Μετάβαση στο περιεχόμενο

EC 2 και EC8 στο Stereostatika


rouf1o

Recommended Posts

το μαγικό χέρι σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε πληροφορίες,η απάντηση ήταν "Για ευρωκώδικες δέν γνωρίζω, μιλήστε καλύτερα με το κο Κωνσταντινίδη"

Edited by Gousgounis
Παράθεση ακριβώς προηγούμενου μηνύματο
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 92
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ συνάδελφε και γενικέ συντονιστή, έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε σε σένα, στους καλόπιστους συνομιλητές του forum και στους πολλούς μηχανικούς που παρακολουθούν αυτήν τη συζήτηση, με τα παρακάτω:

 

1) Επιστημονικός υπεύθυνος του StereoSTATIKA και ταυτόχρονα Πρόεδρος της εταιρίας μας είναι ο γνωστός Πολιτικός Μηχανικός και συγγραφέας Απόστολος Κωνσταντινίδης

2) Η επαγγελματική του συνέπεια και η επιστημονική του ευθύτητα είναι αναγνωρισμένα από τους δεκάδες χιλιάδες μηχανικούς αναγνώστες των βιβλίων του και από τους χιλιάδες μηχανικούς πελάτες του λογισμικού του, οι οποίοι με το λογισμικό αυτό έχουν κατασκευάσει εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια.

3) Ο Απόστολος Κωνσταντινίδης, πριν οριστικοποιήσει ένα λογισμικό, συμβουλεύεται πάντοτε όλους τους Έλληνες καθηγητές καθώς και τη διεθνή βιβλιογραφία και δημοσιοποιεί τις δικές του ερμηνείες με τον πιο επίσημο τρόπο, εκδίδοντας δηλαδή σχετικά επιστημονικά βιβλία.

4) Το ίδιο κάνει και τώρα με τους Ευρωκώδικες και επειδή η φάση αυτή είναι μεταβατική, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι ερμηνείες και συνεπώς μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, δεν ζητάει από τους πελάτες του να πληρώσουν επιπλέον ούτε ένα ευρώ.

5) Τη διαμόρφωση των ερμηνειών των Ευρωκωδίκων και την εφαρμογή τους παρακολουθούν οι πελάτες μας με σχετικές δημοσιεύσεις που τις τελευταίες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω links από το site της π-SYSTEMS:

a. Σεισμική απόκριση κτιρίου

b. Διαφραγματική λειτουργία

c. Λυγηρότητα πλακών και δοκών

6) Όλη η παραπάνω τεκμηρίωση αποτελεί μέρος του Β’ τόμου του Απόστολου Κωνσταντινίδη με τίτλο ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ σύμφωνα με του Ευρωκώδικες. Ο τόμος Α’ της ίδιας σειράς, με τίτλο “η τέχνη της κατασκευής και η μελέτη εφαρμογής” κυκλοφόρησε το 2009 στα ελληνικά και αγγλικά Όλο τo περιεχόμενο αυτού του βιβλίου σε πρωτότυπη μορφή (μόνο στα αγγλικά προς το παρόν) μπορείτε να διαβάσετε σ’ αυτό το link: http://www.buildinghow.com

a. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το κεφάλαιο της διαστασιολόγησης σε κάμψη σύμφωνα με τον EC2, από τον Γ’ τόμο που αποτελεί και την επιστημονική τεκμηρίωση του λογισμικού pi-Design, εδώ

b. Το pi-Design είναι λογισμικό διαστασιολόγησης πλακών, δοκών και κολονών σε μονοαξονική και διαξονική κάμψη σύμφωνα με τον EC2 και τον ΕΚΩΣ αλλά και τους παλιούς κανονισμούς του 1985 και 1959. Το λογισμικό αυτό περιλαμβάνεται στο module Ευρωκώδικες και τρέχει αυτόματα μέσα στα StereoSTATIKA, αλλά τρέχει και αυτόνομα. Την δοκιμαστική έκδοση του pi-Design που εκτός των άλλων, χρησιμοποιείτε από το Α.Π.Θ. για ερευνητικούς σκοπούς, μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για τις συνήθεις διατομές του λογισμικού, από εδώ

7) Τέλος, χάριν των συναδέλφων που ζήτησαν να δουν πρόσφατο δείγμα του καινοτομικού προφίλ της εταιρίας μας, παραθέτουμε την τεκμηρίωση του module των επιλύσεων πλακών με τη μέθοδο των επιφανειακών πεπερασμένων στοιχείων από το σχετικό κεφάλαιο του Β’ τόμου του βιβλίου του Απόστολου Κωνσταντινίδη, εδώ

 

Με εκτίμηση,

 

Δημήτρης Παναγιάρης,

Αντιπρόεδρος, π-SYSTEMS International Α.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Κύριε Παναγιάρη,

 

Ευχαριστούμε για την τοποθέτησή σας .

