Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατανομή δαπανών πετρελαίου σε διαφορετικά κτίρια


sebastian leto

Recommended Posts

Καλημέρα σε συγκρότημα κατοικιών υπάρχουνε 2 ανεξάρτητες μεζονέτες και ένα κτίριο με 6 διαμερίσματα τα οποία είναι απούλητα, οι μεζονέτες έχουνε πουληθεί. Όλα έχουνε τον ίδιο κατασκευαστή, πρέπει αυτός να καταβάλει πάγια πετρελαίου στους ιδιοκτήτες απο τις μεζονέτες για τα 6 κενά σπίτια?

Link to comment
Share on other sites

Η κατανομή των δαπανών κεντρικής θέρμανσης που γίνεται με την Τεχνική οδηγία του ΤΕΕ, αφορά ΕΝΑ μόνο κτίριο (μπορεί να είναι ΜΙΑ μεζονέτα, μπορεί να εφαρμοστεί και σε ΔΥΟ κολλημένες μεζονέτες, αλλά δεν έχει νόημα να εφαρμοστεί σε ΔΥΟ ανεξάρτητες μεζονέτες), που έχει πολλές οριζόντες ιδιοκτησίες. Δεν αφορά πολλά ανεξάρτητα κτίρια.

 

edit: Οπότε, για την κατανομή των δαπανών μεταξύ τριών ανεξάρτητων κτιρίων, χρειάζεται μία ειδική μελέτη. Εκτός εάν υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών που δεν γνωρίζουμε.

Edited by CostasV
Link to comment
Share on other sites

Nαι, 2 μονοκατοικιες και ενα κτιριο με 6 διαμερισματα εχουνε κοινο λεβητοστασιο

Αυτά είναι τα ωραία του επαγγέλματος !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ελπίζω να τροφοδοτούνται με ανεξάρτητες στήλες για να μπορέσεις να βάλεις θερμιδομετρητές για να κατανέμεις το κόστος στα τρία κτίρια αναλογικά και μετά να εφαρμόσεις για το κάθε κτίριο τον κανονισμό κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης !!!

Γιατί όπως είπε ο CostasV δεν νοείται κατανομή δαπανών σε ξεχωριστά κτίρια (δεν έχουν κοινόχρηστες απώλειες να κατανέμεις) :???:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.