Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων


Pappos

Recommended Posts

καλα πραγματικα εχεις ξεφυγει εσυ!!! Φυσικα κ η συγκριση γινετε βαση ωρων αφου ολοι ξερουμε οτι στα ελληνικα πανεπιστημια μας ξεκ@#$% στις θεωριες κ...Το οτι η υλη ειναι μεγαλη δεν αποτυπωνει το επιπεδο σπουδων, απλα μπορεις να πεις οτι ξερεις λιγο απο ολα. Αυτο δεν το λεω μονο για το ΕΜΠ αλλα κ για ολα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ τα οποια εχουν σε ενα πτυχιο πληθος ωρων κ ξεφευγουν.

 

Λαζαρε πραγματικα αυτα που λες ξανασκεψου τα, το να παρεις master (εχει ξανασυζητηθει εκτενως) δεν παει με τα χρονια σπουδων, δλδ εαν αυριο τα ελληνικα πανεπιστημια γινουν 6-7 χρονια θα δινουν κ PhD απευθειας, καλο θα ηταν να ξεκολλησεις και να καταλαβεις την διαφορα ενος B.Sc, M.Sc κλπ. κ οχι να μενεις στα ECTS.

 

Κ τελος καλα θες να πεις οτι το Imperial ειναι ισο με το ενα ελληνικο πανεπιστημιο !!!!χαχαχα το αλλο με τον τοτο το ξερεις, τα εχει τα φοντα το ελληνικο πανεπιστημιο να γινει το ιδιο καλο ειναι προφανες αλλα για διαφορους λογους κ νοοτροπιες ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πολυ μακρια απο ενα πανεπιστημιο οπως το Imperial, ή το Bristol, Brunel κλπ.

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ λοιπόν δίκαια την απαίτηση των πρυτάνεων για την αναγνώριση του Ελληνικού Διπλώματος με μάστερ ως προς τα ECTS που έχει .

 

M.Sc. χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών ??? Δηλαδή 180+120 ??? Γιατί όπως φαίνεται ξεκάθαρα 180+120=300...και όπως επίσης πάλι φαίνεται ξεκάθαρα ο πρώτος κύκλος έχει το ελάχιστον 180 ECTS...

 

Επίσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων ισχύει:

 

6 Σχετίζεται με τον πρώτο κύκλο προσόντων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (180+120=300 όπου 180 πρώτος κύκλος σπουδών δηλαδή ο λεγόμενος προπτυχιακός)

 

Πρώτος κύκλος προσόντων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δηλαδή πρώτος τίτλος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Οπότε από 01/01/2013 σύμφωνα με το ΠΔ 38/2010 την σκυτάλη για τις αναγνωρίσεις κλάδων μηχανικών από πλευράς του ΣΑΕΠ την παίρνει το ΤΕΕ .

 

Το άλλο το νέο το έμαθες???

 

Ότι ετοιμάζεται ευρωπαϊκό pass για τους Μηχανικούς της Ευρώπης ??? Δηλαδή είσαι Μηχανικός σε ένας κράτος-μέλος της ΕΕ είσαι και παντού εντός ΕΕ ???

Οπότε στο ΤΕΕ...ξέρετε εσείς...φραπέ...καλαμάκι και μπουρμπουλήθρες...

 

Και για μια ακόμη φορά...

 

Η διακήρυξη της Μπολόνιας βασίζεται σε έξι δράσεις:

  • ένα σύστημα ακαδημαϊκών τίτλων οι οποίοι εύκολα αναγνωρίζονται και συγκρίνονται. Περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός κοινού συμπληρώματος διπλώματος με σκοπό τη βελτίωση της διαφάνειας·
  • ένα σύστημα που θεμελιώνεται βασικά σε δύο κύκλους: τον πρώτο κύκλο σπουδών που εστιάζεται στην αγορά εργασίας με διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών και το δεύτερο κύκλο σπουδών (Master), στον οποίο αποκτούν πρόσβαση μόνον οι απόφοιτοι του πρώτου κύκλου
  • ένα σύστημα σώρευσης και μεταφοράς μονάδων τύπου EΣΜΜ, το οποίο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των ανταλλαγών Erasmus·
  • την κινητικότητα των σπουδαστών, των διδασκόντων και των ερευνητών: την εξάλειψη όλων των φραγμών στην ελευθερία κυκλοφορίας·
  • τη συνεργασία σε θέματα εξασφάλισης της ποιότητας·
  • την ευρωπαϊκή διάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: την αύξηση του αριθμού των διδακτικών ενοτήτων και των μαθημάτων και των κλάδων των οποίων το περιεχόμενο, ο προσανατολισμός ή η οργάνωση χαρακτηρίζονται από μια ευρωπαϊκή διάσταση.

