Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pakos M

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Pakos M

  1. Βοήθεια μπορείς να βρεις στο augi ή να κάνεις μαθήματα, και το utube ειναι γεμάτο από σχετικές πληροφορίες. Συνοπτικά: 1. Φτιάχνω τον τυπικό και τον αντιγράφω copy paste aligned. 2. Τοιχοποιία απο level σε level, εξωτερικοί συνεχόμενοι, εσωτερικοί ανά επίπεδο. 3. Την πλάκα μέσα στον τοίχο μέχρι το core. 4. Robot 5. Το RAC 2013 κάνει πλέον με αυτόματο τρόπο τις σκάλες που θες, αλλιώς χειροκίνητα. 6. Γίνεται, ψάξε τα orient to true north - project north. Μάθε το, αξίζει τον κόπο.
  2. Οι αρχιτεκτονικές κολώνες εμφανίζονται "όμορφα" στις κατόψεις αλλά δεν κόβουν στην πραγματικότητα την γεωμετρία των τοίχων και των δοκαριών. Πρέπει να γίνουν στατικές. Όμως όταν τις κάνεις στατικές, όταν κόψουν, χάνουν την λεπτομέρεια που τους έχεις δώσει. Νομίζω οτι το λάθος είναι στο επίχρισμα το οποίο είναι ένα ενιαίο solid extrude το οποίο δεν περιβάλλει αλλά επικαλύπτει τα υπόλοιπα εσωτερικά υλικά.
  3. Το electrical είναι λίγο παλιό, τώρα εξελίσουν τις MEP λύσεις...
  4. http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1733337 Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια, είμαστε έθνος καθυστερημένων! Ζήτω το πετρέλαιο, το τσιμέντο, η ρύπανση, η παχυσαρκία και τα cayenne στα πεζοδρόμια. Έξω οι τουρίστες, η αιειφόρος ανάπτυξη, ο πολιτισμός, η υγεία. Βρίσκονται κάποιοι μορφωμένοι άνθρωποι σε σωστές θέσεις και θέλουν να κάνουν την Αθήνα ευρωπαική πόλη αλλά σιγά μην τους αφήσουμε εμείς οι ίδιοι οι καφροέλληνες, που παρκάρουμε όπου βρούμε, καπνίζουμε όπου βρούμε και καίμε δέντρα για να χτίσουμε πόλεις κολαστήρια. Η ευρώπη τις εφαρμόζει τις λύσεις, η αμερική ακολουθεί, ΜΜΜ, ποδήλατο, πεζόδρομοι και πράσινο. Εμείς στην καρακοσμάρα μας, κοστίζουν λέει τα έργα ενώ το μπορντέλο που έχει γίνει η Αθήνα δεν κοστίζει. Νέφος, φασαρία, νεύρα, κίνηση, τουρισμός μηδέν, ΧΑΟΣ. Λαός καθυστερημένων, παιδεία και γνώσεις μηδέν, τι να τους κάνουμε τους ποδηλατόδρομους; Αφού πάμε κάθε απόγευμα γυμναστήριο και κάνουμε εκεί ποδήλατο... Μπείτε στο bing maps και δείτε το Σαλτσμπουργκ και την Βρέμη και μετά κάντε κλικ Καλλιθέα και Γαλάτσι. Αστοδιαλοπια λάθος χώρα γεννηθήκαμε! Υ.Γ. Χρησιμοποιώ ΜΜΜ και περπάτημα για τις μετακινήσεις μου καθώς μένω κοντά σε σταθμό Μετρό.
  5. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO ας σταματήσουν οι αποστολές, όποιος θέλει να εκτυπώνει σπίτι του.
  6. Εδώ που φτάσαμε είναι ώρα για έναρξη αγορών, ΜΙΓ, Πειραιώς, EFG, ETE, νομίζω οτι είναι πολύ χαμηλά...για μακροχρόνια τοποθέτηση.
  7. To MAX είναι όντως χάος απλά πρέπει να χρησιμοποιείς αυτά που χρειάζεσαι. Εγώ έδωσα €500 και έκανα μαθήματα mental ray και δεν το αλλάζω με τίποτα. Τώρα για την ασχετοσύνη των προμηθευτών...όταν συνδέουν AutoΔόμηση και Civil, Idea και Intellicad, Revit Structure και Scada, Τέκτωνα και Fespa εε όλο και κάτι θα ξέρουν...
