Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα Μηχανικός !!


Giannaa

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

είμαι σχετικά νέα μηχανολόγος μηχανικός και δε βρίσκω πουθενά δουλειά (πρωτότυπο στην Ελλάδα). Έτσι αποφάσισα να ανοίξω δικό μου γραφείο (με έδρα το σπίτι μου βέβαια) για να βάλω φωτοβολταϊκά σε εμένα και σε κανέναν γνωστό.

 

Είμαι λίγο χαμένη όμως με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω.....πρέπει να βγάλω άδεια μελετητή? να ιδρύσω εταιρεία ή απλά να ανοίξω βιβλία?

 

Οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ θα με βοηθήσει!

 

Ευχαριστώ όποιον απαντήσει

Link to comment
Share on other sites

Giannaa αν ψάξεις λίγο το φόρουμ θα βρεις αναλυτικά τις περισσότερες από τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

πολύ συνοπτικά:

1.Εγγραφή στο ΤΕΕ (μετά από εξετάσεις)

2.Εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ (γίνεται αυτόματα μετά το 1)

3.Έναρξη επαγγέλματος στην εφορία.

 

Πρότασή μου: Σκέψου το πολύ καλά πριν το πάρεις απόφαση. Τα έξοδά σου θα είναι πολλά και θα τρέχουν είτε έχεις δουλειά είτε όχι. Επίσης από το ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορείς εύκολα να ξεγραφτείς. Αν δεν έχεις "σίγουρη" δουλειά θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς.

 

υγ. Αν παρόλα αυτά το αποφασίσεις ψάξε και για επιδοτήσεις (πχ. από ΟΑΕΔ), αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τρέχουν ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Νίκο για την απάντησή σου!

το 1. και το 2. που γράφεις τα έχω κάνει.

για τα έξοδα που λες, ποια θα είναι δηλαδή περίπου? αν το ανοίξω με έδρα το σπίτι μου, δε θα έχω λειτουργικά έξοδα, και φορολογείσαι μόνο για τα έσοδα.......είναι κ άλλα?

Link to comment
Share on other sites

Οκ, το ΤΣΜΕΔΕ είχα στο νου μου ως τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Για την εφορία τώρα, προς το παρόν φορολογούμαστε με βάση τα έσοδά μας. Σε 1-2 χρόνια όμως είναι πολύ πιθανό να μας βάλουν τεκμήρια, ειδικά τώρα που καταργήθηκαν οι Ελάχιστες Αμοιβές(άρα θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή). Α! Συν κάτι φόρους επιτηδεύματος που στην αρχή τους γλιτώνεις, συν κάτι 500άρια που σου ζητάνε κάθε χρόνο για περαίωση (χωρίς να είναι υποχρεωτικό βέβαια), συν ό,τι άλλο τους καπνίσει στο μέλλον.... κοινώς, καλή δύναμη σου εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.