Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεζονέτες εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Εγω σου είπα και στην αρχή.Κάνε επικύρωση ανωμάλου δικαιοπραξίας. Ψάξτο λίγο με κάποιον έμπειρο δικηγόρο σ'αυτά τα θέματα και θα βρεις λύση. Εμείς πάντως έχουμε κάνει πολλά τέτοια κι έχει τακτοποιηθεί πολύς κόσμος από το 1981. Δεδομένου ότι στην οικογένεια μου έχουμε έμπειρη δικηγόρο σ'αυτά τα θέματα,η οποία μας καθοδηγεί, και πάντα σε κάθε πράξη ενημερώνοντας και την πολεοδομία στην οποία υπαγόμαστε για την κάθε έγκρισή της,προχωράμε στην επικύρωση.

Link to comment
Share on other sites

Oblis, η ανώμαλη δικαιοπραξία θα σου είναι χρήσιμη μόνο αν το αγροτεμάχιο προέρχεται από διανομή ή αναδασμό. Σε μια συζήτηση, που είχα με συμβολαιογράφο, μου είπε ότι οι ανώμαλες δικαιοπραξίες σταμάτησαν το 2007 και ότι μετά από 10 χρόνια θα υπάρχει δυνατότητα να κάνεις χρήση του δικαιώματος.

Τέλος πάντων, αν όντως θέλεις και μπορείς να προχωρήσεις στην κατάτμηση, πρέπει να προσέξεις τα εξής, όσων αφορά την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα των επι μέρους αγροτεμαχίων, (3 αν δεν κάνω λάθος):

1) Κάθε τμήμα πρέπει να είναι πάνω από 4000 τμ

2) Να έχεις στο καθένα από αυτά πρόσωπο τουλάχιστον 25 μ στον αγροτικό δρόμο.

3) Σε κάθε περίπτωση, οι οικοδομές θα πρέπει να απέχουν 15 μ από τα όρια του αγροτεμαχίου, ακόμα και στο ενδιάμεσο αγροτεμάχιο. (Εννοείται ότι δεν μπορείς να κολλήσεις στα όρια και ούτε να πάρεις παρεκκλίσεις των 7,5 ή 5 μ, αφού ο χρόνος δημιουργίας των αγροτεμαχίων θα είναι τωρινός)

4) Προκειμένου για κατοικία, δε θα μπορέσεις να χτίσεις πάνω από 200 τμ στο καθένα από αυτά

5) Επιπλέον, αν σε κάθε αγροτεμάχιο υπάρχουν από δύο κατοικίες, θα χρειαστείς έγκριση από την ΕΠΑΕ για τη διάσπαση του όγκου

 

mariamega έχεις δίκιο σε ότι αφορά την ανώμαλη δικαιοπραξία και τον χρόνο δημιουργίας των αγροτεμαχίων, αλλά αφενός δεν εφαρμόζεται παντού και αφετέρου έχουν πέσει στα χέρια μου περιπτώσεις, που δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα απ' ότι λύθηκαν με την ανώμαλη δικαιοπραξία.

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτο τον λόγο Ted78 ανέφερα τον όρο "έμπειρος δικηγόρος" 2 φορές, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Όσο για την ισχύ του νόμου,όντως έλειξε τον Οκτώβριο του 2007,αλλα τον Ιούνιο 2008 με τις εντατικές ενέργειες ενός βουλευτή και υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) (όνομα δεν θέλω να πω,δεν κάνω διαφήμιση), οι επικυρώσεις επανέρχονται πιθανότατα απο αυτόν τον Οκτώβριο '08.

Οπότε Oblis εγω συνεχίζω να επιμένω να ψαχτείς και θα την βρεις την άκρη. Οτιδήποτε χρειαστείς στείλε πμ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.