 

Δεν αμφισβητήθηκε το επιστημονικό κύρος του κ. Κωνσταντινίδη ούτε η πολύπλευρη και επί σειρά ετών συνεισφορά του στην επιστημονική κοινότητα . Επισημάνθηκε το χρονικό διάστημα των δύο ετών στο οποίο δεν υπήρξε ανανέωση των πληροφοριών για τα προϊόντα λογισμικού που αναπτύσσει και υποστηρίζει η π-SYSTEMS International Α.Ε.

 

Κάποια μέλη, θα ήθελαν να γνωρίζουν τις θέσεις της εταιρείας σας πάνω στην ενσωμάτωση των ευρωκωδίκων στο StereoSTATIKA .

Η τοποθέτησή σας είναι καλοδεχούμενη , αποτελεί την επίσημη θέση της εταιρείας και την φιλοξενούμε με ιδιαίτερη χαρά στα πλαίσια γόνιμου διαλόγου.

 

Σχετικά με τις επισημάνσεις σας στο (4) , διαβάζοντας από το σημείο αυτό και κάτω , θα διαπιστώσετε ότι τα μέλη εκφράζουν απόψεις και κάποιες συγκεκριμένες διαφωνίες για πολιτική χρεώσεων νέων χαρακτηριστικών του προγράμματος . Όπως ίσως διαβάσατε, προέτρεψα τα μέλη να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να πάρουν υπεύθυνη απάντηση .

 

Όταν οριστικοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης , ευχαρίστως να τα φιλοξενήσουμε εδώ .

 

 

Με Εκτίμηση

Γιώργος Β.

Link to comment
Share on other sites

Χαιρομαι για την επισημη απαντηση της εταιριας. Λυπαμαι ομως γιατι δεν απαντα στην ουσια.

 

Το ερωτημα ειναι απλο :

 

Η εκδοση 6,21( η οποια κυκλοφορει εδω και 1,5 ετος) και για την οποια στο site σας(http://www.pi.gr/ind...id=76&Itemid=55) γραφετε οτι εχει "πληρη υποστηριξη των EC2 και EC8" τελικα έχει ενσωματωσει τους ευρωκωδικες ? ναι ή οχι ?

 

Μιλατε για ερμηνειες του ευρωκωδικα, οι οποιες αναμενεται να ολοκληρωθουν. Στο site σας ομως λετε "πληρης υποστηριξη"

 

4) Το ίδιο κάνει και τώρα με τους Ευρωκώδικες και επειδή η φάση αυτή είναι μεταβατική, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι ερμηνείες και συνεπώς μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, δεν ζητάει από τους πελάτες του να πληρώσουν επιπλέον ούτε ένα ευρώ.

 

Μεχρι να ολοκληρωθουν οι ερμηνειες απο ποιον?

Μας δουλευετε ? OI EC2 EC8 ειναι νομοι σε ολη την Ευρωπη και εσεις μας μιλατε για ερμηνειες???

 

Τι ειναι οι ευρωκωδικες για να χρειαζονται ερμηνεια ? Μιλαμε για κειμενα τα οποια τρεχουν εδω και μια 20ετια σαν σχεδια και αρκετα χρονια σαν υποχρεωτικοι κανονισμοι στην Ευρωπη.

 

Ζητησε χρηματα η εταιρια σας για την εκδοση 6 ? Φυσικα.

 

Οταν πληρωσαμε το 2010 γιατην εκδοση 6, πληρωσαμε για ενα λογισμικο που εχει "πληρη υποστηριξη των EC2 και EC8" ή για να ερχεστε 2 χρονια μετα και να μας μιλατε για ερμηνειες, για ενα βιβλιο που θα εκδοθει και ενα προγραμμα που περιμενει να ολοκληρωθει.

