Μετάβαση στο περιεχόμενο

postman

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    160
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by postman

  1. Παρακαλώ! To powerline της TP-Link έχει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων και μέσω του ουδετέρου σε περίπτωση που δεν συνδεθεί στην ίδια φάση, έχοντας μία ανεπαίσθητα μικρή μείωση ταχύτητας ως προς την αρχική του δυνατότητα η οποία σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει όμως το streaming ή το gaming.
  2. Ένας επαγγελματίας εργολήπτης αγαπητέ θα εγκαταστήσει τα απαραίτητα φωτιστικά ασφαλείας ώστε να διασφαλίσει τον φωτισμό σε περίπτωση διακοπής οποιασδήποτε φάσης και θα μοιράσει τα φορτία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μειώσει κατά το ελάχιστο δυνατό τον κίνδυνο υπερφόρτωσης μίας εκ των φάσεων. Φαντάζομαι την νοικοκυρά που της βάζεις φωτισμό σε φάση του θερμοσίφωνα για παράδειγμα και αυτή τον ανοίγει ενώ ταυτοχρόνως σιδερώνει, ψήνει τοστ για τα παιδιά της και ανάβει και μία ηλεκτρική σόμπα να ζεσταθεί. Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε. Υ.Γ Ποτέ μου και σε κανένα από τα ακίνητά μου δεν προσέλαβα τεχνίτη που δεν εφάρμοσε τις εκδοθείσες μελέτες
  3. Σωστό! Αν και συνήθως (όχι πάντα) οι ηλεκτρολόγοι ρίχνουν πρίζες - φωτισμό σε μία φάση αφήνοντας τις άλλες δύο για κουζίνα - θερμοσίφωνα - a/c για σιγουριά αν υπάρχει παροχή 3Φ θα πρέπει να επιλεχθεί kit της TP-Link ή της Devolo τα οποία εγγυημένα συνδέονται και αναγνωρίζονται ανεξαρτήτως σε ποιά φάση θα τοποθετηθούν. Προσωπικά έχω τοποθετήσει (σε μεζονέτα με 3Φ) της TP-Link και τρία χρόνια τώρα απολαμβάνω πολύ υψηλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα και disconnections.
  4. Για μεταφορά δεδομένων επίσης, μία καλή λύση είναι ένα kit Powerline με το οποίο θα έχετε πρόσβαση στο router από οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος του σπιτιού (ανεξαρτήτως απόστασης και ορόφου), φτάνει βέβαια οι πρίζες ν΄ανήκουν στο ίδιο ηλεκτρολογικό δίκτυο.
  5. Εφ' όσον έγινε συνέλευση των συνιδιοκτητών και απ' ότι καταλαβαίνω σας επιτρέπουν την καμινάδα της σόμπας αρκεί ν΄ανέβει στην ταράτσα, γιατί δεν το κάνετε μόνος σας και να χρεώσετε τη δαπάνη στον ιδιοκτήτη; Οι πελλετόσομπες έχουν συνήθως έξοδο Φ80 κι εσείς αφού είστε στον 4ο θα χρειαστείτε σε υλικά περίπου 60€ (6 μέτρα ανοξείδωτη καμινάδα + κολάρα + στηρίγματα)
  6. Είτε με θερμοπομπό είτε με σόμπα χαλαζία, όταν εκδοθεί ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ θα κλαίει με μαύρο δάκρυ ο πελάτης σας. Μία ξυλόσομπα είναι η καλύτερη λύση, χώρια που θα βάζει ο άνθρωπος και κάνα φαγάκι να ψήνεται..