Δεν πρόκεται να αποκτήσεις Master όσο και να χτυπιέσαι σαν χταπόδι !!!

Θέλεις Master ??? Ή αλλάζεις το πρόγραμμα σπουδών σε 3+2 ή αναγκάζεσαι και παρακολουθείς κανονικό πρόγραμμα M.Sc.

 

Σύμφωνα με τους κύκλους σπουδών του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ο πρώτος κύκλος κατ' ελάχιστο έχει 240 ECTS και ο δεύτερος κύκλος έχει κατ' ελάχιστο 60 ECTS

 

Λάζαρε...είναι 180+120...

 

Άρα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων 6...

 

Πηγή: http://www.nqf.gov.g...64/Default.aspx

 

Και επίσης...

 

Η καινοτομία έγκειται στο ότι πέραν της κλασικής εκπαιδευτικής διαδρομής αναγνωρίζονται και προσόντα που αποκτήθηκαν από τη μη τυπική εκπαίδευση (π.χ. αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση) και την άτυπη μάθηση (π.χ. επαγγελματική εμπειρία).

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

καλο θα ηταν να ξεκολλησεις και να καταλαβεις την διαφορα ενος B.Sc, M.Sc κλπ. κ οχι να μενεις στα ECTS.

 

Ποιά διαφορά να καταλάβω ? Από την έκθεση οι τίτλοι που αναφέρεις δεν είναι καν ισότιμοι στην χώρα μας με ΑΕΙ αλλά με ΤΕΙ .

Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε το 5 ετών BEng που αποδείχτηκε ισότιμο με το MEng των υψηλόβαθμων ιδρυμάτων του εξωτερικού με τα MSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων του εξωτερικού ???

 

Από την στιγμή που εκείνα βγήκαν ανεπαρκή με μεγάλη διαφορά από την χώρα μας πως ευσταθούν αυτά στην Ευρώπη και δεν ευσταθεί το Ελληνικό Δίπλωμα ???

 

τα εχει τα φοντα το ελληνικο πανεπιστημιο να γινει το ιδιο καλο

 

Βεβαίως και τα έχει τα φόντα εάν αλλάξουμε και την νοοτροπία .Σάμπως έχουν τα φόντα τα αντίστοιχα χαμηλόβαθμα ιδρύματα του εξωτερικού που πάει η πλειοψηφία των πτυχιούχων μας και κάνει μάστερ ? Όχι βέβαια .Αρά όπως ευσταθούν εκείνα γιατί να μην ευσταθήσει και το 5 ετών ελληνικών δίπλωμα που είναι και υπεράνων αυτών .???

 

ειναι προφανες αλλα για διαφορους λογους κ νοοτροπιες ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πολυ μακρια απο ενα πανεπιστημιο οπως το Imperial,

 

Κράτα το Imperial και τα άλλα μην τα βάζεις .

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να καταλαβεις τι προσφερει ενα μεταπτυχιακο δεν ειναι μονο ECTS, οσο για τα Bristol k Brunel καλα θα ηταν να δεις οτι σε ειδικοτητες μηχανικων τα πανε εξαιρετικα καλα, καθως κ αλλα πανεπιστημια οπως Heriot-Watt, Edinburgh..

 

Το πρωτο πτυχιο , οσα χρονια κ εαν διαρκει, δεν μπορει σε καμια περιπτωση να σε βαλει στην νοοτροπια κ στα πραγματα που προσφερει ενα M.Sc.

