Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή tracker για ιδιόκτητο πάρκο


xifias

Recommended Posts

Καλησπερα,ηθελα να ρωτησω τα tracker για τα παρκα εχουν καποια πιστοποιηση iso...?Πηρα για πτυχιακη μελετη παρκου 100kwp και κατασκευη tracker στην σχολη και ηθελα να ρωτησω μπορουμε να κατασκευασουμε trakers και να τα βαλουμε σε ενα παρκο ιδιοκτητο η θα μας το απαγορευσουν?Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ολοι οι σοβαροι κατασκευαστες τρακερ εχουν πιστοποιηση αλλα το ζητουν και οι τραπεζες για τη χρηματοδοτηση.Τωρα σε μια εγκατασταση φ/β σταθμου φανταζομαι οτι μπορεις να κατασκευασεις τρακερ και να τα βαλεις αρκει να εισαι εντος νομιμων οριων.

Link to comment
Share on other sites

Καλυτερα κάνε πιστοποίηση για να είσαι καλυμμένος, εξάλλου απ'οτι καταλαβαίνω θα κάνεις μεγάλη οικονομία κάνοντας δικιά σου κατασκευή.

 

Αν βάλεις κάτω το κόστος κατασκευής των συστημάτων του εμπορίου, μέταλλο, μετάδοση,μοτέρ,αισθητήρες,ηλεκτρονικά, εργατικά πουλάνε μάλλον με κέρδος πάνω από το 50% επί της τιμής πώλησης.

 

Κάνε πιστοπόιηση και δεν ξέρεις, μπορεί να σε προτιμήσουν κι άλλοι. Πέρα από το οτι με την πιστοποίηση θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο για πιθανές βλάβες τρίτων μελλοντικά.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το λες; Το μόνο "επιπλέον" που πρότινα ήταν η πιστοποίηση. Αρκεί να είναι σίγουρος για το τι φτιάχνει. Πιστεύεις οτι έιναι τόσο απαγορευτική η πιστοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

1. μελέτη (στατικά, δυναμικά, έδραση, διατομές, υλικά).... μπορεί με τις γνώσεις και την εμπειρία ως φοιτητής να είναι απολύτως σίγουρος ότι αυτό που σχεδιάζει υλοποιείται και είναι ασφαλές???? (αντιλαμβάνεσαι αν το υλοποιήσει και κάτι πάει στραβά ποιο μπορεί να είναι το "κόστος")

 

2. Προμήθεια υλικών... μπορεί να βρεί τον προμηθευτή με την καλύτερη τιμή της αγοράς και να πάρει εκπτώσεις που παίρνουν οι βιομηχανίες??? (μάλλον όχι)

 

3. Εργασία... είναι σε θέση να κατασκευάσει όλα μόνος του....??? (σίγουρα όχι, ακόμα και εάν έχει δωρεάν το καλύτερο μηχανουργείο + εργαστήριο ηλεκτρονικών)

 

4. Μεταφορικά...

 

5. Πιστοποίηση... κανένας φορέας πιστοποίησης δεν κάνει πιστοποίηση δωρεάν... και για τέτοιου είδους κατασκευές τα κόστη είναι πενταψήφια...

 

 

Και σαφώς σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και κόστη που σε πρώτη φάση μου "διαφεύγουν"...

Link to comment
Share on other sites

1.Δεν ξέρω ποιες είναι οι ικανότητές του ,αλλά αν κρίνω από το επίπεδο κατασκευής ελληνικών και ξένων τρακερ, δε μου φαίνεται και τόσο εξεζητημένο πια. Αν το υλοποιήσει και πάρει πιστοποιήσεις πρώτα,έχει τόσες πιθανότητες κάτι να πάει στραβά , όσο και στα υπόλοιπα.

 

2. Μπορει να βρει πολύ καλές τιμές στην αγορά, περιέγραψέ μου αν μπορείς ένα υλικό το οποίο θα τον βγάλει οφ μπατζετ, κι αν αυτό το -10% έως -30% που πετυχαίνει ένας μεγάλος πελάτης είναι ικανά να επηρεάσουν δραματικά το κόστος παραγωγής

 

