Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγκριση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και αιολικό δυναμικό


pefthim

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Είμαι φοιτητής μηχανολογίας και στο μάθημα "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας" μου έχουν βάλει μια εργασία με θέμα: "Σύγκριση ετήσιας απόδοσης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 100KW που λειτουργεί με αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας ή με βιομάζα".

Σύμφωνα με την υπεύθυνη αυτό που πρέπει να κάνω είναι οικονομοτεχνική ανάλυση για τις 2 περιπτώσεις και να τις συγκρίνω ως προς την απόδοση.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω ξανά κάνει κάτι τέτοιο και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει ιδιαίτερα στο μέρος της βιομάζας.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας σε πιο τμημα εισαι?? Τι προσβαση σε βιβλια εχεις?? Μια οικονομοτεχνικη αναλυση δεν ειναι κ πιο ευκολο να αναλυθει εδω μεσα...Εαν θες μπορω να σου προτεινω ενα βιβλιο με πολλα αναλυτικα στοιχεια σχετικα με αυτο που σε απασχολει

Link to comment
Share on other sites

Μηχανολογία είμαι. Δεν είναι εύκολο να βρω βιβλίο αλλά για καλό πρότεινε μου ένα βιβλίο.

Με βάση τον τίτλο του θέματος υπάρχει κάποια άλλη λύση εκτός από αυτή που μου είπε;

Link to comment
Share on other sites

Το βιβλιο ειναι το "Υπολογιστικες εφαρμογες ηπιων μορφων ενεργειας" του Δρ.καλδελλη-εκδοσεις Σταμουλη..Μεσα θα βρεις ενα κεφαλαιο αφιερωμενο στις οικονομικες εκτιμησεις, ειδικα στον τομεα των ΑΠΕ, αλλιως μετα ψαξε elsevier

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

"Σύγκριση ετήσιας απόδοσης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 100KW που λειτουργεί με αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας

 

Μόνο αυτά τα στοιχεία σου έδωσε? δεν σας είπε σε ποιά περιοχή είναι το αιολικό πάρκο, τι αιολικό δυναμικό έχει η περιοχή εκείνη?

Link to comment
Share on other sites

με τέτοια στοιχεία δε βγαίνει πόρισμα..

τι αιολικο δυναμικό έχει η περιοχή;

τι είδους βιομάζα καις;

από πόσο μακριά την φέρνεις;

πως είναι το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής; μπορείς να σηκώσεις εκεί ψηλή κατασκευή (Α/Γ);

 

αυτές και διάφορες ακόμα ερωτήσεις πρέπει να απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

προφανώς στα πλαίσια ιας σπουδαστικής εργασίας, θα λάβει κάποιες "Αυθαίρετες"παραδοχές, ή ίσως αυτό ειναι το νοημα της εργασίας, να κάνει διερευνηση στα στοιχεία εκείνα που αλλάζουν/καθορίζουν το οποιο αποτέλεσμα. Δε ννομίζω πως σκοπός ειναι μια απλή οικονομοεχνική μελέτη

Link to comment
Share on other sites

Εάν τα παραπάνω στοιχεία δεν σου είναι διαθέσιμα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι παραδοχές όπως είπε και ο zefuros.

Στη θέση σου θα έβρισκα στοιχεία από το ΚΑΠΕ ( www.cres.gr ) για αιολικό δυναμικό γεωγραφικής περιοχής στον ίδιο νομό με τη σχολή σου, και θα έψαχνα στοιχεία για βιομάζα. Τυχόν μονάδες που παράγουν στο νομό ή αν δεν υπάρχουν πόσο μακρυά είναι η κοντινότερη και πόσο το κόστος αγοράς, μεταφοράς, αποθήκευσης και τι αποδιδόμενη ενέργεια έχει η βιομάζα. Ενδεχωμένως να πρέπει να βρεις 2-3 προμηθευτές διαφορετικού τύπου βιομάζας ο κάθε ένας και να κάνεις συγκρίσεις.

Επίσης το αιολικό σου πάρκο μπορεί να έχει μέγιστη ισχύ 100kW αλλά υπάρχουν μέρες με άπνοια, μέρες που δεν θα δουλέυει στο 100% και ώρες ή μέρες που θα βγαίνουν εκτος για συντήρηση οι ανεμογεννήτριες (το κόστος της συντήρησης πρέπει να το λάβεις υπόψη). Ανάλογα και την περιοχή μπορεί να φυσάει τόσο που να βγαίνουν εκτός για λόγους ασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.