Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη σκίασης με το PVsyst


vicky12

Recommended Posts

οπότε εαν εχω ήδη τη χωροθέτηση των πλαισίων το pvsyst το χρησιμοποιώ μόνο για να μάθω τις απώλεις και τα μοντέλα των panel και inverter σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Το κοίταξα και το δούλεψα εξ' ανάγκης γιατί μου έκατσε μια δύσκολη περίπτωση... Εχει μια απλή λογική σύνθεσης όγκων για τα εμπόδια και κατηγορίες αντικειμένων για να τα αντιλαμβάνεται.

Ολοκλήρωσα ένα project και πράγματι έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα... Θα πρέπει όμως να αναπτύξουν και μια μέθοδο εισαγωγής σχεδίου ή μοντέλου κάποιου γνωστού φορμάτ... π.χ. DXF

Link to comment
Share on other sites

ωραίος..άρα βγάζεις μια συνολική εικόνα απο το προγραμμα..αυτο έψαχνα να ακούσω..ευχαριστώ...μπορείς να μου πεις , γιατι με παίδευε το λίγο που το κοίταξα, αν εχει κανα ευκολο move,γιατι πηγα να βάλω μια καμιναδα σε μια στεγη και τη μετακινούσες μονο βάζοντας τα νουμερα στον x και y, αλλά δε βγαζεις ακρη..πρεπει να αλλαζεις οπτικη γωνια...που εκατσε ..να ξαναβαλεις σημεια...κοκ...

Link to comment
Share on other sites

Οπου βλέπεις κόκκινη τελεία είναι origin και από εκεί το κουνάς...

Δες από τη βοήθεια τα:

 

 

Near Shadings: tutorial όπου έχει ένα πλήρες παράδειγμα

 

Object positioning : Positioning operations are greatly facilitated when using orthogonal views in order to drag the object in the scene (red dots). Plane view also allows to rotate the object (violet dot). Final fine tuning may be achieved by parameter edition.

 

Συμβουλή : να ομαδοποιείς τα αντικείμενα... Διευκολύνει μετακινήσεις και περιστροφές...

Link to comment
Share on other sites

Μεταφορά από άλλο θέμα.

miltos

 

οπότε εαν εχω ήδη τη χωροθέτηση των πλαισίων το pvsyst το χρησιμοποιώ μόνο για να μάθω τις απώλεις και τα μοντέλα των panel και inverter σωστα?

 

Όχι ακριβώς..έχεις την χωροθέτηση σου, προφανώς για να έχεις χωροθετήσει έχεις επιλέξει και πάνελ και αφού έχεις επιλέξει πάνελ ξέρεις την ισχύ που βγάζει το σύστημα σου άρα ξέρεις και τον/τους inverter(s) σου οπότε πας και τα ρίχνεις στο pvsyst και βλέπεις στην πράξη πως θα αποδίδει το σύστημα σου, εάν θέλει διορθώσεις στην τοποθέτηση λόγω σκιάσεων,παίζεις με τα stings κλπ

Edited by miltos
Προσθήκη παράθεσης για να είναι ξεκάθαρο σε ποιον απευθύνεται το μήνυμα, καθώς έγινε μπέρδεμα μετά από μεταφορά μηνυμάτων
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα..το 3d το έχεις δουλέψει καθόλου...; βάζεις εύκολα τα πάνελ στο κτίριο..; ή σου βγάζει την πίστη;..εγω το έχω δει λίγο και δεν πολυπιάνω τη λογική του....δε διαλέγεις ποιο πάνελ βάζεις πάνω σαν το pvsol..?

Link to comment
Share on other sites

τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο .. αφου έχεις το κτίριο σου μετα φτάχνεις τα πάνελ τα οποία τα πετας πάνω στο κτίριο με τον εξής τρόπο: πρώτα τα σχεδιάζεις και μετα πάνω αριστερά σου έχει βελάκια με τους άξονες εάν επιλέξεις το 2,3,4 σου εμφανίζει διαφορετική οπτική θα δεις οτι αφου έχεις επιλέξει το πάνελ και πατήσεις καποιο απο αυτα εμφανίζεται μια κόκκινη κουκίδα την οποία τη πιάνεις με το ποντικη και τη μεταφέρεις όπου θέλεις κοιτάζεις όλες τις πλευρές για να δεις το αντικείμενό σου απο όλες τις οπτικές οτι βρίσκεται στη σωστή θέση.... ελπίζω να βοήθησα κάπως..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.