Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με τηλεόραση crt samsung


spytouf

Recommended Posts

Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα με την τηλεόραση (crt 15") της κοπέλας μου.Είναι γύρω στα 6-7 χρόνια που την έχει αγοράσει οπότε είναι αρκετά παλιά και δεν τίθεται θέμα εγγύησης.Το πρόβλημα είναι ότι όταν αλλάζουμε κανάλι είτε από το τηλεκοντρόλ είτε από το πάνελ της tv αυτή αργεί υπερβολικά να αλλάξει κανάλι αφού κατά την αλλαγή παραμένει το παλιό κανάλι ως νέο με την νέα επιλογή να εμφανίζεται μετά και από ένα 5λεπτο.Συνήθως η αλλαγή γίνεται γρηγορότερα αν η τηλεόραση είναι ανοιχτή για πολύ ώρα.Απευθύνομαι στους ηλεκτρονικούς του φόρουμ και επειδή δεν έχω βρει καμμια αναφορά για τέτοιο πρόβλημα στο δίκτυο τι μπορεί να φταίει?οι πυκνωτές μπορεί να είναι στα όρια τους?

 

Υ.γ. ξέρω πολλοί θα πουν παλιά είναι μικρή σε ίντσες είναι πέτα την αλλά παιδιά ειναι δύσκολες οι εποχές. Αυτή τη λύση την ξέρω και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Οι τηλεοράσεις φίλε μου έχουν τόσο χαμηλές τιμές τώρα πιά,που προσωπικά θεωρώ ότι είναι ασύμφορο να τις επισκευάσεις ειδικά εάν είναι παλαιότερης τεχνολογίας.Το minimum επισκευής σ' έναν τεχνικό είναι φαντάζομαι τα 30-40€ έως......Αυτά τα χρήματα στη θέση σου θα τα διέθετα να πληρώσω τις πρώτες 4 από 12 δόσεις γι' αυτή.Τώρα αν έχεις το μεράκι και την ελπίδα μήπως και τη φτιάξεις μόνος σου με ελάχιστα ευρώ πληρώνοντας μόνο κάποιο ανταλλακτικό,τότε είναι προτιμότερο να ρωτήσεις στο ανάλογο site κάνοντας βέβαια πρώτα εγγραφή.Σε καταλαβαίνω ότι ως φοιτητής ίσως τα οικονομικά σου να είναι περιορισμένα αλλά πίστεψέ με,κάποιες φορές δεν συμφέρει να ασχοληθούμε μ' επισκευή συσκευής που έχει χαμηλό κόστος αγοράς.Τέλος,πρόσεξε τον απαράβατο κανόνα που λέει ότι ποτέ δεν ανοίγουμε ηλεκτρική συσκευή χωρίς να την αποσυνδέσουμε από το ρεύμα!

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν υπάρχει άλλο σύμπτωμα (ανταποκρίνεται γρήγορα στους υπόλοιπους χειρισμούς όπως π.χ. στο volume control?) το πρόβλημα μάλλον είναι κάπου στην επικοινωνία ανάμεσα στον επεξεργαστή και στο tuner....δες αν θερμαίνοντας ή ψύχοντας το tuner μεταβάλλεται κάτι στο σύμπτωμα.

 

Αναφέρω τα παραπάνω θεωρώντας ως δεδομένο ότι έχεις κάποιες γνώσεις ηλεκτρολογίας / ηλεκτρονικής και γνωρίζεις τους βασικούς κανόνες ασφαλείας τουλάχιστον.

Διαφορετικά μην ακουμπήσεις τίποτα. Κινδυνεύεις!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας εδώ και 3 χρονια το πηρα το πτυχίο απλα ειχα πολυ καιρο να μπω μεσα και δεν το εχω αλλαξει στο προφιλ μου!!!οποτε περι ρευματος εννοειται οτι παντα ειναι εκτος λειτουργιας(αυτα μας τα εμαθαν καλα οι καθηγητες στο ΤΕΙ αλλα μονο αυτα :smile: ).genesis κατι θα ξερεις παραπανω απο εμενα στα σιγουρα το μονο που εκανα ήταν να τσεκαρω τους πυκνωτες μηπως εχει σκασει καποιος ή τουλαχιστον αρχιζει να ανοιγει αλλα τιποτα ολοι ήταν κομπλε.Οποτε αυτο δεν ειναι.Εννοειται πως δεν θα το παω σε τεχνικο γιατι η τηλεοραση ειναι πολυ παλια και δεν αξιζει να δωσω 30 ευρω αφου με 80 παιρνω καινουρια απο το ebay-amazon.Να ειστε καλα καλες γιορτες εχω φουσκωμα απο το φαι και δεν με παιρνει ο υπνος με την καμμια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.