  7. Το ποσό που σας είπε ο εργολάβος σας δεν το έβγαλε έτσι αυθαίρετα από το κεφάλι του, προφανώς είδε τα σχέδια των ξυλοτύπων και υπολόγισε τα κυβικά. Θα ξεκινήσετε λοιπόν με το πρώτο βασικό που είναι ο σωστός αριθμός κυβικών που θα πέσουν. Ο μηχανικός σας θα σας ενημερώσει για το πόσα κυβικά θα χρειαστεί η οικοδομή σας (± 5%) και θα αντιπαραβάλλετε το νούμερο που θα σας πει με αυτό του εργολάβου. Η τιμή κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να σας απασχολεί ιδιαίτερα γιατί από προσωπική εμπειρία σας διαβεβαιώ ότι ο εργολάβος (ας είναι και φίλος) αυτά που είναι να βγάλει θα τα βγάλει είτε χρεώνοντας στη σωστή γι' αυτόν τιμή το κυβικό, είτε χρεώνοντας φθηνά το κυβικό αλλά διογκώνοντας εντέχνως το σύνολο των κυβικών. Αν θέλετε πράγματι να χρεωθείτε τα λιγότερα δυνατόν χρήματα σε συνάρτηση με άρτια εργασία και υλικά, συμφωνήστε επ' αμοιβή με τον μηχανικό σας ν' αναλάβει αυτός εξ' ολοκλήρου το συγκεκριμένο στάδιο της σκυροδέτησης που είναι και το πιό κοστοβόρο συνολικά. Έχετε υπόψιν σας ότι και στα υλικά υπάρχουν σημαντικές ποιοτικές διαφορές ακόμη και αν αυτά είναι σύμφωνα με τη μελέτη. Για παράδειγμα σίδηρος οπλισμού τούρκικος ή ελληνικός;; Τέλος, εξυπακούεται πως ότι και με όποιον συμφωνήσετε, γραπτώς και μόνο γραπτώς. Σας εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!
  8. Οι εμπορικές αξίες των ακινήτων δεν ορίζονται από σταθερές τιμές. Ορίζονται από τον παράγοντα προσφορά και ζήτηση, η οποία ζήτηση εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από το αν οι τράπεζες χορηγούν στεγαστικά δάνεια και με ποιούς όρους. Υποθετικά αν για παράδειγμα έχουμε δύο διαμερίσματα ιδίων τετραγωνικών και ορόφου, στην ίδια πολυκατοικία και στην ίδια κατάσταση αλλά τα κατέχουν δύο διαφορετικοί ιδιοκτήτες, τότε ο καθένας εξ΄αυτών θα αποτιμήσει το δικό του σε διαφορετική τιμή από τον άλλο ανάλογα με την ανάγκη του. Πληροφοριακά το ΥΠΟΙΚ έχει αναπτύξει μία εφαρμογή (μητρώο αξιών μεταβιβάσεων ακινήτων) πληροφοριακού χαρακτήρα, με την οποία μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση για το πώς διαμορφώνεται η αγορά των ακινήτων αντλώντας πληροφορίες για τις αξίες μεταβιβάσεων στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.
  9. 1) Πριζοδιακόπτες θα πρέπει να επιλέξετε με τα παρακάτω κριτήρια κατά σειρά προτεραιότητος: α) κάλυψη τεχνικών προδιαγραφών (σε συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο σας) β) τιμή αγοράς γ) αισθητική Όποια από τις μάρκες που έχετε ήδη εξετάσει καλύπτει τα παραπάνω είσαστε εντάξει. 2) Laminate σε εξοχικό εγώ προσωπικά θα το απέφευγα. Κάποια πράγματα μας φαίνονται τέλεια αισθητικά στην πορεία όμως διαπιστώνουμε ότι χρηστικά μας δημιουργούν προβλήματα. Φανταστείτε μπότες - γαλότσες με λάσπες-αγκάθια και πέτρες να περπατούν πάνω στο ωραίο ξύλινο πάτωμα και μην σκεφτείτε ότι δεν θα μπείτε ποτέ έτσι μέσα στο σπίτι γιατί στη βαρυχειμωνιά και με καταιγίδα σιγά μην αλλάζετε έξω από αυτό. Εάν σας αρέσει τόσο πολύ οπτικά το ξύλο υπάρχουν καταπληκτικές απομιμήσεις ξύλου πλακιδίων είτε κεραμικών είτε γρανίτη. 3) Πατητή τσιμεντοκονία με χίλια εφ΄ όσον το αντέχει η τσέπη σας (έχει μεγαλύτερο κόστος από ένα μέσο πλακάκι) και κυρίως εφ΄όσον την κατασκευάσει τεχνίτης με Τ κεφαλαίο. 4) Εσωτερικές πόρτες υπάρχουν από 60€ (από πεπιεσμένο χαρτί) και φτάνουν όσο θέλετε εσείς. Εξαρτάται λοιπόν από την οικονομική σας δυνατότητα. Πέρα από τα επιμέρους ερωτήματά σας θα σας δώσω μία γενική συμβουλή. Εστιάστε και δώστε όλο σας το βάρος και προσοχή στην ποιότητα των εργασιών που θα εκτελέσουν οι τεχνίτες. Μία πρίζα ακόμη και από χρυσό να είναι, καμία αξία δεν θα έχει εάν ο ηλεκτρολόγος σας συνδέσει στον πίνακα δύο δωμάτια ανά ασφάλεια. Μία μπαταρία βρύσης όσο ακριβή και να είναι εάν ο υδραυλικός δεν έχει κάνει άρτια εγκατάσταση εσείς θα υποφέρετε από δυσοσμίες και διαρροές. Επενδύστε πρώτα απ' όλα λοιπόν στους ανθρώπους για να χαρείτε την κατοικία σας πολλά - πολλά χρόνια απροβλημάτιστα. Καλά τελειώματα να έχετε!
