Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση μονοφασικών μετρητών


mak_johnn

Recommended Posts

Καλησπέρα στο Forum. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα:

Έχω εναν χώρο με μονοφασική παροχή του οποίου θέλω να μετρήσω την κατανάλωση. Τοποθετώ έναν ψηφιακό μονοφασικό μετρητή (Hager) (ας τον ονομάσουμε Β) και ξεκινάει η μέτρηση. Την επόμενη μέρα (επειδή θέλω να διπλοτσεκάρω τις μετρήσεις) τοποθετώ έναν δεύτερο μετρητή (ας τον ονομάσουμε Α),ακριβώς ίδιας μάρκας με τον προηγούμενο, στο ίδιο καλώδιο παροχής και περίπου 3-4 μέτρα πριν τον Β. Ξαφνικά ο Β σταματάει να λειτουργεί και μάλλον κάηκε. Ο Α συνεχίζει και λειτουργεί μια χαρά.

Μίλησα με 1-2 ηλεκτρολόγους και μου είπαν τα εξής:

Ο ένας μου είπε ότι ενδεχομένως υπήρξε αλληλοεπίδραση των δύο μετρητών (στα πηνία τους) με αποτέλεσμα ο 1ος μετρητής στη σειρά (δηλ. ο Α) να προξένησε βλάβη στον άλλον.

Ο άλλος μου είπε ότι ενδεχομένως ο Β να ήταν εξαρχής ελλατωματικός. Όμως αυτό φαίνεται λίγο απίθανο δεδομένου ότι στην αρχή λειτουργούσε κανονικά και σταμάτησε την ημέρα σύνδεσης και του Α.

Κάποια άποψη για τα παραπάνω? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Απευθύνσου στο τεχνικό τμήμα της Hager 210 6254191 και ρώτα αν μπορείς να βάλεις 2 ψηφιακούς μετρητές στην ίδια γραμμή.Ποιός ο λόγος να διπλομετράς την ίδια γραμμή;Οι μετρητές είναι πολύ αξιόπιστοι.

Link to comment
Share on other sites

Jami, Μιχάλη, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα πάρω στη Hager να ρωτήσω. Jami δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των μετρητών, άλλος είναι ο λόγος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.