Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πάρκα MW με tracker στην Ελλαδα


gianniskriti

Recommended Posts

καλησπερα!! ειχαμε μια διαμαχη πιο παλια εδω μεσα οτι ολα τα εργα ταξης MW γινονται σταθερα..ειχα πει οτι ξεκινησαν να γινονται και στην Ελλαδα εργα ταξης MW με tracker.και δεν ειναι ενα η δυο αλλα πολλα!! παραθετω δυο παρκα που ειναι πραγματικα εντυπωσιακα..

 

http://www.sunel.gr/ta-erga-mas/-500kw/56-1310-tracker

 

http://www.megawattpv.gr/portal/cc7146d26842552e/31ab328e47c4ea3f/c1143fd506c405cf/5785a59d99833359.html

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς πολλά?

εγώ ξέρω άλλο ένα στην Ξάνθη 2MWp, δεν έχω και πολά υπόψιν μου, πόσο επι τοις % είναι της εγκατεστημένης ισχύος? πάντω της Sunel είναι ψαρωτικό 2MWp με Atlas?

Link to comment
Share on other sites

εννοω οτι υπαρχουν και αλλα παρκα ταξης MW με tracker..προσφατα πηγα Αθηνα-Θεσσαλονικη με το αυτοκινητο μου..καπου στην Θηβα ειδα ενα παρκο και πρεπει να ειχε πανω απο 100 tracker..ισως να το εχετε δει ειναι διπλα στην εθνικη οδο ..ειναι χαμηλα tracker.

Link to comment
Share on other sites

Παρκα οπως 6MW στην Λακωνια, 7.5ΜW στην Θηβα και 8MW στο Ελ.Βενιζελος που ξερω ειναι με σταθερα...

 

 

 

Εδω, τρακερ (βορεια Ελλαδα) σε παρκα 100kW με την πρωτη χιονοθυελλα βγηκαν εκτος. Τα χιονια στην επιφανεια κινησης του τρακερ ειναι ενα μεγαλο εμποδιο και θελει καθαρισμα. Αλλα ακομα και για τρακερ που δεν συναντουν χιονια στην κινηση τους (πανω σε στυλο), εχουν στραβωσει στις ακρες (στα ακριανα πανελα) εξαιτιας του βαρους του χιονιου. Αυτα σε 20αρια και 100σταρια και μετα απο 1 χρονο λειτουργιας.

 

Τωρα για παρκα ταξης MW με τρακερ και με χιονι και σε βαθος 25ετιας...ουτε συζητηση. Απο αυτη και μονο την σκοπια στην βορεια Ελλαδα τα τρακερ πρεπει να αποφεύγονται για εγκαταστασεις ΜW.

Edited by Megawatt
Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρει κανεις οτι τα tracker δεν ειναι μια καλη προσθηκη στα φ/β απλα, ειναι μια μη-δοκιμασμενη τεχνολογια στο βαθος του χρονου κ χρειαζονται εγκαταστασεις για να δουμε τελικα την αξιοπιστια τους.

Ειναι θετικο βημα τετοια παρκα αλλα μην περιμενετε στα επομενα 5 χρονια να εχει γεμισει η Ελλαδα tracker :smile:

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Έξω απο την Θήβα έχει ένα έργο 7,5MWp και δίπλα ένα 5MWp και τα 2 είναι με σταθερή βάση, έχει ποιό κάτω κάποια 100kWp με τράκερς.

ΤΟ να έχει στραβώσει το τράκερ στην άκρη απο το βάρος του χιονιού είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, προφανώς δεν μιλάμε για τράκερ γνωστής εταιρίας φαντάζομαι εγώ ή μήπω όχι.