  8. Ααα το archicad δεν το αλλάζω με τίποτα. Δεν υπάρχει "καλύτερο", το κάθε πρόγραμμα με τα θετικά και αρνητικά του. Πολλοί βολεύονται με το εύπλαστο περιβάλλον του Allplan, κάποιοι άλλοι αδιαφορούν για αυτές τις δυνατότητες.
  9. Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις οτι η nemetschek αγόρασε και το archicad. Συνεχίζουν τώρα και με τα δύο προϊόντα. Το Allplan είναι περισσότερο -ανοικτό- σαν περιβάλλον και μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Για παράδειγμα μπορείς να αλλάξεις το σχήμα ενός τοίχου παρεμβαίνοντας στην κάτοψη ή στην όψη. Στο Archicad δεν γίνονται αυτά, τουλάχιστον όχι άμεσα. Παρόλα αυτά εγώ θα επέλεγα το ArchiCAD.
  10. iovo, αυτό είπα και εγώ... πάντως αν δεν σε ενδιαφέρει το πιστοποιητικό από το περιοδικό του ΤΕΕ μπορείς να βρεις ιδιώτες που θα έρθουν στον χώρο σου για ιδιαίτερα μαθήματα.
  11. Να ξαναπώ οτι δεν παίζει ρόλο ο μοντελοποιητής (δες MAX) για τον φωτορεαλισμό αλλά η μηχανή φωτορεαλισμού, (o renderer). Στο MAX αν κάνεις scanline render χωρίς radiocity είσαι λίγο καλύτερα από κατάσταση shade, βάλε Μental ray η V-ray και έχεις ποιότητα φωτογραφίας. Όσων αφορά στην συμβατότητα η Autodesk έχει κάνει πλέον αρκετή δουλειά και υπάρχει αντίστοιχη συμβατότητα μεταξύ των προγραμμάτων της και του MAX, παρόμοια με αυτή του ArchiCAD με το Artlantis. Ειδικά στα αρχεία FBX έχει κανείς υλικά, φώτα, ουράνιο θόλο με σύνεφα και ήλιο, κάμερες, walkthrough κλπ., τα οποία περνάνε όλα στο MAX οπότε ο χρήστης απλά πατάει render..αντε τσεκάρει και το ΑΟ ή το caustics για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.
  12. Μπορώ να κατανοήσω κάποιον που αγοράζει ένα προϊόν εκτός AutoCAD όπως είναι το ArchiCAD, o Τεκτων, το Autoidea κλπ. αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιος να αγοράσει αρχιτεκτονική εφαρμογή για το AutoCAD τη στιγμή που η Autodesk έχει δικές τις εφαρμογές. Αφού δίνεις τα 3Κ για το AutoCAD πάρε και τις αρχιτεκτονικές τους εφαρμογές για να κάνεις την δουλειά σου, οι οποίες είναι και στα Ελληνικά, δεν βρίσκω λόγο να τους προτιμώ "εν μέρη"
  13. Το Αrchicad είναι αρχιτεκτονικό πρόγραμμα, όπως το Allplan και το Revit. Το Max είναι πρόγραμμα μοντελοποίησης όπως το Blender και το Maya. Στον φωτορεαλισμό παίζει ρόλο η μηχανή του φωτορεαλισμού, Final render, Mental Ray, Vray, Brazil κλπ.
  14. Οι χαράξεις δεν κατεβαίνουν με τίποτα...θα πάω από εκεί να τους βρίσω. Μπορεί να βοηθήσει κανείς;
  15. Άσε τους καθηγητές σου να λένε... Πρέπει να καταλάβουν και αυτοί και όλοι ότι το χαρτί και το μολύβι, το autocad και το archicad δεν είναι τίποτε άλλο παρά εργαλεία όπως το σφυρί και το καλέμι. Αν βολεύει να φτιάχνουμε κτήρια με πιο σύγχρονα εργαλεία γιατί να μην τα χρησιμοποιούμε; Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε μείνει ακόμα στις κατόψεις και στις τομές (εποχή χαρτιού) την στιγμή που μπορούμε εύκολα πια να παράγουμε αξονομετρικές τομές με κατασκευαστική λεπτομέρεια, προοπτικά και περιήγηση.
  16. Είχα πάει στην 4Μ για παρουσίαση του IDEA. Πολύ αξιόλογη προσπάθεια αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τεχνολογία ΒΙΜ όπως θέλουν να διαφημίζουν. Επίσης κατέβασα το DEMO από το site τους, μου συσχέτισε τα dwg αρχεία με το Intellicad χωρίς να με ρωτήσει και στη συνέχεια δεν έτρεχε με τίποτα. Θέλω να υποστηρίζω τις ελληνικές εταιρείες και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι από το να δίνουμε τα χρήματά μας προς ΗΠΑ μεριά αλλά πρέπει και οι ελληνικές εταιρείες να μας δώσουν το κάτι παραπάνω.