  10. Η σωστή διαδικασία είναι την αίτηση αλλαγής ονόματος να την κάνει ο νέος ιδιοκτήτης με το συμβόλαιο. Εσείς θα πρέπει να του καταστήσετε σαφές ότι θα του δώσετε μεν ένα εύλογο χρονικό περιθώριο ώστε τακτοποιήσει στην ΕΥΔΑΠ την αλλαγή, πέρα από αυτό όμως αν δεν το κάνει θα προχωρήσετε σε διακοπή υδροδότησης εφ' όσον το ρολόϊ εξακολουθεί να είναι στ' όνομά σας. Επίσης καλό θα ήταν μέχρι να γίνουν όλα αυτά να κατεβάζετε online από το site της ΕΥΔΑΠ τον τρέχοντα λογαριασμό ώστε να βλέπετε τυχόν απλήρωτες υποχρεώσεις.
  11. Σωστό! Η ερώτηση του Scrooge έχει ως θέμα όμως την αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου. Το να του λέμε του ανθρώπου να μην βάλει ενεργειακά κρύσταλλα είναι σαν να του λέμε να βάλει παρμπρίζ με νάϊλον. Καλό Πάσχα με υγεία & ευτυχία!
  12. Η ενεργοποίηση και ο έλεγχος εξ αποστάσεως αυτοματισμών και συσκευών μέσω internet σαφώς και διευκολύνει αφάνταστα τον χρήστη. Προϋπόθεση είναι όμως να λάβετε στατική IP από τον πάροχό σας με την ανάλογη μηνιαία επιβάρυνση. Αν η IP της σύνδεσής σας παραμείνει dynamic τότε σε κάθε διακοπή ρεύματος θα χάνεται η επικοινωνία μεταξύ του router και του αυτόματου καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο από απόσταση. Νομίζω πως ο πιό ασφαλής και οικονομικός τρόπος τηλεχειρισμού είναι είτε μηχανικός είτε ηλεκτρονικός αυτοματισμός με ηλεκτρική αυτονομία. Υγεία, Ειρήνη και Αγάπη σε όλους τους προλαλήσαντες και σας εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα κύριε tasossolar!
  13. Αν δεν έχετε άριστη θερμομόνωση σε τοιχοποιΐα και κουφώματα θεωρώ ότι είναι ανώφελο να θερμαίνετε το σπίτι εν τη απουσία σας αφού το πιθανότερο είναι σε 24 ώρες να έχει επανέλθει στην προτέρα θερμοκρασία. Αν επιθυμείτε να βρίσκετε το σπίτι σας ζεστό την ώρα που θα πηγαίνετε, νομίζω ότι ο απλούστερος και οικονομικότερος τρόπος είναι να συνδέσετε τον λέβητα με κάποιον (ποιοτικά ανώτερο) εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη-προγραμματιστή και να του δώσετε την επιθυμητή εντολή. Εξυπακούεται ότι αυτή την εργασία θα την αναθέσετε στον κατάλληλο τεχνικό. Καλό Πάσχα και χαρούμενη Ανάσταση να έχετε!
