Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστάσεις σε καμπύλα τμήματα


wheelie

Recommended Posts

Έχω το παρακάτω σχέδιο και αναρωτιέμαι τι διαστάσεις θα βάλω στα καμπύλα τμήματα καθώς επίσης και άλλα στοιχεία που βρίσκονται στα τμήματα αυτά.

post-4343-131887206652_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπες στη λογικη οτι καποιος σου δινει ενα σχεδιο και πρεπει εσυ να το κατασκευασεις.Προσπαθωντας να κανεις κατι τετοιο, θα βρεις μονο σου τις διαστασεις που πρεπει να βαλεις. Σε καθε περιπτωση, σε ενα μη συμβατικο κτιριο, οσες περισσότερες διαστασεις βαζεις, τοσο το καλυτερο. Εγω θα εβαζα και το τμημα τοξου (arc) και ακτινα του μεγαλου κυκλου και αποστασεις απο αξονες των υποστυλωματων.

 

edit. Για να ορισεις ενα σημειο θες 2 διαστασεις απο 2 αλλα σταθερα σημεια και μια ακομα διασταση για τσεκαρισμα.Γενικα φτιαξε τριγωνα με διαστασεις.

Link to comment
Share on other sites

Απο τις δύο επάνω γωνίες της σκάλας θα ξεκινούν διαστάσεις 2 απο τη γωνία στα δύο αντικριστά υποστυλώματα. Ετσι ώστε η κάθε πάνω γωνία της σκάλας θα ορίζεται απο 2 αποστάσεις μεταξύ του σημείου της σκάλας και της γωνίας της κολώνας (πάνω και κάτω) όπως ακριβώς χαράσσουμε ένα κτίριο απο τα όρια του οικοπέδου. Έγινα κατανοητός?

 

κάπως έτσι.. εντοπίζεις τα δύο κυκλάκια

post-574-131887206705_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.