Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ.Ο.Κ. αρθ.29 παρ.2


ARS

Recommended Posts

Έχω περίπτωση γηπέδου το οποίο βρίσκεται σε ακραίο σημείο του σ.π. το οποίο σ.π. έχει εγκριθεί προ του '83. Πως θα ξέρω ότι έχει ορισθεί απέναντι από το τελευταίο Ο.Τ. Οικοδ. γραμμή δηλαδή μέσα στο γήπεδο το οποίο αναφέρω έτσι ώστε να πάω με τις διατάξεις αυτού του άρθρου και να χτίσω με τους ορ. δόμησης του απέναντι Ο.Τ. υπολογίζοντας ως εμβαδόν την ελάχιστη επιτρεπόμενη αρτιότητα? Στο απέναντι ο.τ. Η αρτιότητα είναι 200μ2 και ο σ.δ. 1,4 άρα μπορώ να χτίσω σύμφωνα με αυτό το άρθρο για τα 200 μ2 του γηπέδου 280 τ.μ. κτίσμα.....

και στην συνέχεια αναφέρει το άρθρο ότι κατά το υπόλοιπο τμήμα αν παραμένει άρτιο χτίζω με τους όρους δόμησης εκτός σχεδίου το οποίο με καλύπτει γιατί έχω :

 

2200μ2 και το απέναντι Ο.Τ. έχει αρτιότητα 200μ2 άρα έχω 200μ2 + 2000μ2 και επειδή είμαι εντός ζώνης με καλύπτουν τα υπόλοιπα 2000μ2....

Άρα με λίγα λόγια σύμφωνα με αυτό το άρθρο μέσα σε αυτό το γήπεδο των 2200μ2 χτίζω συνολικά 280 + 200 = 480 μ2........και ρωτώ έτσι είναι? Και τι εννοεί όταν λέει κατά το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου? Δηλαδή πρέπει να ορίσω πάνω στο γήπεδο που είναι τα 200μ2 για τα οποία χτίζω 280τ.μ και που είναι τα 2000μ2 για τα οποία χτίζω 200μ2???? ή τα συνολικά 480μ2 τα τοποθετώ όπου θέλω μέσα στο γήπεδο? Στην περίπτωση μου στο γήπεδο επειδή είναι παλιό έχει γίνει σύσταση καθέτου...άρα πώς θα ορίσω τα 200μ2 και τα 2000μ2 ποιος και ποιος θα πάρει και τι?

 

Ε!!!ρε κάτι περιπτώσεις........!!! Ελπίζω να ξέρει κάποιος συνάδελφος γιατί όπου έχω ρωτήσει δεν ξέρουν...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έπρεπε κανονικά να το πάρεις κατά μήκος όλου του προσώπου του γηπέδου σου?ή το παίρνεις όπως θες? και πλάγιές απόστάσεις? γιατί δεν βλέπω να έχεις πάρει Δ...η Ο.Γ. που είναι?....η πολεοδομία το δέχτηκε έτσι?ή έπρεπε να γίνει κάποια ιδιέτερη συμβολαιογραφική πράξη?ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ Ο.Τ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Ο.Γ?πωτάω γιατι το σχεδιο πόλεως στην περπτωσή μου ακριβώς στο ακραίο του σημείο σε αυτή την περιοχή συνεχίζει με μία ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ άρα όπως και να έχει το πράγμα δίχνει μια Ο.Γ. η οποία όμως είναι της επέκτασης...... και εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι έχει γίνει και σύσταση καθέτου από παλιά με 4 κάθετες..2 μπροστά στην φάτσα και 2 από πίσω τους......και δεν ξερω πως να μιράσω τα τετραγωνικά κτίσματος τώρα αφού οι μπροστά αναγκαστικά πέρνουν περισότερα λόγο της περίπτωσης....

Link to comment
Share on other sites

1. Το παίρνεις όπου θες.

2. Δεν κρατάς αποστάσεις Δ από αυτά τα όρια.

3. Η Ο.Γ. είναι το όριο αλλά εγώ έκανα υποχώρηση, ίσως και να μου την επέβαλλαν λόγω μεγάλου εμβαδού οικοπέδου (δεν θυμάμαι)

4. Η πολεοδομία μου είπε τι να κάνω.

5. Στην πολεοδομία

 

Κοίτα και

1. έγγρ-72903/14086/87

2. Εγκ-38769/6719/113/25-5-86

3. ΦΕΚ-140/Α/2000 (τροποποίηση άρθρου 29)

Link to comment
Share on other sites

THANKS ERLING

 

Αυτό το έγγραφο και την εγγύκλιο πως μπορώ να τα βρω? έχω πρόσβαση μόνο σε ΦΕΚ και Νόμους...

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, επειδή καταλαβαίνω ότι το έχετε ψάξει το θέμα παραθέτω μερικά ερωτήματα σχετικά με αντίστοιχη περίπτωση που αντιμετωπίζω:

1. Αν το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου και απέναντι υπάρχει σχέδιο πόλεως (επέκταση) πως καταλαβαίνεις ότι στο πρόσωπο σου έχει οριστεί ΟΓ?

2. Μπορείς να κάνεις κατάτμηση σύμφωνα με την αρτιότητα του εναντι ΟΤ του σχεδίου πόλεως?

3. Αν υπάρχει ΖΟΕ η αρτιότητα που απαιτεί υπερισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Μόνο η πολεοδομία το γνωρίζει στο τοπογραφικό τμήμα . Προϋπόθεση βέβαια αν οι χάρτες είναι παλιοί και δεν διακρίνεται η γραμμή (κόκκινη , κίτρινη , δεν θυμάμαι πως την ονομάζουν) να το θυμάται κάποιος στο τμήμα . Συνήθως ο διευθυντής είναι ο πιο παλιός και θα σου πει τι ισχύει . Συμπέρασμα : βολτούλα στην πολεοδομία .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.