Link to comment
Share on other sites

Το πρωτο πτυχιο , οσα χρονια κ εαν διαρκει, δεν μπορει σε καμια περιπτωση να σε βαλει στην νοοτροπια κ στα πραγματα που προσφερει ενα M.Sc.

 

Και επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από ποια διαδρομή θα πας για το MSc .Αν θα πας μέσο του BEng τότε το συγκεκριμένο MSc έχει την αντίστοιχη ποιότητα την οποία δεν την έχει το Ελληνικό Πολυτεχνείο λόγο του προγράμματος σπουδών και του κύρους που έχει το ξένο ίδρυμα .Εάν όμως την διαδρομή την πας από το υποδεέστερο BSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων τότε λυπάμαι αλλά μπροστά στο ελληνικό δίπλωμα δεν πιάνει μια .Αυτό φαίνεται και από τις διαφορές που έχει .

Πρόσεξε ένα μεταπτυχιακό ΜSc χαμηλόβαθμου ιδρύματος πόσα μαθήματα έχει και δες διαφορά από το ξέχωρο και αντίστοιχο ΜEng του υψηλόβαθμου ιδρύματος .

 

Μεταπτυχιακό MSc χαμηλόβαθμου ιδρύματος

 

Στο MSc παρακολουθείς 8 μαθήματα μεταπτυχιακού και κάνεις διπλωματική.

 

Και ξέχωρο μεταπτυχιακό MEng υψηλόβαθμου Ιδρύματος .

 

http://www.tu-sofia....lan_MTC_ENG.pdf

 

8 το ένα και 15 το άλλο .Διπλάσια διαφορά μεταξύ των δύο .Μεταπτυχιακό με μεταπτυχιακό λοιπόν έχει διαφορά .Και το 5 ετών ελληνικό δίπλωμα καλύπτει και με μεγάλη διαφορά το μεταπτυχιακό των χαμηλόβαθμων αγγλικών ιδρυμάτων .

Edited by IAN
Link to comment
Share on other sites

ΑΕΙ/ΤΕΙ Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων 6...

 

Πηγή: http://www.nqf.gov.g...64/Default.aspx

 

Game Over...

 

 

http://www.tu-sofia....lan_MTC_ENG.pdf

 

Αυτό είναι μεταπτυχιακό ???

Με 1,5 έτη ??

3o εξάμηνο 3 μαθήματα επιλογής...μάλιστα...

 

Αααα..τώρα είδα...είναι από Βουλγαρία....

Edited by Pappos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κύρους που έχει το ξένο ίδρυμα

 

Εδώ λέει για κύρος που έχει το ίδρυμα από Βουλγαρία...

 

Έχει ξεφύγει τελείως...το στίγμα της Βουλγαρίας τον ακολουθεί και θα τον ακολουθεί παντού και πάντα...εντάξει...κανονικά πρέπει να δείξουμε κατανόηση...

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε και κάνε την ερώτηση σου στους καθηγητές και τους ερευνητές του ΕΜΠ που στην παρακάτω έκθεση και συγκεκριμένα στην σελίδα 20 έβγαλαν τα MSc των χαμηλόβαθμων αγγλικών ιδρυμάτων ισότιμα με ΤΕΙ . Τόσο χαζοί ήταν που έβγαλαν ένα τέτοιο συμπέρασμα εάν δεν έλεγχαν όλες τις διαφορές και λεπτομέρειες των προγραμμάτων σπουδών ???

 

Τόσο χαζοί ήταν τότε στο ΔΟΑΤΑΠ που δεν τα δεχόντουσαν με συγκεκριμένη απόφαση τα συγκεκριμένα MSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων με συνεκτίμηση του βασικού τους τίτλου προκειμένου να αποδοθεί αναγνώριση πολυτεχνείου και προτιμούσαν να τα αναγνωρίσουν ως ξέχωρα προκειμένου να μην γίνει η αναγνώριση με πολυτεχνείο ???

 

http://library.tee.g...gital/m2348.pdf

 

Τόσο έξω έπεσαν όλοι ???

Edited by IAN
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.