Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρίζα τηλεόρασης


panagiotisky

Recommended Posts

Πως γίνεται και οι 3 πρίζες να έχουν 2 καλώδια?Η τερματική θα πρέπει να έχει 1 καλώδιο.

Προφανώς η κεραία που χρησιμοποιεί το διαμέρισμα είναι η κεντρική κεραία της πολυκατοικίας, οπότε λογικό είναι να έχουν όλες απο δύο καλώδια για να δώσουν σήμα και στο άλλο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι σωστά έτσι τα κάναν παλιά .

Ε τότε εαν είναι έτσι δεν έρχεται σήμα απο το κάτω διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

hektor το πανω εννοεις οτι δεν ερχεται σημα. γιατι παιδευεστε τοσο πολυ?απλα ας συνδεσει τα συρματακια μεταξυ τους και ας τα βαλει στα in παραλληλα να ξεμπευρδευει.αλλωστε μπακαλιστικα το παμε ετσι και αλλιως....

Edited by gibsonlp
Link to comment
Share on other sites

σημα ερχεται οπως ειπε ο ανθρωπος στο σαλονι απλα δεν παει στα υπολοιπα.

αν παρακαμψει τις μπριζες (και μπει να μας πει) θα μαθουμε.

 

πιστευω (απο αναλογες εμπειριες) οτι καποια μπριζα τον "κοβει"

Link to comment
Share on other sites

gibsonlp ναι λάθος,το πάνω εννοώ!

fear1976 δεν κατάλαβες τι εννοώ ! Οι γραμμές έχουν περαστεί σε στήλες μεταξύ τους (εφόσον σε κάθε πρίζα καταλήγουν δυο καλώδια ,διαφορετικά στην τελευταία πρίζα θα είχε ένα καλώδια) δλδ η γραμμή του σαλονιού πάει στήλη απο το σαλόνι του 1 ορόφου έως το σαλόνι του τελευταίου ορόφου και απο κει καταλήγει στο κεντρικό ενισχυτή .Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπνοδωμάτια.Κάθε γραμμή πάει στήλη και μετά καταλήγει στο ενισχυτή.Αυτή η τακτική ακολουθούταν και ακολουθείται από πολλούς κατασκευαστές και ηλεκτρολόγους ειδικά σε πολυκατοικίες και αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει στην περίπτωση του φίλου μας δλδ κόβεται το σήμα στα υπνοδωμάτια κάποιου ορόφου.

Link to comment
Share on other sites

σωστο...

 

δεν ηξερα οτι παιζει κατακορυφα...

δεν ειναι και το αντικειμενο μου χεχεχε

 

αλλα εχεις δικιο οτι μονο ετσι δικαιολογειται τα 2 καλωδια και στην υποτιθεμενη τερματικη. στην ουσια ειναι ενδιαμεση κατακορυφα!

 

μαθαμε παλι κατι σημερα :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί η τελευταία πρίζα tv του (α) διαμερίσματος να μην δίνει στην πρώτη του (β) διαμερίσματος, και η τελευταία πρίζα tv του β διαμερισματοςνα δίνει στη πρώτη του (γ) διαμερίσματος και ούτω καθεξής. Έτσι, πάλι έχουμε 2 καλώδια σε κάθε πρίζα tv μόνο με τζιτζίκι μπορεί να βρει τη γίνετε ή, να πάρει αγκαλιά μια τηλεόραση και να την συνδέει σε κάθε καλώδιο :D

Link to comment
Share on other sites

Νικοστρι δεν νομίζω να το εφαρμόσει κανείς αυτό που λες γιατί όταν φτάσει στο πρώτο όροφο δεν θα υπάρχει σήμα καθόλου :smile:

Link to comment
Share on other sites

κ'ομωςτο εφαρμόζαμε σε 6οροφες και έπαιζαν καμπάνα όλες η tv, μόνο με τζιτζίκι θα δει τι γίνατε στη προκειμένη περίπτωση ή με βολτόμετρο mv

Link to comment
Share on other sites

Ηρθε ένας φίλος μου ηλεκτρολόγος. Είπε , πως υπάρχει περίπτωση η σπιτονοικοκυρά να έιχε κάνει το εξής. να είχε περάσει καλώδιο για camera μεσα απο τη γυψοσανίδα, ετσι ωστε να γυρνάει τη tv σε video και να δίνει σήμα η camera στη τηλεόραση... Εγιναν τα εξής πράγματα....1ον απομονώσαμε το ενα καλώδιο απο τη φωτό,2ον δίπλα απο τη πριζα στο σαλόνι , έβγαινε ενα καλώδιο.Αυτο το καλώδιο το βάλαμε στη πριζα του σαλωνιού με ενα Τ μαζι με το καλώδιο της τηλεόρασης.Οπότε,έδωσε σήμα στο δωμάτιο. Αλλά , κάποια κανάλια τα δείχνει λίγο χιονισμένα. Στο σαλόνι , καμπάνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.