  14. Άριστα κουφώματα, τα έχω βάλει και είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένος. Να δώσετε έμφαση στους μηχανισμούς και στη συναρμογή από τον τεχνίτη που θα τα τοποθετήσει, καθώς επίσης και στην τοποθέτηση ενεργειακών κρυστάλλων 3ης γενιάς + 4 εποχών (solar control). Τόσο για τα κουφώματα όσο και για τα κρύσταλλα να ζητήσετε οπωσδήποτε (αν δεν σας δοθούν) τα απαραίτητα πιστοποιητικά που τα συνοδεύουν τα οποία μαζί με τα τιμολόγιά τους θα είναι η απόδειξη εφαρμογής θερμομόνωσης στα ανοίγματα του σπιτιού. Καλορίζικα!! ΥΓ: Απορώ που στο thread δεν έχει μιλήσει-παρέμβει ακόμη ένας μηχανολόγος από τους τόσους αξιόλογους που συμμετέχουν στο forum ώστε να βάλει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις..
  15. Πιό πολλά χρήματα θα χαλάσετε σε τρυπάνια κοβαλτίου παρά να καλέσετε έναν κλειδαρά. Η μόνη ανέξοδη (και πιό εύκολη) λύση θα ήταν να έχετε τα δύο εργαλειάκια στρέψης και τσουγκράνας, αλλά θα καταφέρνατε να τα χρησιμοποιήσετε με θετικό αποτέλεσμα;; Το WD δεν πρόκειται να σας βοηθήσει διότι δεν πρόκειται περί διάβρωσης ή σκουριάς αλλά γιατί έχει μαγκώσει το άγκιστρο του κυλίνδρου και χρειάζεται το κλειδί.Κάντε μία απέλπιδα προσπάθεια χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Bumrkey. Μία αναζήτηση στο google θα σας κατατοπίσει.
  16. Θεωρώ ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε μπορεί και πρέπει να λυθεί μόνο μεταξύ των δύο ιδιοκτητών, του δικού σας δηλαδή και του προβληματικού διαμερίσματος. Το αν έχει πρόβλημα η σωλήνωση ή η μπαταρία, ουδόλως πρέπει να σας ενδιαφέρει. Ενημερώστε τον ιδιοκτήτη σας ότι θα αποχωρήσετε από το ακίνητο εφ' όσον δεν δοθεί λύση άμεσα και αφήστε εκείνον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ως οφείλει άλλωστε. Αν τελικά αναγκαστείτε να αποχωρήσετε δυστυχώς θα ζημιωθείτε το κόστος μίας μετακόμισης αλλά δεν σας συμφέρει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε νομική ή προσωπική αντιδικία τόσο χρηματικά όσο και ψυχολογικά. Η ευχέρεια που έχετε να ανακτήσετε την ηρεμία σας με ένα κόστος σχετικά διαχειρίσιμο, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης.
  17. Και στις δύο περιπτώσεις εφ' όσον θα δαπανήσετε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, γνώμη μου είναι να απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας και (επ΄αμοιβή φυσικά) να σας συντάξει μία έκθεση-πραγματογνωμοσύνη στην οποία θα περικλείει όλα τα θετικά και αρνητικά των δύο επιλογών. Η απόφαση που καλείστε να πάρετε είναι απόφαση ζωής και δεν θα πρέπει να επηρεαστείτε από έναν πρώην εργολάβο ή από το παρών forum όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν από τους συμμετέχοντες. Αυτά όσον αφορά το τεχνικό-λογιστικό μέρος της επιλογής σας. Από συναισθηματικής και εμπειρικής απόψεως (και μόνο από αυτές τις δύο) εγώ θα επέλεγα τη μονοκατοικία για τους παρακάτω λόγους: 1) Ο πατέρας σας είναι βέβαιο ότι έχει δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα κοιτώντας παρόν και μέλλον.