Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργία inverter εκτός MPP


McComb

Recommended Posts

Ο ινβέρτερ λειτουργεί, χωρίς να αποδίδει το μέγιστο ρεύμα σε σχέση με αυτό που μπορούν να δώσουν τα πάνελ... και στην συνέχεια ο ινβέρτερ θα "προσπαθήσει" να φέρει την τάση στην ΜΡΡ περιοχή.

 

Είναι ένα σενάριο που συμβαίνει συχνά σε μη απόλυτα σωστές διαστασιολογήσεις!

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Ας το δούμε πιο συγκεκριμένα. Το άνω όριο του ανιχνευτή μέγιστης ισχύος είναι 600V και η τάση μέγιστης ισχύος του string είναι 650V. Σε ποια τάση θα δουλεύει το string?

Link to comment
Share on other sites

Αν δει απότομα 650V (π.χ. μετά από ένα restart του ινβέρτερ) θα δουλέψει στα 650V. Θα ψάξει όμως μετά, αν μπορεί να μπεί σε ΜΡΡ περιοχή αυξάνοντας το ρεύμα.

 

Αν αυξάνετε σταδιακά η ηλιοφάνεια και άρα η ισχύς του string, θα αυξήσει το ρεύμα ώστε να πέσει η τάση στην περιοχή ΜΡΡ, οπότε δεν θα φτάσει τα 650V.

 

Αν τώρα έχει γίνει λανθασμένη διαστασιολόγηση και δεν μπαίνει σε ΜΡΡ (όσο και να αυξήσει το ρεύμα) -π.χ. 3500W DC πανέλ και 3000W ο ινβέρτερ- θα αποδώσει τα 3000W, μένοντας στα 650V, αρκεί βεβαίως τα 650 να μην υπερβαίνουν το max VDC εισόδου του ινβέρτερ. Τότε θα δουλέψει έως κάποιο όριο, θα καταγράψει στην μνήμη του υπέρβαση τάσης και ή θα βγει εκτός εγγύησης (λόγω μνήμης) ή θα καεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.