Jump to content

stereostatikos

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

1 Follower

About stereostatikos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Recent Profile Visitors

882 profile views
 1. Το αντίστοιχο πρόγραμμα ονομάζεται EPA NR, επίσης η Fibran δίνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα δωρεάν (Νομίζω πώς είναι αντίστοιχο του EPAcad της ΤIsoft).Το ΤΕΕ θα αναβαθμίσει την τελευταία έκδοση ΚΕΝΑΚ διότι διόρθωσαν κάποια απο τα πολλά λάθη. Για να είμαι on-topic, θα ήθελα να πώ πώς οι κρατήσεις για το ΤΕΕ και το ΕΜΠ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πρός όφελος όλων μας.Εδώ είναι ένα θέμα για το άν το ΤΕΕ μπορεί να βοηθήσει τούς μηχανικούς του δημιουργώντας ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στατικών για ευρωκώδικες μιάς και έχω εντοπίσει πώς υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στα εμπορικά προγράμματα.Δέν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα "ανοιχτό¨σε όλους μας, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τροποποιήσεις και διορθώσεις όλοι μας.
 2. Αυτό λέω και εγώ, αλλα άντε να βρείς κόσμο να συνεργαστείς, εδώ κυβέρνηση δέν βγάζουμε
 3. Earl, το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ είναι η μετάφραση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΕΝΑΚ το οποίο δίνεται δωρεάν , μονο το δικό μας ΤΕΕ το χρεώνει και σκέψου ότι έχει δοθεί επιχορήγηση για να το μεταφράσουν.Όσο για τίς ΤΟΤΕΕ ε'ιναι δωρεάν διότι είναι νόμος του κράτους.
 4. Η fibran δίνει δωρεάν ένα πολύ καλό λογισμικό και κάνει και δωρεάν σεμινάριο http://fibran.gr/frontend/index.php
 5. Βγάλε και ένα λυσάρι για το πώς θα βρείς δουλειά να εφαρμόσεις το ΝΟΚ.Τα είδα και έιναι πολύ χρήσιμα, ευχαριστώ
 6. συμφωνώ με το Gousgouni.(διότι τονίζονται οι ατέλειες της επιφάνειας του τοίχου, όσο καλά σπατουλαρισμένος) εύστοχη παρατήρηση!!!!.Νομίζω πώς το κόστος είναι υψηλότερο σε μία τέτοια λύση και προϋποθέτει οτι έχεις και το κατάλληλο χώρο(εμβαδόν)
 7. Καί τα δύο στο δίνουν, κατέβασε τα παραδείγματα που δίνει η εταιρία στο site της
 8. Μήνυση πάνω σε τί συνάδελφε; το χρησιμοποιώ και εγώ όπως και άλλα προγράμματα επίσης, δέν ένιωσα κάποια προσβολή απο τα παραπάνω σχόλια.Το φόρουμ είναι για να μπορεί να εκφράσει ο καθένας τίς απόψεις του δημοκρατικά, προφανώς αν ρωτήσεις το συνάδελφο θα σου το τεκμηριώσει πλήρως αγαπητέ KF.Δηλαδή για να καταλάβω, όλες οι εταιρίες που παρέχουν στατικά και λοιπά προγράμματα χωρίς καμία "θεσμική επικύρωση" και έχοντας το βάρος πάλι ώς μελετητές για τα αποτελέσματα τους, είναι στο απειρόβλητό χωρίς το δικαίωμα απο τη μεριά μας για άσκηση κριτικής; Δυσφήμιση νοείται στη περίπτωση που χωρίς τεκμηρίωση και ψευδόμενος κατηγορείς κάποιον/α/ο.Εγώ όμως θα ρωτήσω κάτι άλλο, στη περίπτωση που κάποιος επικαλείται δημόσια οτι σου παρέχει κάτι και στο τέλος δέν το κάνει πώς ονομάζεται; και τί μπορείς να κάνεις;.