Μετάβαση στο περιεχόμενο

'Αδεια '83 - Πλάγιες αποστάσεις - Χώρος στάθμευσης


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής.

 

Σε οικοδομική άδεια η οποία εκδόθηκε το 1983, σε οικόπεδο στο Ντράφι με μεγάλη κλίση, έχει κατασκευαστεί εκτός του περιγράμματος του κτιρίου κλειστός χώρος στάθμευσης (21μ2) "παραβιάζοντας" την επιτρεπόμενη πλάγια απόσταση των 3μ. Ο χώρος στάθμαυσης βρίσκεται στη στάθμη του υπογείου, αλλά λόγω ανηφορικής κλίσης, διαμόρφωσης ράμπας (σύμφωνα με την άδεια) και ξεμπαζώματος ουσιαστικά η είσοδος της είναι ισόγεια. Επίσης έχω μεγάλο υπόλοιπο και δόμησης και κάλυψης στο οικόπεδο.

 

Έχω επισυνάψει και σχετική φωτογραφία.

 

Γνωρίζει κανέις αν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει να βγει άδεια νομιμοποίησης για τη συγκεκριμένη περίπτωση ή θα πρέπει να πάει με το Ν4014 ως υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και απόστασης Δ?

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Νομιμοποίηση πως να κάνεις έτσι όπως έχει γίνει με ξεμπαζώματα. Γιατί να ψάχνεσαι με άδειες και να αποτυπώνεις πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Θα κάτσεις να δείξεις ότι το υπόγειο έχει γίνει ισόγειο ?

 

Εγώ θα έκανα ν.4014. Εάν έχουν εφαρμοσθεί τα ύψη της άδειας ο χώρος παραμένει υπόγειο και πας μόνο με υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου (συντελεστής 0.50) και όχι υπέρβαση κάλυψης ή Δ. Εξαρτάται φυσικά λόγω της κλίσης του εδάφους και εάν η οροφή του χώρου αυτού δεν υπερβαίνει το 1,50μ. από το γύρω διαμορφωμένο έδαφος. Εάν λόγω ύψους ο χώρος δεν είναι υπόγειος ολόκληρος ή τμήμα του τότε έχεις και υπέρβαση κάλυψης και Δ.

 

Επίσης θα βάλεις μία πολεοδομική παράβαση ξεμπαζώματος.

 

Η τακτοποίηση θα είναι δηλαδή "επέκταση υπογείου για κατασκευή κλειστού χώρου στάθμευσης".

 

....Άποψη μου όλα τα παραπάνω, δεν δίνω και κανέναν όρκο.

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο πρέπει να έχεις.

 

Η πλάκα βρίσκεται στη στάθμη του υπογείου. Το ξεμπάζωμα της εισόδου ωστόσο είναι νόμιμο λόγω της ράμπας η οποία αποτυπωνόταν κανονικά στα σχέδια της αδείας. Βέβαια από το πλάι έχει επίσης γίνει ξεμπάζωμα και δεν τηρείτε το 1,50μ. Οι άλες δύο πλευρές του είναι κανονικά υπόγειες. Γι' αυτό έλεγα ΥΔ, ΥΚ και υπέρβαση Δ βοηθητικού χώρου.

 

 

Απλά αυτό που με μπέρδεψε είναι το εξής "Σε περιπτώσεις ανηφορικών οικοπέδων ύστερα από έγκριση της ΕΠΑΕ επιτρέπεται, κάτω από την επιφάνεια των προκηπίων, η κατασκευή ενός μόνο χώρου στάθμευσης χωρητικότητας έως δύο [2] θέσεων, σύμφωνα με το Αρθ-4 παρ.4 της Υπουργικής Αποφ-98728/7722/93 (ΦΕΚ-167/Δ/93), ή εισόδου - εξόδου χώρων στάθμευσης, μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα για το σύνολο του οικοπέδου."

 

Και δεν ήξερα μήπως ίσχυε και με το ΓΟΚ' 73 κάτι αντίστοιχο και να μπορούσα κατ' αυτό τον τρόπο να το νομιμοποιήσω αντί να το τακτοποιήσω.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.