Τα ξενύχτια του, το άγχος του, η αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος κατά τη κατασκευή της μονοκατοικίας, θα ήταν ευχής έργον να τύχουν της ανάλογης αποδοχής από εσάς χαρίζοντάς του την χαρά και την ικανοποίηση ότι τα κόπια του έπιασαν τόπο. 2) Το ότι η μονοκατοικία μπορεί εύκολα να χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές κατοικίες είναι τρομερό πλεονέκτημα γιατί: α) μπορείτε να αποκαταστήσετε μελλοντικά τα παιδιά σας ή β) να νοικιάσετε κάποιους από τους χώρους αποκομίζοντας ένα εισόδημα. Άλλωστε να ξέρετε ότι τα πολλά τετραγωνικά είναι χρήσιμα και εξυπηρετικά στις στεγαστικές μας ανάγκες, αλλά όσο μεγαλώνουμε τόσο αυτές μικραίνουν. Άλλες ανάγκες έχουμε στα 35 έγγαμοι με δύο μικρά παιδιά και άλλες στα 60 με παιδιά που ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Η παλαιότητα δεν είναι κάτι που εμένα προσωπικά θα με τρόμαζε γιατί η συντήρηση είναι αυτή που καθιστά λειτουργικό και ασφαλές ένα ακίνητο. Υπάρχουν πολλά ακίνητα 30ετίας σε καλύτερη κατάσταση από κάποια 10ετίας μόνο και μόνο γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι παστρικοί και νοικοκυραίοι. Αυτά από εμένα, σας εύχομαι τα καλύτερα επιλέγοντας να ισορροπήσετε ανάμεσα στην υπευθυνότητα χρησιμοποιώντας την επαγγελματική γνώμη ενός ειδικού, την ωριμότητα που απορρέει από τις εμπειρίες και το ένστικτό σας, αλλά και το συναίσθημα που προέρχεται από την πατρική σας σχέση.
  18. Εφ' όσον λέτε ότι έχετε κάνει αποδοχή προ 15ετίας, φαντάζομαι ότι είστε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έκτοτε. Αν δεν είχε κάνει νέα σύμβαση στη ΔΕΗ η γιαγιά σας στο όνομά της ώς φιλοξενούμενη (με δωρεάν παραχώρηση) στο δικό σας ακίνητο, η οφειλή βαρύνει εσάς ως κληρονόμο του αρχικά συμβαλλλομένου παππού σας. Η γιαγιά σας δεν υπήρξε ποτέ για τη ΔΕΗ..
  19. Όπως ακριβώς σας το λέει ο κύριος antloukidis! Η οφειλή του αποθανώντος στην ΔΕΗ δεν μεταβιβάζεται σε εσάς ως καινούργιο ιδιοκτήτη αλλά ως κληρονόμο! ( εφ' όσον έχετε κάνει αποδοχή). Εάν για παράδειγμα ο συγχωρεμένος όταν ήταν εν ζωή μεταβίβαζε (πουλούσε) το σπίτι και χρωστούσε στη ΔΕΗ, ο νέος ιδιοκτήτης θα έκανε σύμβαση στ' όνομά του και θα ηλεκτροδοτούσε κανονικά το ακίνητο..
  20. 1) Ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα σχετικά με τα όρια το μάθατε από τρίτους, οπότε δεν μπορείτε να είστε σίγουρος για το τί έχει συμβεί στην πραγματικότητα. 2) Η σύνταξη τοπογραφικού χωρίς σαφή αποτύπωση συνόρων ελλείψει περίφραξης, υποχρεώνει τον συντάξα τοπογράφο να αναγράψει σε αυτό: «τα όρια υπεδείχθησαν από τον ιδιοκτήτη» οπότε ουδεμία νομιμότητα έχει σε περίπτωση αντιδικίας,με την ίδια λογική όπως σας γράφει ο κύριος Δημήτρης μπορείτε κι εσείς να κάνετε το ίδιο. 3) Το ακίνητό σας έχει ενταχθεί στο κτηματολόγιο ώστε να υπάρχει αποτύπωση των συνόρων του; και αν ναι, α) έχει αποτυπωθεί σωστά; β) έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες; Γνώμη μου είναι να μην παρασύρεστε από το «τί λένε στο χωριό», παρά κοιτάξτε με τον καλό τρόπο να έρθετε σε συννενόηση με τη γειτόνισσα. Εν ανάγκη επειδή υποθέτω ότι μπορεί να είναι ηλικιωμένη, προσπαθήστε να μιλήσετε με τα παιδιά της ώστε να εκφράσετε τις ανησυχίες σας και να βρείτε μία κοινή συνισταμένη. Αν παρ' όλα αυτά τελικώς ισχύουν αυτά που ήδη μάθατε, δώστε της να καταλάβει ότι κανέναν δεν συμφέρει η αντιδικία και πόσο μάλλον αν αυτή καταλήξει σε δικαστική διαμάχη. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι συννενόηση- σύνταξη τοπογραφικού- οριοθέτηση με περίφραξη. Σε περίπτωση που εξαντλήσετε κάθε ελπίδα συννενόησης αναγκαστικά σε δικηγόρο ώστε να σας καθοδηγήσει για τις περαιτέρω ενέργειές σας..
