Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pakos M

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://revit3dsmax.blogspot.gr/

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Pakos M's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βοήθεια μπορείς να βρεις στο augi ή να κάνεις μαθήματα, και το utube ειναι γεμάτο από σχετικές πληροφορίες. Συνοπτικά: 1. Φτιάχνω τον τυπικό και τον αντιγράφω copy paste aligned. 2. Τοιχοποιία απο level σε level, εξωτερικοί συνεχόμενοι, εσωτερικοί ανά επίπεδο. 3. Την πλάκα μέσα στον τοίχο μέχρι το core. 4. Robot 5. Το RAC 2013 κάνει πλέον με αυτόματο τρόπο τις σκάλες που θες, αλλιώς χειροκίνητα. 6. Γίνεται, ψάξε τα orient to true north - project north. Μάθε το, αξίζει τον κόπο.
  2. Οι αρχιτεκτονικές κολώνες εμφανίζονται "όμορφα" στις κατόψεις αλλά δεν κόβουν στην πραγματικότητα την γεωμετρία των τοίχων και των δοκαριών. Πρέπει να γίνουν στατικές. Όμως όταν τις κάνεις στατικές, όταν κόψουν, χάνουν την λεπτομέρεια που τους έχεις δώσει. Νομίζω οτι το λάθος είναι στο επίχρισμα το οποίο είναι ένα ενιαίο solid extrude το οποίο δεν περιβάλλει αλλά επικαλύπτει τα υπόλοιπα εσωτερικά υλικά.
  3. Το electrical είναι λίγο παλιό, τώρα εξελίσουν τις MEP λύσεις...
  4. http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1733337 Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια, είμαστε έθνος καθυστερημένων! Ζήτω το πετρέλαιο, το τσιμέντο, η ρύπανση, η παχυσαρκία και τα cayenne στα πεζοδρόμια. Έξω οι τουρίστες, η αιειφόρος ανάπτυξη, ο πολιτισμός, η υγεία. Βρίσκονται κάποιοι μορφωμένοι άνθρωποι σε σωστές θέσεις και θέλουν να κάνουν την Αθήνα ευρωπαική πόλη αλλά σιγά μην τους αφήσουμε εμείς οι ίδιοι οι καφροέλληνες, που παρκάρουμε όπου βρούμε, καπνίζουμε όπου βρούμε και καίμε δέντρα για να χτίσουμε πόλεις κολαστήρια. Η ευρώπη τις εφαρμόζει τις λύσεις, η αμερική ακολουθεί, ΜΜΜ, ποδήλατο, πεζόδρομοι και πράσινο. Εμείς στην καρακοσμάρα μας, κοστίζουν λέει τα έργα ενώ το μπορντέλο που έχει γίνει η Αθήνα δεν κοστίζει. Νέφος, φασαρία, νεύρα, κίνηση, τουρισμός μηδέν, ΧΑΟΣ. Λαός καθυστερημένων, παιδεία και γνώσεις μηδέν, τι να τους κάνουμε τους ποδηλατόδρομους; Αφού πάμε κάθε απόγευμα γυμναστήριο και κάνουμε εκεί ποδήλατο... Μπείτε στο bing maps και δείτε το Σαλτσμπουργκ και την Βρέμη και μετά κάντε κλικ Καλλιθέα και Γαλάτσι. Αστοδιαλοπια λάθος χώρα γεννηθήκαμε! Υ.Γ. Χρησιμοποιώ ΜΜΜ και περπάτημα για τις μετακινήσεις μου καθώς μένω κοντά σε σταθμό Μετρό.
  5. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO ας σταματήσουν οι αποστολές, όποιος θέλει να εκτυπώνει σπίτι του.
  6. Εδώ που φτάσαμε είναι ώρα για έναρξη αγορών, ΜΙΓ, Πειραιώς, EFG, ETE, νομίζω οτι είναι πολύ χαμηλά...για μακροχρόνια τοποθέτηση.
  7. To MAX είναι όντως χάος απλά πρέπει να χρησιμοποιείς αυτά που χρειάζεσαι. Εγώ έδωσα €500 και έκανα μαθήματα mental ray και δεν το αλλάζω με τίποτα. Τώρα για την ασχετοσύνη των προμηθευτών...όταν συνδέουν AutoΔόμηση και Civil, Idea και Intellicad, Revit Structure και Scada, Τέκτωνα και Fespa εε όλο και κάτι θα ξέρουν...
  8. Ααα το archicad δεν το αλλάζω με τίποτα. Δεν υπάρχει "καλύτερο", το κάθε πρόγραμμα με τα θετικά και αρνητικά του. Πολλοί βολεύονται με το εύπλαστο περιβάλλον του Allplan, κάποιοι άλλοι αδιαφορούν για αυτές τις δυνατότητες.
  9. Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις οτι η nemetschek αγόρασε και το archicad. Συνεχίζουν τώρα και με τα δύο προϊόντα. Το Allplan είναι περισσότερο -ανοικτό- σαν περιβάλλον και μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Για παράδειγμα μπορείς να αλλάξεις το σχήμα ενός τοίχου παρεμβαίνοντας στην κάτοψη ή στην όψη. Στο Archicad δεν γίνονται αυτά, τουλάχιστον όχι άμεσα. Παρόλα αυτά εγώ θα επέλεγα το ArchiCAD.
  10. iovo, αυτό είπα και εγώ... πάντως αν δεν σε ενδιαφέρει το πιστοποιητικό από το περιοδικό του ΤΕΕ μπορείς να βρεις ιδιώτες που θα έρθουν στον χώρο σου για ιδιαίτερα μαθήματα.
  11. Να ξαναπώ οτι δεν παίζει ρόλο ο μοντελοποιητής (δες MAX) για τον φωτορεαλισμό αλλά η μηχανή φωτορεαλισμού, (o renderer). Στο MAX αν κάνεις scanline render χωρίς radiocity είσαι λίγο καλύτερα από κατάσταση shade, βάλε Μental ray η V-ray και έχεις ποιότητα φωτογραφίας. Όσων αφορά στην συμβατότητα η Autodesk έχει κάνει πλέον αρκετή δουλειά και υπάρχει αντίστοιχη συμβατότητα μεταξύ των προγραμμάτων της και του MAX, παρόμοια με αυτή του ArchiCAD με το Artlantis. Ειδικά στα αρχεία FBX έχει κανείς υλικά, φώτα, ουράνιο θόλο με σύνεφα και ήλιο, κάμερες, walkthrough κλπ., τα οποία περνάνε όλα στο MAX οπότε ο χρήστης απλά πατάει render..αντε τσεκάρει και το ΑΟ ή το caustics για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.
  12. Μπορώ να κατανοήσω κάποιον που αγοράζει ένα προϊόν εκτός AutoCAD όπως είναι το ArchiCAD, o Τεκτων, το Autoidea κλπ. αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιος να αγοράσει αρχιτεκτονική εφαρμογή για το AutoCAD τη στιγμή που η Autodesk έχει δικές τις εφαρμογές. Αφού δίνεις τα 3Κ για το AutoCAD πάρε και τις αρχιτεκτονικές τους εφαρμογές για να κάνεις την δουλειά σου, οι οποίες είναι και στα Ελληνικά, δεν βρίσκω λόγο να τους προτιμώ "εν μέρη"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.