3. Ασφαλώς χρειάζεται γνώση και ...μαγκιά για τα μηχανουργικά.Έβαλα και τα εργατικά στο κόστος νωρίτερα .Δε νομίζω να μπορεί κάποιος μόνος του να προχωρήσει στην κατασκευή. Με σαφή σχέδια και επίβλεψη σε ένα καλό μηχανουργείο , ειδικά τώρα που η αγορά έχει πρόβλημα, μπορεί να το προσπαθήσει, χωρίς να ανοιχτεί οικονομικά πολύ. Μόνος του να κάνει συγκολλήσεις είναι πολύ τραβηγμένο. Πάντως έχω δει πιτσιρικάδες μερακλήδες με απλή ηλεκτροκόλληση (ουτε MIG ούτε TIG) και με λίγη εξάσκηση να τραβάνε ραφές αλφάδι. Και μη νομίζεις οτι ελληνικές ειδικά εταιρείες (και ξένες , και ξένες...) έχουν τίποτα σουπερ ντουπερ ηλεκτροσυγκολλητές με πτυχία. Φασον σε νορμαλ μηχανουργεία με αχμετ και γιουρη...Τώρα στα ηλεκτρονικά ,εξαρτάται κι εδώ το υπόβαθρο και το μεράκι.Στο προγραμματιστικό ομοίως ,αν και υπάρχουν εταιρίες εξειδικευμένες με εμπειρία , που ακριβώς λόγω εμπειρίας ίσως κοστολογούν τις υπηρεσίες τους για πράγματα στα οποία έχουν ξαναδουλέψει ,όχι απαγορευτικά.

 

5.Είχα την εντύπωση οτι είναι τετραψήφια ή κάπου εκει τέλως πάντων, δεν επιμένω όμως

 

 

Μη παίρνεις όλα τα παραπάνω σαν πισινγκ κόντεστ, ασφαλώς και αναγνωρίζω οτι για να τα καταφέρουν πρέπει να φτύσουν αίμα

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα γενικότερα αυτού του είδους, που έχει αποσβεστεί το κόστος έρευνας-μελέτης και πιστοποίησης, σε μια τόσο ανταγωνιστική πλέον αγορά, το κέρδος των βιομηχανιών προκύπτει από τις οικονομίες μεγέθους που μπορούν να επιτύχουν τόσο στην πρώτη ύλη, όσο και κόστος κατασκευής με ό,τι συμπεριλαμβάνει αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Χαχα το πάθημα είναι μάθημα λένε....πριν 2,5 χρόνια είχαμε προσπαθήσει να κατασκευάσουμε και εμείς τράκερ χωρίς βέβαια καποιο ιδιαίτερο εργαστήριο...

Τελικά απο μια συγκέντρωση προσφορών δεν τολμήσαμε καν να προβούμε στην υλοποίηση...

 

Ενδεικτίκα έχω κρατήσει προσφορές και σας τις αναφέρω:

 

Για πάρκο 100Kw(10 tracker) με συνολικό χάλυβα βάρους 25000kg, γαλβάνισμα & μεταφορικά είχαμε τιμή 32500€.

Σύστημα μετάδοσης 1500€ x 2 = 3000€.

Αυτοματισμοί Siemens αυτονομία για κάθε tracker περίπου 10000€(χωρίς εργασίες καθώς είχαμε γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο)

Και τώρα το καλύτερο, τα σχέδια της κατασκευής μας δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν απο μόνο ένα μηχανουργείο...χρειαζόντουσαν 3 μαγαζία για την υλοποίηση του έργου, τα οποία φυσικά δεν ήταν και δίπλα δίπλα!!!

Τα φτιαχτηκά έβγαιναν περισσότερο απο ότι τα υλικά 45000€!!!

 

Σύνολο 90500€!!!!

Ε μετά απο ώριμη σκέψη και συνυπολογισμού των ενδεχόμενων κακουχιών αποφασίσαμε να πάμε σε έτοιμη λύση του εμπορίου φυσικά...

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.

Οι κατασκευές μπορεί να φαίνονται απλές αλλά μην ξεχνάμε, πως η Ελλάδα μας δυστυχώς δεν είναι και απο τις πιο παραγωγικές χώρες...

Τα τράκερ που είχαμε σκεφτεί & σχεδιάσει ήταν πολύ κοντά σε αυτή την κατασκευή ********

Τότε βέβαια που το ψάχναμε εμείς δεν υπήρχε τέτοια κατασκευή & είχαμε απευθυνθεί σε άλλη γνωστή εταιρία....σήμερα πιστέυω η αγορά είναι αρκετα ωριμη προσφέροντας σου όλες τις επιλογές αρεσκείας σου.

Μόνο σαν χόμπυ και επιστημονικά πιστεύω θα ήταν καλή ιδέα η κατασκευή ενός αυτόνομου μικρού τράκερ.

 

Προσπαθείστε να περιορίσετε τα link και τις αναφορές σε εταιρίες, όταν δεν εξυπηρετούν κάτι.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.