Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή θέσης και σχήματος σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Kαλησπερα,

 

εχω περιπτωση σε εκτος σχεδιου με αδεια 2 κτιρια

 

εχουν κατασκευαστει ακριβως τα ιδια τ.μ. αλλα φτιαγμενα το ειδωλο (σε καθρεφτη) του σχεδιου και βεβαιως σε αλλη θεση στο οικοπεδο και μαλιστα μεσα στις πλαγιες αποστασεις που δεν επιτρεπεται να βγει αδεια.

 

πως να βγαλω προστιμο?

να χρεωσω εκ νεου (περαν της αδειας εννοω)ολα τα τ.μ. που αναφερονται στην αδεια και που κατασκευαστηκαν αλλα με κλικ στο σημειο πως εχω αδεια?

 

ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω!!

ευχαριστω

Edited by slygnos
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Έχω το ίδιο πρόβλημα. Αφού το έθεσα παντού (εκτός του ΤΕΕ) η απάντηση πάντα ήταν οτι για το είδωλο χρεώνεις μια μικροπαράβαση σαν αλλαγή θέσης.

Link to comment
Share on other sites

Για το mirror και αλλαγή θέσης, παράβαση κατ13 (500€). Για τα τετραγωνικά μέσα σε πλάγιες αποστάσεις ανάλογα το πρόστιμο (φύλλο καταγραφής) τα υπόλοιπα μέτρα που βρίσκονται σε νόμιμη θέση δεν τα χρεώνεις.

Τέλο εννοείται εννοείται πως το βάζεις ΜΕ άδεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

σε εκτος σχεδιου δομηση με αδεια,λογω εκταταμενων αυθαιρεσιων σε ολες τις μεζονετες(ξεχειλωσαν ολες οι μεζονετες σε ολες τις διαστασεις), πλεον η θεση των κτισματων δεν εχει καμια σχεση με την θεση που οριζε η αδεια.Επισης επειδη εχουν μεγαλωσει ολες οι διαστασεις σε ολες τις πλευρες ειναι δυσκολο να θεσεις ενα σημειο σταθερο και να εκτιμησεις προς τα που εγινε η υπερβαση.Αν δηλαδη στο cad σχηματισεις το νομιμο περιγραμμα της ιδιοκτησιας συμφωνα με την αδεια και μετα το περιγραμμα της υφισταμενης καταστασης με τις υπερβασεις και προσπαθησεις να τα παντρεψεις για να δεις τις υπερβασεις ,το νομιμο περιγραμμα επειδη ειναι κατα πολυ μικροτερο κολυμπαει μεσα στο περιγραμμα του υφισταμενου κτιριου,καμια πλευρα δεν εχει διατηρησεις τις διαστασεις της αδειας.Η διαφορετικη θεση των κτιριων δυσκολευει ακομη περισσοτερο την κατασταση.

Εχουμε υπερβασεις καλψης,δομησης και Δ.Να θεωρησω ολα τα τετραγωνικα αυθαιρετα ως προς δομηση και καλυψη και να μην αφαιρεσω τιποτα απο τα εγκεκριμενα?

Edited by Moldovanis
Link to comment
Share on other sites

το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω που να κολλησω το νομιμο της αδειας μεσα στο κατα πολυ μεγαλυτερο περιγραμμα της υφισταμενης, αφου εχουμε και παραβιασεις του Δ ταυτοχρονα εκτος απο καλυψη και δομηση.Αν το κολλησω τερμα πισω στο υφισταμενο εχω διαφορετικες υπερβασεις του Δ σε σχεση με το αν το κολλησω μπροστα

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου, αν είναι αδύνατο για εσένα, τότε θα είναι αδύνατο για οποιονδήποτε έλθει να ελέγξει. Σ''αυτή την περίπτωση, δες την πιο οικονομική λύση ( για τους πελάτες σου)

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.