Link to comment
Share on other sites

καλο μεσημερι! στην Θηβα υπαρχει σιγουρα παρκο ταξης MW με tracker,το ειδα οπως παιρνουσα..τωρα οσον αφορα τα tracker,επειδη εχω 2 παρκα 80KW με tracker,θελουν παρακολουθηση..αν βλεπεις οτι χιονιζει δεν θα πας να δεις τι γινετε??? να καθαρισεις το χιονι..θα τα αφησεις στο ελεος του Θεου? οσον αφορα την αξιοπιστια ναι ειναι ενα ρισκο .μηχανημα ειναι θα χαλασει,το θεμα ειναι να εχεις ΑΜΕΣΟ service..γενικα τα tracker θελουν παρακολουθηση,δεν ειναι σταθερα που τα ξεχνας..αλλα οταν πας το καλοκαιρι (ιουνιο-ιουλιο) και βλεπεις μια παραγωγη ημερας 800kwh και το διπλα το σταθερο εχει 530kwh,να δεις τι ωραια που ειναι..

Link to comment
Share on other sites

jsk, τα τρακερ ειναι μαρκας Deger και το στραβωμα - αποσο ξερω - ηταν ελαστικο. Μετα που εφυγε το χιονι, επανηλθαν τα αλουμινια στην αρχικη τους θεση, ενω τα πανελα δεν φαινεται να επαθαν τιποτα. Δεν εγινε λεπτομερης ελεγχος για να πω αν τελικα επαθαν ζημια και ποσο μεγαλη. Μολις ανεβω πανω θα μαθω. Παντως μετα απο 1 χρονο λειτουργιας, ηδη καταπονήθηκαν.

 

 

 

 

..αν βλεπεις οτι χιονιζει δεν θα πας να δεις τι γινετε??? να καθαρισεις το χιονι..θα τα αφησεις στο ελεος του Θεου? οσον αφορα την αξιοπιστια ναι ειναι ενα ρισκο .μηχανημα ειναι θα χαλασει,το θεμα ειναι να εχεις ΑΜΕΣΟ service..γενικα τα tracker θελουν παρακολουθηση,δεν ειναι σταθερα που τα ξεχνας.αλλα οταν πας το καλοκαιρι (ιουνιο-ιουλιο) και βλεπεις μια παραγωγη ημερας 800kwh και το διπλα το σταθερο εχει 530kwh,να δεις τι ωραια που ειναι..

Ε αυτή η παρακαλουθηση, για παρκα ταξης MW, ενεχει ενα κοστος που αντισταθμιζεται ισως (λεω ισως) με την παραπανω παραγωγη (30-40% λογω τρακερ)...Παντως, το χειροτερο σεναριο ειναι η χιονοθυελλα. Δηλαδη καί να φυσαει αερας καί να χιονιζει. Τοτε τα τρακερ οριζοντιοπιούνται εξαιτιας του αερα για αυτοπροστασια. Ομως, ετσι αρχιζει και γεμιζει χιονι το τρακερ. Οταν λοιπον γεμισει με χιονι, τοτε ο αισθητηρας χιονιου δινει εντολη να καθετοποιηθει το τρακερ ωστε να αδειασει απο το χιονι. Ομως, ο αισθητηρας αερα εχει μεγαλυτερη προτεραιοτητα στον αυτοματισμο και αρα επαναφερει το τρακερ σε οριζοντια θεση. Αποτελεσμα το τρακερ να μενει γεματο με χιονι. Και οσο παγωνει το χιονι, τοσο πιο βαρυ γινεται.

Ενας καλος αυτοματισμος σε συνδιαδμο με καλους (και δυστυχως ακριβους) αισθητηρες, ισως ειναι μια καλή ασκηση για τετοιου ειδους σεναρια, ωστε να αποφευχθουν μεγαλες ζημιες μεχρι την αμεση-κατα το δυνατον-παρεμβαση.

Edited by Megawatt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρε παιδια τι περιμένετε να κρατησουν ελαφριές κατασκευές στηριγμένες σε ένα σημείο με μεγάλες προβόλους?

Ψάξτε να δείτε λίγο μόνο τα θεωρητικά βάρη της αγοράς πόσο αστεία είναι......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.