  21. Γίνεται, θα πρέπει να πληρώσετε τον παλιό φόρο ο οποίος θα προκύψει από τη σημερινή αξία του ακινήτου σε συνάρτηση με τους φορολογικούς συντελεστές που ίσχυαν κατά τον χρόνο κτήσης. Την διαδικασία θα την αναλάβει ο-η συμβολαιογράφος ο οποίος θα σας τα εξηγήσει αναλυτικότερα τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς το κόστος που θα προκύψει. Όσον αφορά την επιλογή του συμβολαιογράφου όπως σας εξήγησε ήδη ο κύριος Δημήτρης και ο κύριος Arche, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας το ποιόν-ά θα επιλέξετε, ζητώντας προσφορά αφού η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει με ότι συνεπάγεται αυτό για τα επαγγέλματα που την πλαισιώνουν. Ο συμβολαιογράφος που συνεργάζεται με τον κατασκευαστή εξυπακούεται ότι είναι πιθανόν να σας συμφέρει ως κόστος και επιπλέον έχει το πλεονέκτημα ότι έχει σαφή εικόνα της οικοδομής, αλλά καλό θα είναι να πάρετε τουλάχιστον άλλη μία προσφορά και από κάποιον άλλο ώστε να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης. Καλορίζικο το νέο σας σπίτι, να το χαρείτε πάνω απ' όλα με προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία!
  22. Πρώτα απ' όλα να έχετε καλή χρονιά με υγεία για εσάς και την οικογένειά σας. Δεύτερον, επειδή από τα γραφόμενά σας φαίνεστε άνθρωπος υπεύθυνος θα σας συμβούλευα να μην νιώθετε καμία ενοχή γιατί ότι κάνατε, το κάνατε για καλό, προσπαθώντας να μεγαλώσετε το παιδί σας σε πιό άνετο χώρο. Οι εποχές του « εφτά νομά σ' ένα δωμά» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το δυάρι δεν προσφέρεται σε καμία περίπτωση για τριμελή (ή και τετραμελή εύχομαι μελλοντικά) οικογένεια. Απ' ότι καταλαβαίνω έχετε τέσσερα βασικά θέματα: 1) Για την ασφάλεια της πολυκατοικίας την πιό εμπεριστατωμένη απάντηση σας την έδωσε ο κύριος Roy_Hobbs. Επικουρικά θα σας πρότεινα να προχωρήσετε άμεσα σε σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου πυρός κοινοχρήστων χώρων (κάτι που είναι και υποχρεωτικό άλλωστε) και ασφάλιση αστικής ευθύνης διαχειριστή για ικανό ποσό (τουλάχιστον 80.000 έως 100.000€) προκειμένου να είστε τουλάχιστον χρηματικά κατά το ελάχιστο καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές. Το κόστος είναι μικρό και επιμερίζεται στους συνιδιοκτήτες (150-200€ ετήσιο συνολικό κόστος ). 2) Για την έλλειψη θέρμανσης, αυτό είναι κάτι που γνωρίζατε εκ των προτέρων, οπότε με την πρώτη ευκαιρία καλείτε έναν μηχανολόγο-μηχανικό ώστε να σας προτείνει την βέλτιστη λύση για το διαμέρισμά σας (ατομική εφ' όσον δεν υπάρχει κεντρική). 