Κάθε μελετητής έχει το δικαίωμα να κρίνει αυτό που αγόρασε ή δοκίμασε και η δουλειά απο τίς εταιρίες είναι να το διορθώνουν και όχι να σε χρεώνουν κάθε χρόνο τα δικά τους bugs σάν αναβάθμιση.Σε ποιά άλλη αγορά το είδες αυτό; επίσης ώς καταναλωτής έχεις δικαιώματα, δέν μπορείς να πληρώνεις ένα προϊόν το οποίο δέν παρέχει τίποτα.Νομικά να το δείς σαν "αναβάθμιση¨θα πρέπει να χρεώνεται ένα προϊόν όταν παρέχει κάτι περισσότερο απο τη προηγούμενη έκδοση του.Η τοποθέτηση μου είναι εκτός θέματος βέβαια αλλά για να μπώ στήν ουσία πλέον το καλύτερο στατικό πρόγραμμα θα είναι αυτό που το κόστος απόκτησης θα είναι χαμηλό, οι δυνατότητες του πολλές και η συντήρηση του πολύ χαμηλή με δωρέαν φυσικά αναβαθμίσεις που δέν έχουν να προσφέρουν κάτι στούς υπολογισμούς μιάς στατικής μελέτης.
 9. Μόλις θα βγεί αναβάθμιση με τροποποίηση διαφράγματος θα το αγοράσω, αν έχω σάλιο μέχρι τότε
 10. Βασικά τα σεμινάρια να τα κάνεις για ενεργειακός επιθεωρητης, 2ον Το κτίριο δέν προορίζεται, είναι το κτίριο αναφοράς Β ,εσυ μπορείς να σχεδιάσεις απο β και πάνω.3ον Δεν υπάρχουν πολεοδομίες, η διαδικασία θα ελέγχεται απο τούς ελεγκτές δόμησης και στο τέλος απο ενεργειακό επιθεωρητή αν έχει κατασκευασθεί σύμφωνα με τη μελέτη.4ον.Μπορείς να βγάλεις 1 ΠΕΑ για οικοδομή .Ποιές αμοιβές?
 11. Συνάδελφε αν δέν θέλεις τις γνώμες μας δεκτό, καλές δουλειές σε ότι κάνεις.(το κόστος συντήρησης για όλα αυτά είναι περίπου 2500 ευρώ)
 12. kostassid σωστά τα λές, εγώ προτείνω να περιμένεις το κατάλογο σε δραχμές, θα είναι σίγουρα καλύτερες οι τιμές!!! Επιθεώρηση κάνω μόνο με excel και το πρόγραμμα του ΤΕΕ, για κενακ μπορείς να πάρεις ,εννοείται.Οικονομία σου κάνω, εκτός αν θέλεις να κάνεις τα σχέδια απο το κέλυφος και να τα περάσεις στο πρόγραμμα σου,στο τέλος 100 ευρώ θα πάρεις πάλι. Τώρα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επειδή έχω και αυτό σου λέω περίμενε, για το καλό σου.Το καλό και το κακό είναι υποκειμενικό
 13. Για επιθεώρηση ένα excel θέλεις και το πρόγραμμα του ΤΕΕ, στα υπόλοιπα να περιμένεις μέχρι να βγεί αναβάθμιση στο στερεοστάτικα (δές και τα υπόλοιπα έχουν καλύτερες τιμές και έχουν κάνει πολύ καλη δουλειά όπως το ΡΑΦ της τολ, Fespa,ScadaPro), επίσης η ACE HELLAS δίνει σε καλή τιμη το ARCHLine με το ECOLINE για ΚΕΝΑΚ+επιθεώρηση σε πολύ καλή τιμή.
 14. Ασε πρώτα να ολοκληρώσουν τους ευρωκώδικες και μετά βλέπουμε για μηνύσεις, θα πέσει πολύ γέλιο Με στάθμες παρακαλώ και με αριθμό υποστυλωμάτων αν δεν κάνω λάθος.Στο σχεδιαστικό κομμάτι είναι φοβερό αλλά δέν μπορείς να παρέμβεις σε τίποτα.Τα φυτευτά είναι μία μεγάλη ιστορία και ίσως ανοίξω σχετικό θέμα αργότερα,άν η τιμή του ήταν χαμηλή θα το συνιστούσα σε απόφοιτους Δομικών Έργων.
 15. .Βασικά θέλει να μαζευτεί ένας αξιόλογος αριθμός συναδέλφων και να μας δώσει προσφορά μία εταιρεία του εξωτερικού ,θα σου πώ τι τιμή θα το πάρουμε.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.