 

 

Μπορειτε σας παρακαλω να τοποθετηθειτε δημοσια πανω στα συγκεκριμενα ερωτηματα ?

 

Δεν ρωτησαμε να μαθουμε το βιογραφικο του κου Κωνσταντινιδη, ουτε το ποιον συμβουλευεται πριν εκδοσει ενα βιβλιο ή προγραμμα.

 

Τεθηκαν συγκεκριμενα ερωτηματα περι της πληρους υποστηριξης των ευρωκωδικων στο λογισμικο pi suite 6.21

Edited by cvlengnr
Link to comment
Share on other sites

Αναμένονται πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις της εταιρείας επί των ερωτημάτων που τέθηκαν .

 

Δηλαδή θέλεις να ξαναγράψει όλο αυτό ,για να καταλάβω;.Εσυ είδες να δίνει κάποια απάντηση σε ότι έχουμε αναφέρει;.Δεν σου ζητάω να πιστοποιήσεις τα όσα λέμε, ζητάω την άποψη σου σάν συνάδελφος

 

 

Εγώ κατάλαβα πώς μέχρι να ολοκληρώσει το πρόγραμμα

 

Δέν ζητάει ούτε ένα ευρώ.(Απο ποιόν :smile: ήδη είναι πληρωμένο.

 

Δέν έχει πλήρη υποστήριξη τελικά EC2 και EC8.

 

Και όταν θα ολοκληρωθεί θα πληρώσουμε ξανα

 

Διαφωνείς;

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

3) Ο Απόστολος Κωνσταντινίδης, πριν οριστικοποιήσει ένα λογισμικό, συμβουλεύεται πάντοτε όλους τους Έλληνες καθηγητές καθώς και τη διεθνή βιβλιογραφία και δημοσιοποιεί τις δικές του ερμηνείες με τον πιο επίσημο τρόπο, εκδίδοντας δηλαδή σχετικά επιστημονικά βιβλία.

 

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με την 6.21 τί είδους συμβουλή πήρε; Έτσι όπως το έθεσε ο κος Αντιπρόεδρος , προσβάλλει και τούς καθηγητές και εμάς.Παρακαλώ να διαγραφούν τα κομμάτια που αναφέρονται σε τρίτους καθώς και σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.Δέν έιναι δυνατόν να ρωτάμε για την ενσωμάτωση τών ευρωκωδίκων ή μη απο την εταιρία και να χρησιμοποιούνται γενικά "καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων" και Ιδρύματα σάν το Αριστοτέλειο που τυγχάνει να έχω αποφοιτήσει.Παρακαλώ το διαχειριστή να διορθώσει το "σφάλμα" αυτο.

 

Ευχαριστώ

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

 

Όταν οριστικοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης , ευχαρίστως να τα φιλοξενήσουμε εδώ .

 

 

Με Εκτίμηση

Γιώργος Β.

 

Το θέμα αναφέρεται σε συγκεκριμένη έκδοση, παρακαλώ μη το προσπερνάς συνάδελφε.Η παρουσίαση νέα αναβάθμισης πέραν της 6.21 δέν αφορά τη συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θέλεις να ξαναγράψει όλο αυτό ,για να καταλάβω;.Εσυ είδες να δίνει κάποια απάντηση σε ότι έχουμε αναφέρει;.Δεν σου ζητάω να πιστοποιήσεις τα όσα λέμε, ζητάω την άποψη σου σαν συνάδελφος

 

Συνάδελφε , μια απλή και κατανοητή φράση έγραψα . Περιμένω (ουμε) σαφή απάντηση από την εταιρεία σχετικά με όσα ρώτησες και γενικά ρωτήθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα.

 

Τι άποψη να σου δώσω αφού δεν είμαι στη θέση σου και δεν έχω πληρώσει χρήματα για κάτι το οποίο με βάση τα γραφόμενα δεν υποστηρίζεται και δεν παρέχεται σαν δυνατότητα .

 

Δέν ζητάει ούτε ένα ευρώ.(Απο ποιόν :smile: ήδη είναι πληρωμένο.