3) Για την έλλειψη γκαράζ + αποθήκης, επίσης είναι κάτι που ξέρατε και είχατε υπολογίσει, αλλά φαντάζομαι ότι έχετε πολύ μεγαλύτερο όφελος από τους υπάρχοντες ωφέλιμους χώρους σε σύγκριση με το δυάρι, συν τη βοήθεια από τους γονείς σας όσον αφορά το παιδί σας. 4) Την ανυπαρξία και τήρηση στοιχειωδών κανόνων μεταξύ των συνιδιοκτητών, ποτέ δεν είναι αργά να την προσπελάσετε. Κάντε το πρώτο βήμα συγκαλώντας γενική συνέλευση ( εν ανάγκη πιέζοντας με όλους τους νόμιμους τρόπους) και ξεκινήστε αγοράζοντας ένα βιβλίο πρακτικών στο οποίο θα αναγράφονται όλες οι αποφάσεις και κυρίως ποιός θα είναι ο διαχειριστής που θα εκπροσωπεί νόμιμα το σύνολο των ιδιοκτητών έχοντας τόσο τη δικαιοδοσία όσο και τις ανάλογες ευθύνες. Το να γκρεμίσει κάποιος το οτιδήποτε (είτε άψυχο - είτε έμψυχο) είναι το εύκολο κύριε Κώστα. Το να κτίσει είναι το δύσκολο. Με αγάπη και χωρίς ίχνος εξυπνακισμού θα σας πώ απλά να είστε μαχητής. Μιά χαρά τα σκεφτήκατε και τα υλοποιήσατε έως τώρα κατά την ταπεινή μου άποψη. Μην λιποψυχείτε και μην παραιτήστε από τα κόπια σας και την περιουσία σας. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας ειδικά για όσους θέλουν να τη ζουν με αξιοπρέπεια, πρόοδο και ευημερία. Σας εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!
  23. Χαίρομαι πολύ που δώσατε λύση στο πρόβλημά σας και σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση, διότι είναι σύνηθες φαινόμενο το γεγονός να ζητούνται από το forum συμβουλές από κάποιους οι οποίοι μετά εξαφανίζονται. Το πρόβλημα του καθενός και η λύση αυτού, μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας που ίσως βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Στο δια ταύτα και στην περίπτωσή σας, πρώτον δεν εξάγεται πουθενά από τα λεγόμενά σας κάτι το προσβλητικό που να αφορά γενικά τους διαχειριστές, οπότε μην απολογείστε για κάτι που δεν είπατε ή δεν εννοήσατε. Όσον αφορά τον άνθρωπο που εκτελεί χρέη διαχειριστή στην πολυκατοικία σας και σύμφωνα με αυτά που μας περιγράψατε, γνώμη μου είναι να συγκαλέσετε γενική συνέλευση και να ασκήσετε λογιστικό έλεγχο στην διαχειριστική περίοδο του συγκεκριμένου, πριν εκτροχιαστεί η κατάσταση και το έλλειμμα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι πολύ πιό εύκολο απ' όσο φαντάζεστε να υπάρξει κατάχρηση αρκετών χρημάτων, χρήματα τα οποία θα κληθείτε να πληρώσετε μία ωραία πρωΐα όλοι οι υπόλοιποι (ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ,απλήρωτα συνεργεία κτλπ) εκτός του ότι μπορεί να τα πληρώσετε και χρυσά αν υπάρξουν καταγγελίες σε ΙΚΑ-ΔΟΥ-επιθεωρήσεις εργασίας σε περίπτωση που όντως υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές έναντι τρίτων. Αμέσως-αμέσως έχετε χάσει την έκπτωση του 15% από την ΔΕΗ λόγω εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών. Προσοχή λοιπόν γιατί μπέσα δεν υπάρχει πιά στις μέρες μας, την πάτησε το τρένο μαζί με τόσες και τόσες άλλες αξίες που χαρακτήριζαν την στάση και τρόπο ζωής ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Καλή συνέχεια στην ημέρα σας..
