Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποδοχή κληρονομιας - μεταβίβαση αδόμητου


Recommended Posts

Καλησπέρα.Είμαι νέα μηχανικός (πολιτικός) και γνωρίζω ελάχιστα περί τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων.Τα ερώτηματα που έχω είναι τα εξής:

1.Το τοπογραφικό που απαιτείται για την πράξη αποδοχής κληρονομιάς είναι ίδιο με αυτό στη περίπτωση αγοραπωλησίας;

2.Τι εργαλεία (η/υ) απαιτούνται για τη σύνταξη τοπογραφικού?

3.Στο σύστημα αμοιβών περνιούνται τα τοπογραφικά του ερωτήματος 1;

4.ΦΕΜ πληρώνουμε για ιδιωτικές τέτοιες πράξεις;

5.Άν το εν λόγω ακίνητο είναι οικόπεδο ή κληροτεμάχιο-αγροτεμάχιο τι διαφορά επιφέρει στη σύνταξη του τοπ. διαγράμματος;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Το αρθρ. 23 παρ. 4 ν.4014. οριζει οτι σε καθε δικαιοπραξια εν ζωή επισυναπτεται τοπογραφικο και δηλωση του ιδιοκτητη και βεβαιωση του μηχανικού κλπ Αρα δεν επιβαλλεται η συνταξη τοπογραφικου για την αποδοχη ούτε εξηρτημενο ούτε άλλο, ειδικα αφου, υποτίθεται οτι ο αποβιωσας απεκτησε το ακινητο με συμβόλαιο στο οποίο υπηρχε καποιο τοπογραφικο, εκτος εάν επροκειτο για αγροτικό για το οποίο αιτιολογησε ο συμβ/φος την μη επισυναψη τοπογραφικού. Παντως, ενα εξηρτημενο τοπογραφικο θα αποτυπωνε τις διαστάσεις και το πραγματικο εμβαδον οριστικα, ωστε και στην εφορια να γραφουν τα σωστα τμ. και να να μην υπαρχουν διαφορές στο φορο κληρονομιάς στο μελλον και θα χρησιμοποιειτο σε μιά μελλοντικη μεταβίβαση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συναδέλφισσα και καλές δουλειές.

Συνοπτικά οι απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν ειναι :

1) Ναι, κατά την γνώμη μου σε όλες τις μεταβιβάσεις είναι απαραίτητο ένα πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα ακόμα και εάν σε κάποιες περιπτώσεις ο συμ/φος μπορεί να μην απαιτήσει κάτι τέτοιο.

3,4) Κάνε αναζήτηση στον τομέα "αμοιβες" του forum, το θέμα συζητιέται συνεχώς. Προσωπικά για την αμοιβή μου εκδίδω το αντίστοιχο Δ.Π.Υ. και τίποτα άλλο για τέτοιες εργασίες.

5) Γενικά, όπου υπάρχει καποια διοικητική πράξη που ορίζει σαφώς τα όρια οικοπέδων (εντός σχεδίου) ή γεωτεμαχίων (εκτός σχεδίου) καλείσαι να την εφαρμόσεις (εντός σχεδίου με το δ/γμα του 1923 εφαρμόζεις τεχνικές εκθέσεις - διαγράμματα εφαρμογής, εντός σχεδίου με τον 1337/83 εφαρμόζεις τις συν/νες της πράξης εφαρμογής, αναδασμοί - διανομές : εφαρμόζεις τα αντίστοιχα διαγράμματα, αντίστοιχα και εάν υπάρχουν ζώνες απαλλοτρίωσης κλπ.)

Επειδή όπως είπες είσαι άπειρη, συνεργάσου με κάποιον εμπειρότερο, κατά προτίμηση τοπογράφο μηχανικό, ώστε να δεις στην πράξη τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να προκύψουν στην εκπόνηση ενός τοπογραφικού διαγράμματος όπως και επίσης να δεις τι εξοπλισμός χρειάζεται (γι αυτό δεν αναφέρθηκα καθόλου στο ερώτημα σου με αρ. 3.) Καλή συνέχεια και προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.