 

Είναι δυνατόν να πάρω θέση συνάδελφε ; Γνωρίζεις τι ακριβώς έχεις πληρώσει και για ποιά χαρακτηριστικά . Αν δεν ήταν σαφές από τότε , γιατί πλήρωσες ;

 

Δεν έχει πλήρη υποστήριξη τελικά EC2 και EC8.

 

Έτσι φαίνεται και από την απάντηση της εταιρείας .

 

Και όταν θα ολοκληρωθεί θα πληρώσουμε ξανα

 

Διαφωνείς;

 

Το σφάλμα είναι ότι δέχτηκες αρχικά και πλήρωσες για κάτι που δεν υπήρχε σαν δυνατότητα . Αν υπάρχει διαφωνία σχετικά με το τι ακριβώς πλήρωσες και για ποιά χαρακτηριστικά , κοίταξε το συμβόλαιο συντήρησης και αν αισθάνεσαι ότι ξεγελάστηκες , η μεσολάβηση κάποιου δικηγόρου ίσως και να είναι κάποια λύση. Το forum δεν μεσολαβεί και δεν γίνεται κανενός είδους διαπραγμάτευση μεταξύ της εταιρείας και του Michanikos .

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με την 6.21 τί είδους συμβουλή πήρε; Έτσι όπως το έθεσε ο κος Αντιπρόεδρος , προσβάλλει και τούς καθηγητές και εμάς.Παρακαλώ να διαγραφούν τα κομμάτια που αναφέρονται σε τρίτους καθώς και σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.Δέν έιναι δυνατόν να ρωτάμε για την ενσωμάτωση τών ευρωκωδίκων ή μη απο την εταιρία και να χρησιμοποιούνται γενικά "καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων" και Ιδρύματα σάν το Αριστοτέλειο που τυγχάνει να έχω αποφοιτήσει.Παρακαλώ το διαχειριστή να διορθώσει το "σφάλμα" αυτο.

 

Δεν μπορούμε να υποδείξουμε το τι θα υποστηρίξει η εταιρεία . Μπορείς όμως εσύ συνάδελφε να εκθέσεις (όπως ήδη κάνεις) τα όποια ζητήματα σε απασχολούν και να πάρεις απάντηση .

 

Το θέμα αναφέρεται σε συγκεκριμένη έκδοση, παρακαλώ μη το προσπερνάς συνάδελφε.Η παρουσίαση νέα αναβάθμισης πέραν της 6.21 δέν αφορά τη συζήτηση.

 

Δεν το προσπερνώ . Έγραψα κάτι , όπως είδα το εξέλαβες αλλιώς , δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για κάτι . Προχωράμε παρακάτω.

 

Προσπάθησε κι εσύ να μην γυρνάς γύρω γύρω από το ίδιο θέμα και να έχεις την υπομονή να περιμένεις επίσημη απάντηση για βιαστικές αγορές που όπως φαίνεται πραγματοποίησες . Το ότι η εταιρεία δεν απάντησε όπως ίσως θα περίμενε κάθε πιθανός αγοραστής , δεν είναι κάτι που θα αναλύσουμε.

Edited by gvarth
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ συνάδελφε ,εκτιμώ τίς απαντήσεις σου !!!!

 

Με την ίδια ερώτηση θα σου απαντήσω και εγώ - Η εταιρία γιατί το πούλησε; δέν γνωρίζει τον όρο "παραπλάνηση"

 

Αυτό που αγόρασα έλεγε "Ολοκληρωμένη Μελέτη Εφαρμογής σύμφωνα με τους ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ και τους ελληνικούς κανονισμούς", όπως επίσης η διαφήμιση τής εταιρίας για το εν λόγο προϊόν όπως αυτή αναφέρεται στο http://www.pi.gr/ind...55.Δηλαδή φταίω που έδειξα εμπιστοσύνη στο παραπάνω βιογραφικό που ανέρτησε ο αντιπρόεδρος τής εταιρίας;

 

 

:smile: Δέν έχεις άδικο σ'αυτο - μη το παίρνεις προσωπικά,η στάση σου σαν τρίτος και μάλιστα όχι κάτοχος της εν λόγο έκδοσης, μόνο θετική είναι κατα τήν άποψη μου.

 

 

Δεύτερη ειδοποίηση για άσκοπη παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Παρακαλώ μην επαναληφθεί.

Αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.