Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζώνη προστασίας Ποταμού και Ν.4014


Recommended Posts

Νέο ΓΠΣ Λάρισας 10/2009 δίνει χρήση σε μια παρόχθια περιοχή του Πηνειού Π2 που σημαίνει ζώνη προστασίας ποταμού. Απαγορεύει μέσα εκεί οποιαδήποτε χρήση κτίσματος πέραν από οικίσκους γεωτρήσεων και αθλητικές εγκαταστάσεις. Κτηνοτρόφος έκανε ποιμνιοστάσιο, κάτι το οποίο κατά το ΓΠΣ απαγορεύεται ως χρήση καθότι τα γεωργοκτηνοτροφικά απαγορεύνοται.

Με τον Ν.4014 υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

 

1. Νομιμοποιείται η σημερινή του χρήση αν αποδειχτεί ότι έγινε πριν την 1/10/2009, διότι τότε επιτρεπότανε και όπως λεέι και ο Ν4014 τακτοποιείται αν όταν ανηγέρθη επιτρεπότανε η χρήση. Εγώ όμως θα το δηλώσω ως μετά το 2004 και τέλος. Θα με ρωτήσει το ΥΠΕΚΑ να συγκεκριμενοποιήσω πιο πολύ την ημερομηνία? Αεροφωτογραφίες παίρνονται κάθε χρόνο?

 

2. Η ζώνη προστασίας ποταμών που ορίζεται με ΓΠΣ δεν είναι στις κατηγορίες της παραγράφου 3 Αρθρο 23 του Ν4014 όπως είναι τα δημόσια κτήματα, τα δάση κλπ. Άρα τακτοποιείται και αν κτίστηκε στις 1/3/2011. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα?

  • Θέλω την γνώμη σας συνάδελφοι γιατί πήγα και στον Δήμο και δεν μου έδωσαν απάντηση με σιγουριά αλλά καταλήξαμε ότι εφόσον ο Ν4013 Αρθρο 23 παράγραφος 3 δεν αναφέρει ρητά ζώνες προστασίας ποταμών δεν θα έχω πρόβλημα.
  • Το σωστό είναι να το δηλώσω στην δεύτερη περίπτωση γιατί όντως ανηγερθη το 2011.
  • Η περίπτωση 1 με καλύπτει για την απαγόρευση της χρήσης αλλά πιθανώς να με πιάσουν με αεροφωτογραφίες.
  • Μιλάμε για χρονικό διάστημα 01/10/2009-01/03/2011. Αυτό θα συμβεί αν περνουν αεροφωτογραφίες κάθε χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.