Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Μηχανικός - ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ - Μπλοκάκι


zamaria

Recommended Posts

E ναι, πρέπει κανείς να εξαντλεί τα περιθώρια σε όσα πράγματα μπορεί να κάνει και μόνος του. Εκτός πια κι αν κανείς έχει τόση πολλή δουλειά και τα κονομάει κιόλας ώστε το κόστος ενός λογιστή να είναι μικρότερο από τα λεφτά που θα έβγαζε αν την ίδια ώρα έκανε άλλες δουλειές. Αλλά είτε κανείς τα κάνει μόνος του, είτε φωνάζει λογιστή, η αμοιβή του θα αφαιρεθεί από τα καθαρά που θα μείνουν στο τέλος. Ακόμα όμως δεν έχουμε φτάσει εκεί.. ας μας πει κάποιος για τις "απώλειες" που προηγούνται...

Link to comment
Share on other sites

Ποιες απώλειες βρε Γιώργο και να πω είσαι κανένας άσχετος...Αφού ξέρεις. ΤΣΜΕΔΕ, εφορία 26% από πρώτο ευρώ, τι άλλο? Βάλε και τα λειτουργικά δεν μένουν και πολλά...

Link to comment
Share on other sites

από όλα αυτά μόνο το τσμέδε ξέρω, στα υπόλοιπα είμαι όντως άσχετος γιατί δεν έχω δουλέψει ποτέ με μπλοκάκι και συγνώμη αν έγινα κουραστικός!

 

όταν λες εφορία 26% εννοείς ότι μόλις εισπράξεις τα 1000, αφαιρούνται τα 260? και με τα υπόλοιπα 740 πληρώνεις τσμέδε και καθάρισες? κάτι άλλο υπάρχει? τέλος επιτηδεύματος ας πούμε?

 

τα "λειτουργικά έξοδα", συμπεριλαμβανομένου και του περιβόητου λογιστή μπορείς να τα συμπιέσεις απεριόριστα γι' αυτό ζήτησα προς το παρόν να τα αγνοήσουμε. ευχαρίστως να συζητήσουμε και τρόπους συμπίεσης αμέσως μετά!

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Εφορία 26% επί τεκμηρίων, μην ξεχνιόμαστε.

Για έναν ελεύθερο επαγγελματίας με λίγη δουλειά όπως αρκετοί από εμάς, τα τεκμήρια για ένα σπίτι και ένα αμάξι π.χ. μπορεί να είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα και αν φορολογείται λοιπόν για μεγαλύτερο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή και το γεγονός πως δεν υπάρχει αφορολόγητο, είναι βαρύτερος για έναν Ε.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Το τέλος επιτηδεύματος (650ε/χρόνο) το πληρώνεις αφού έχεις συμπληρώσει 5 χρόνια από τότε που έκανες έναρξη, άσχετα αν στο μεσοδιάστημα είχες κλείσει τα βιβλία σου κάποια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.