Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία κολονών και τοιχίων με το Revit Architecture


Recommended Posts

Γεα σας,

 

Μετά από καιρό και διάφορα προβλήματα πάλι εδώ.

 

Οι κολόνες και τα τοιχία είναι μια ιδιάιτερη περίπτωση στο Revit Architecture. Mε τη σειρά των μαθημάτων που μπορείτε να βρείτε εδώ, αναπτύσσω τη δημιουργία και τοποθέτηση κολονών και τοιχίων, με τα υλικά τους και με εύκολη προσαρμογή στους τοίχους.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε άμεσα έξη τύπους Αρχιτεκτονικών κολονών και τοιχίων.

 

 

Με ποιητικούς χαιρετισμούς

 

MilAlex

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι αρχιτεκτονικές κολώνες εμφανίζονται "όμορφα" στις κατόψεις αλλά δεν κόβουν στην πραγματικότητα την γεωμετρία των τοίχων και των δοκαριών. Πρέπει να γίνουν στατικές.

Όμως όταν τις κάνεις στατικές, όταν κόψουν, χάνουν την λεπτομέρεια που τους έχεις δώσει. Νομίζω οτι το λάθος είναι στο επίχρισμα το οποίο είναι ένα ενιαίο solid extrude το οποίο δεν περιβάλλει αλλά επικαλύπτει τα υπόλοιπα εσωτερικά υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη παρατήρηση,

 

- Το επίχρισμα δεν είναι ένα ενιαίο solid, περιβάλει τα υπόλοιπα στρώματα. Εξ αλλου έχει παραμετροποιημένο άνοιγμα όταν εφάπτεται με τοίχο, για να μην επικαλύπτεται το επίχρισμα.

 

- Οι αρχιτεκτονικές κολόνες όταν γίνονται δομικές και κυρίως όταν εφαρμόζεται η Join και γίνεται η κοπή του τοίχου, χάνουν τις στρώσεις τους, για λόγους που μόνο η Autodesk ξέρει.

 

- Το πως μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αρχιτεκτονικές κολόνες και πως εννοώ τη διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ

 

Αυτό όμως που θέλω να πω είναι το εξής:

 

Θεωρώ πως, απλή μοντελοποίηση κάνουν πολύ καλύτερα και εύκολα άλλα προγράμματα. Η διαφορά στο Revit - και αυτή η διαφορά το προβάλει στο μέλλον- , είναι η ενσωμάτωση πάσης φύσεως πληροφορίας. Το ΒΙΜ πιστεύω είναι η "φολοσοφία" που στο κοντικό μέλλον θα ενσωματωθεί σε Hardware για την ρομποτική παραγωγή του δομημένου περιβάλλοντος....και ήδη γίνονται τα πρώτα βήματα.

 

Μιλώντας πιο πεζά τώρα, για τις κολόνες, το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό !!!!, η αναλυτική δομή τους έχει σχέση με τα προμετρικά στοιχεία, με το ΚΕΝΑΚ, με τον προυπολογισμό, με τεχνικά στοιχεία και περιγραφές κ.λ.π.

 

 

Με ποιητικά ταξίδια

AlexMil

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ανήκω κι εγώ στους ταλαίπωρους που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στο RAC2012 πρέπει να πώ ότι είναι απαράδεκτο το ότι δεν έχουμε multi-layered κολώνες και δοκούς, όπως ακριβώς οι τοίχοι... Ετσι θα έπρεπε να είναι... Ολα τα άλλα είναι βλακείες της Adesk...

 

Δυστυχώς, από φέτος... αν δεν φτάσουν στα αυτιά μου τίποτα καλά νέα, θα σταματήσω και το subscription αφού βλέπω ότι για την ελληνική πραγματικότητα το Revit 2012 είναι πλέον υπέρ αρκετό και οι ρυθμοί ανάπτυξης του πακέτου είναι απαράδεκτοι... Για χρόνια περιμένουμε σωστά generic modeling tools, site tools, schedules με δυνατότητες.... αντ' αυτών πήραμε μια βλακεία για τον φωτορεαλισμό... ενώ είχαμε πολλοί αναγκαστεί να μάθουμε και να επενδύσουμε σε άλλα πακέτα...

Για να μή θίξω την έλλειψη επικοινωνίας με άλλους τύπους αρχείου... τη γελοία δήθεν συνεργασία με το ΜΑΧ...και άλλα που μάλλον τα ξέρετε...

 

Θεωρώ βέβαια ότι είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί... αλλά περίμενα για τα λεφτά του κάποια παραπάνω πράγματα... ή έστω, μια πιο γρήγορη εξέλιξη!!!

 

Ερασιτέχνες του χώρου, η Ashampoo με 300 ευρώ έκανε αντίστοιχο πρόγραμμα... δείτε το και πείτε μου αν για τη καθημερινή σας ασχολία και σχεδίαση των μικρομεσαίων κατασκευών που συνήθως έχουμε, αξίζουν τόσα παραπάνω λεφτά χωρίς να έχεις πάλι κάτι ολοκληρωμένο...

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.