να υπολογίσω το μέγιστο αριθμό των εκπαιδευομένων του φορέα σύμφωνα με τις απαιτήσεις, δηλαδή min{Σ(1,5m2/εκπαιδευόμενο για αίθουσα διδασκαλίας), 1άτομο/2,50m2 για το συνολικό εμβαδόν του φορέα, 1WC/30 άτομα, 75 άτομα}. Από τον πληθυσμό αυτό θα προκύψουν τα max. φορτία και θα κάνω δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ρητά ότι η Βεβαίωση αφορά τον πληθυσμό αυτό και όχι μεγαλύτερο. Τώρα αυτό είναι μια σκέψη και σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω να την εφαρμόσετε. Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ! Υ.Γ.: Είναι πάντως μεγάλο θέμα να προβληματιζόμαστε όλοι μας εδώ, και έξω κάποιοι ανεγκέφαλοι να υπογράφουν χωρίς να ελέγξουν τίποτα για ένα 50άρικο υποθέτω!
 6. Να θέσω και εγώ μια ερώτηση. Ισόγειο από Οπλισμένο Σκυρόδεμα και όροφος από Μεταλλικό Φορέα. Λογικά σύμφωνα με την Εγκύκλιο 10 δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω Κανονισμό Φορτίσεων, ΕΚΟΣ2000, ΕΑΚ200 και EC3, αλλά μόνο EC0, EC1, EC2, EC3 και EC8. Σωστά;
 7. Ευχαριστώ συνάδελφοι, το ξεκαθάρισα και εγώ! Αυτός ο Ευρωκώδικας μας παιδεύει....
 8. Σε έλεγχο τέμνουσας δεν ισχύει η απαλλαγή; Ευχαριστώ!
 9. Συνάδελφοι, έχει ασχοληθεί καενείς με Ευρωκώδικα 8; Πότε εξαιρείται ένας φορέας από την απαίτηση για ικανοτικό σχεδιασμό; Όταν ηv > 0,50; <--- ισχύει; Ευχαριστώ!
 10. Σωστά θυμάσαι... το οικόπεδο του πελάτη μου από 197τμ αρχικά έγινε 137τμ μετά τη ρυμοτομία, οπότε έχει εφαρμογή το άρθρο 25 του Ν.1337/1983! Να σας πω και τη πέρασα με την εφορία που δεν έδινε απαλλαγή πρώτης κατοικίας επειδή δεν δεχόταν τη βεβαίωση μηχανικού επί του τοπογραφικού, αλλά ήθελε και βεβαίωση από Πολεοδμία ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έλεος.... Αφού βρήκα την εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών με οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ. που έλεγε ότι οι εφορίες θα δέχονται μόνο βεβαιώσεις από μηχανικούς, έγινε η δουλειά μου. Μάλιστα μου είπαν ότι το γνώριζαν!!!!! αλλά ήθελαν και βεβαίωση από Πολεοδομία!!! Αν δεν τους έδειχνα την εγκύκλιο, ακόμα θα ταλαιπωρούμουν. Ευχαριστώ συνάδελφοι για τη συζήτησή μας.
 11. Βασικά πρόκειται για Σέρρες! δεν ξέρω ποιες είναι η 15 και η 16. Και πάλι nbr σε ευχαριστώ πολύ!
 12. Ευχαριστώ, τι εννοείς με ΠΕ; Πολεοδομική Ενότητα;
 13. Ουσιαστικά πρόκειται για οικόπεδο με μια μονοκατοικία επάνω. Πρόκειται για πώληση και ο αγοραστής θέλει να πάρει απαλλαγή φόρου ως πρώτη κατοικία. Οπότε μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο για να γίνει η αγορά ως πρώτη κατοικία; Έχουν εκατέρωθεν υποχρεώσεις και ο πωλήτης έχει πιο πολλά να λαμβάνει από το να δώσει. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο! Αλλά και να βρεθούν οι 7 ιδιώτες είναι δύσκολο! Και με τη πράξη μπορεί να γίνει ο συμψηφισμός που αναφέρεσαι, με συμβολαιογραφική; ή συμφωνητικό; Τελικά και πάλι θεωρείται οικοδομήσιμο; διότι αυτό ενδιαφέρει την εφορία! Ευχαριστώ και πάλι! Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος για αυτά;
 14. Στήλη Γ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ Ν.Δ. 17/1923 "Υποχρεώσεις ιδιοκτησίας" Η στήλη "Προσκυρ Τρίτου ή κατ. Κ.Χ." είναι κενή. "Δικαιώματα ιδιοκτησίας" Η στήλη "Προσκύρωση προς Τρίτο" είναι επίσης κενή. Έχει συμπληρωμένη τη στήλη "Αποζημίωση προς τρίτους" Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, και αν μπορείς να απαντήσεις άμεσα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.