Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναστολή επιβολής παλαιού προστίμου μετά την ένταξη στον Ν4014


Recommended Posts

Ανευρέθει η λύση. Και είναι στον Ν4014, άρθρο 24§10

 

10. Μετά την υποβολή όλων των δικαιολογητικών που προβλέπονται στις προηγούμενες παραγράφους αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, που αφορούν τις κατασκευές ή χρήσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 1 για τις οποίες υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων.

 

Η ΕΓΚ1/12 στο μέρος Γ, λέει :

 

3. Προκειμένου οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που φαίνεται ότι έχουν σχετικά με ανείσπρακτα ποσά πρέπει οι πολεοδομικές υπηρεσίες να προβούν άμεσα στη διαδικασία ακύρωσης με Α.Φ.Ε.Κ. τυχόν βεβαιωθέντων προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών, οι οποίες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 3843/2010 και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία. Για την εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας για βεβαιωθέντα πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών, οι οποίες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/2011 και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία απαιτείται προσκόμιση στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία της σχετικής βεβαίωσης περαίωσης της διαδικασίας του ν. 4014/2011, που εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστημα του TEE και υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού με συνημμένα τα σχέδια της αυθαίρετης κατασκευής που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενεργοποιηθεί.

 

Άρα γίνεται σαφές πως για να ανασταλεί η επιβολή κυρώσεων πρέπει να έχει περαιωθεί η διαδικασία.

Υποβάλλει δηλαδή στην αρμόδια πολεοδομία

1. Βεβαίωση περαίωσης

2. Υ.Δ. του μηχανικού που προφανώς θα λέει ότι θα υποβάλλει τα συνημμένα (στην ΥΔ) σχέδια, όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα,

σε περίπτωση που έχει ήδη καταλογιστεί πρόστιμο, με παλαιότερο νόμο, το οποίο δεν το έχει πληρώσει ο ιδιοκτήτης, επειδή είναι πολύ μεγάλο, αλλά έχει μπει στη διαδικασία τακτοποίησης με το 4014 και πληρώνει δόσεις, η εφορία για το διάστημα που πληρώνει τις δόσεις του, μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και θεωρείται ακόμη ότι χρωστάει το παλαιό πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

τον αναγκάζουν να μην πάει με δόσεις ο πελάτης σου

αλλά να περαιώσει την διαδικασία (δηλ να καταβάλει όλα τα πρόστιμα του 4014)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.