  17. Είμαστε σύγχρονοι δούλοι και τα ΜΑΤ είναι οι δεσμοφύλακές μας, μόνο που αντί για μαστίγια έχουν γκλομπ και δακρυγόνα. Θέλω τον αρχηγό της αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία να βγουν στην τηλεόραση και να πουν: 1. Για αυτό και αυτό το λόγο μαζευτήκαμε 30 άτομα και δέρναμε έναν κύπριο φοιτητή. 2. Όσοι ήταν συμμέτοχοι (ο Α, ο Β, ο Γ, κλπ)δεν ξαναβρίσκουν δουλειά στο δημόσιο. Άντι αυτού ακούμε το γνωστό θα αποδοθούν ευθύνες....ναι σίγουρα. Σκέφτομαι αν σε μια ιδιωτική εταιρεία ένας υπάλληλος έδερνε έναν πελάτη τι πιθανότητες λέτε να έχει για προαγωγή; γιατί στην ΕΛΑΣ αυτό γίνεται.
  18. Ναι, είναι η έκδοση 2009 έχουν βάλει αρκετά αλλά θέλει δουλειά ακόμη. Αυτό που μου αρέσει είναι η παραμετρικότητα των αντικειμένων σε συνδυασμό με την ευκολία να αλλάζει κανείς τις γεωμετρίες. Αλλάζω το ύψος της στέγης με τις τεγίδες να ακολουθούν. Στέγη1 - Στέγη2 Αλλά και σε πιο σύνθετες κατασκευές...βάζω γωνία 45 μοιρών στις κάσες, κάνω τη στέγη δίριχτη και δίνω διαφορετικά υψόμετρα στις κορυφές του δαπέδου δημιουργώντας ένα στρεβλό σχήμα και...ιδού..όλα παραμετρικά.
  19. Είσαι εκτός θέματος αλλά το Autoδόμηση είναι εφαρμογή για το autocad και ανεξάρτητο από το CADware. Εκπληκτικό πρόγραμμα ιδανικό για κατασκευαστές που έχουν πολλές πολυκατοικίες και άρα πολλούς υπολογισμούς διαγραμμάτων. Παρόμοιες εφαρμογές υπάρχουν και σε BIM προγράμματα αλλά το Autoδόμηση είναι άψογα προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. paktomenos... Δεν σχεδιάζει σκάλες με σφηνοειδείς βαθμίδες τύπου Π. Γενικά υπάρχει ένας περιορισμός στις σκάλες και στα κουφώματα (είναι όλα αμερικάνικα-συρόμενα γιοκ). Σκάλες Π1 Π2 Συρόμενα Σ1 Σ2 Παρακαλω μην κανετε διαδοχικες δημοσιευσεις για οικονομια χωρου. Χρησιμοποιειτε την "επεξεργασια" ckiriako
  20. Οι εταιρείες γυρνάνε σε τεχνολογίες (BIM). Θυμάμαι όταν είχαν βγει οι πρώτες CAD εφαρμογές που όλοι έλεγαν χαρτί και πάλι χαρτί, άντε τελικά ψώνισαν ένα Autocad και κάνουν οτι έκαναν στο χαρτί στο Autocad. Δεν ξέρω που οφείλετε η δυσκολία μας για αλλαγή και εξέλιξη αλλά σίγουρα με αυτόν τον τρόπο μένουμε πίσω. Βέβαια στις ΗΠΑ μαθαίνουν προγραμματισμό από το γυμνάσιο... Το τι έχει ειπωθεί εδώ δεν λέγεται, αλλά ας σχολιάσω μερικά... 1. Το Revit δεν εκτυπώνει σε μεγάλο χαρτί. Ουδέν σχόλιο. 2. Στην ελλάδα δεν υπάρχει μεγάλο γραφείο που να δουλεύει BIM BOBOTIS - Archicad 3. H τεχνολογία ΒΙΜ δεν προχωράει και ο κόσμος γυρίζει στο AutoCAD. 1900 Revit firms 4. To Revit δεν κάνει καλό φωτορεαλισμό. Τραπεζαρία Επειδή όμως το θέμα είναι ποιό BIM? kai o paktomenos δήλωσε ότι έχει περάσει από CADware σε Revit και τελικά σε Archicad, μπορείς να μας κατατοπίσεις λίγο για την πορεία σου....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.