  24. Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση τόσο προς εσάς προσωπικά όσο και ως προς την ιδιότητά σας, σας λέω απλά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση σφάλετε και ναι...έχω εκτελέσει καθήκοντα διαχειριστή επί σειρά ετών και μάλιστα τόσο επιτυχώς που μου έχει προταθεί μέχρι και να πληρώνομαι προκειμένου να είμαι διαχειριστής σε μόνιμη βάση. Θα συμφωνήσω στο ότι η δουλειά του διαχειριστή δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ξεκούραστη και χαλαρή. Αυτό βέβαια αφορά έναν έντιμο και υπεύθυνο άνθρωπο που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα καθήκον που του ανατίθεται με γνώμονα τα συμφέροντα των συνιδιοκτητών μέσα στα πλαίσια των νόμων. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που αναλαμβάνουν τη διαχείριση και οι οποίοι τη βγάζουν μπέϊκα αφού και τίποτα δεν κάνουν, αλλά και το χεράκι τους στο βάζο με το μέλι χώνουν. Ειλικρινά είναι τόσα πολλά που αφορούν τη δικαιοδοσία και τις ευθύνες του διαχειριστή, που το λιγότερο που θα έπρεπε να γράψω είναι ένα σεντόνι πολλών-πολλών σελίδων, κάτι ιδιαίτερα κουραστικό για όποιον μας διαβάζει. Στο επίμαχο θέμα λοιπόν, ο διαχειριστής είναι 100% υποχρεωμένος βάση καταστατικού, νόμων, ηθικής αλλά και κοινής λογικής να παράσχει πρόσβαση σε αποδεικτικά πληρωμής δαπανών σε όποιον από τους πληρώσαντες δαπάνες κοινοχρήστων του το ζητήσει. Επίσης είναι υποχρεωμένος να τηρεί και το ανάλογο αρχείο πληρωμών της τελευταίας 5ετίας σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από τους συνιδιοκτήτες ζητήσουν τον έλεγχο αυτής. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν παράσχει σε αντίγραφα (με έξοδα του ενδιαφερόμενου) τις αποδείξεις που του ζητούνται, ουδεμία απαίτηση μπορεί να έχει για την πληρωμή αυτών. Είμαι φανατικός υπερασπιστής της εφαρμογής των νόμων και του δικαίου. Όταν έγραψα στο προηγούμενο post μου να τραβηχτεί το αυτάκι του συγκεκριμένου διαχειριστή, εξυπακούεται ότι το έγραψα μεταφορικά εννοώντας πως εγώ θα είχα προβεί ήδη στις δέουσες νομικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσω το δικαίωμά μου. Ίσως γι' αυτόν τον λόγο κανείς έως τώρα στη ζωή μου δεν έχει τολμήσει να μου κάνει ταρζανιές σαν αυτές που κάνουν στη φίλη μας Nina050684 ή και ακόμη χειρότερες. Παρ' όλα αυτά, έδωσα πιστεύω στη φίλη μας την ευκολότερη λύση ώστε ούτε να ταλαιπωρηθεί, ούτε να ξοδευτεί. Καλό βράδυ!
  25. Αρνείται;; Με ποιό δικαίωμα;; Γιατί δεν συγκαλείτε γενική συνέλευση και να του τραβήξετε το αυτάκι;; Λοιπόν ακούστε τί θα κάνετε για να μην ταλαιπωρείστε με την ΔΕΗ, γιατί και πολύ χρόνο θα χάσετε και πιθανόν να μην κάνετε δουλειά αν πέσετε σε κάποιον υπερ-τυπικό υπάλληλο (μπορεί να σας ζητήσει αποδεικτικό του ότι είσαστε διαχειριστής). Θα μπείτε στο site της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στην υπηρεσία e-bill (ηλεκτρονική έκδοση λογαριασμού). Στο κάτω μέρος δεξιά της σελίδας θα δείτε με ροζ γράμματα: Λογαριασμοί Κοινόχρηστων Παροχών στους οποίους μπορείτε να μπείτε άμεσα χωρίς εγγραφή. Μοναδική υποχρέωση είναι να γνωρίζετε τον ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής τον οποίο φυσικά εσείς δεν τον ξέρετε αφού δεν έχετε πρόσβαση στους έντυπους λογαριασμούς. Ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής λοιπόν είναι ο αριθμός της παροχής (12 ψηφία) ο οποίος είναι γραμμένος επάνω στο ρολόϊ με μοναδική διαφοροποίηση στον τελευταίο αριθμό του. Αν για παράδειγμα ο αριθμός παροχής του κοινόχρηστου ρολογιού είναι 123456789012, εσείς θα πληκτρολογήσετε 12345678901 και θα κάνετε συνδυασμούς από το 1 έως το 0 για τον τελευταίο αριθμό μέχρι να βρείτε τον σωστό κωδικό και να σας επιτρέψει το σύστημα να εκτυπώσετε τον τελευταίο λογαριασμό. Καλή επιτυχία!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.