Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όδευση αποχέτευσης μπάνιου στο όριο του οικοπέδου με υφιστάμενο ισόγειο


ata

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, μια γρήγορη ερώτηση:

Σε όροφο κάνω μελέτη αποχέτευσης και εκεί που είναι τα μπάνια έχω όμορρα κτήρια και δεν μπορώ να βάλω από έξω κατακόρυφη στήλη. Για να βγώ σε ακάλυπτο χώρο ίδιας ιδιοκτησίας πρέπει να διανύσω 9,5 m. Είναι αποδεκτή απόσταση για να διανύσει στην πλάκα οριζόντιο δίκτυο? Τι κάνουμε γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

για να είναι επαρκής η κλίση και να αποχετεύονται τα ακάθαρτα πρέπει να έχεις μια κλίση 1-2%.

στα 9,50μ οριζόντιας απόστασης επομένως το γέμισμα του δαπέδου θα είναι σημαντικό μάλλον για να ενσωματωθεί εκεί μέσα ο σωλήνας.αλλιώτικα η οριζόντια στήλη θα καλυφθεί με γυψοσανίδα αφού πρώτα ηχομονωθεί με πετροβάμβακα.

χωρίς σκαρίφημα δεν μπορώ να σκεφτώ και πολλά πράγματα, μπορεί να προκύπτει και καλύτερη λύση..

Link to comment
Share on other sites

η οριζόντια στήλη θα καλυφθεί με γυψοσανίδα αφού πρώτα ηχομονωθεί με πετροβάμβακα.

Καλύτερα όχι γυψοσανίδα,προτιμότερη η τσιμεντοσανίδα.Σε αυτές τις περιπτώσεις όσο καλή και αν είναι η κατασκευή πρέπει πάντα να υπολογιστεί και η διαρροή.Τα τετραγωνικά δεν είναι τόσο πολλά ώστε να ανέβει αρκετά το γενικό κόστος .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντήσεις παιδια το θέμα μου είναι ότι ακριβώς έξω από τα μπάνια έχω ήδη υπάρχων κολλητό κτήριο ξένης ιδιοκτησίας και κάτω υπάρχων ισόγειο

Link to comment
Share on other sites

Η θέση του μπάνιου είναι ήδη καθορισμένη? Δεν μπορεί να αλλάξει και να πάει πάνω από το μπάνιο του κάτω ορόφου? Αν όχι, μπορώ να σκεφτώ μόνο την περίπτωση αντλίας με κοπτήρες που μπαίνει πίσω από τη λεκάνη (πάντα σαν τελευταία λύση).

Link to comment
Share on other sites

Συνεννοήθηκα να μετακινηθεί ώστε να βρεί το κάτω μπάνιο. Εγώ στην κάτοψη τώρα πως θα δείξω ότι συναντά τις κάτω σωληνώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Για την ερώτησή σου σχετικα με το πώς θα το δείξεις στη κατοψη, (εφ΄όσον συννενοήθηκες και το μπάνιο του 1ου θα μετακινηθεί) απλά.....η κάθετη στήλη που θα φεύγει απο το μπανιο του 1ου ορόφου θα έρχετε σε επαφή-σύνδεση με την έξοδο σωλήνα αποχετευσης ιδίου διαμετρήματος (λογικά) του μπανιου του ισογείου...Ως κάτοψη αν θυμάσαι δείχνετε με τη ΄΄διέλευση στήλης ΄΄ (το κυκλάκι-σωλήνας με δύο βελάκια)....επισύναψε κιόλας με ένα κουτάκι με βέλος προς τη ΄΄διέλευση στήλης΄΄ οτι...διέλευση κάθετης στήλης απο ισόγειο....αυτό....τωρα ως σχεδιο πιστευω ειναι σωστη πρόταση , επειδή όμως εχεις υπάρχον το μπανιο ισογείου απο κατασκευαστική άποψη θα είναι λίγο πακετάκι όπως καταλαβαίνεις, πακετάκι απο τη μεριά του ατόμου που μένει στο ισόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.