Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fan coil και βοηθητικά συστήματα


zio7

Recommended Posts

Σε κατοικία έχω θέρμανση με λέβητα Pellets και ψύξη με αντλία θερμότητας και συνδέονται με fan coil οροφής, το οποίο μοιράζει με αεραγωγούς τον κλιματιζόμενο αέρα στους χώρους (100% ανακυκλοφορία). Την κατανάλωση του fan coil, περίπου 3KW την βάζω? Πιστεύω οτι στην θέρμανση πρέπει να μπεί στα βοηθητικά συστήματα ενώ στην ψύξη όχι ( θεωρώ οτι περιλαμβάνεται στην δήλωση της εξωτερικής μονάδας και στο EER). Καμιά σκέψη? Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι πρέπει να μπεί και στα δύο στα βοηθητικά. Δεν περιλαμβάνεται στην ισχύ της αντλίας θερμότητας. Πάντως, τα 3kw για ηλεκτρική ισχύ fancoil είναι μάλλον υπερβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Sory λάθος. Στη θέρμανση τα 3KW αναφέρονται μαζί με την εξωτερική αντλία θερμότητας, στην περίπτωση μας όμως στην θέρμανση το fan coil θα συνδεθεί με τον λέβητα πελλετ οπότε στα βοηθητικά συστήματα θα βάλω περίπου 0,2 KW για τον ανεμιστήρα. Στην ψύξη όμως δεν περιλαμβάνονται όλα στην ισχύ της εξωτερικής μονάδας? Στο παράδειγμα του ΤΕΕ που χρησιμοποιεί τα κλασσικά σπλιτάκια στα βοηθητικά συστήματα δεν βάζει τίποτα

Link to comment
Share on other sites

Στην θέρμανση ισχύς λέβητα και 0,2Kw στα βοηθητικά. Στην ψύξη ισχύς αντλίας και 0,2 kw στα βοηθητικά.

Το σπλιτάκι του παραδείγματος είναι όλο μαζι μία συσκευή και στην ισχύ του περιλαμβάνεται και η ισχύς του εσωτερικού. Η ισχύς της αντλίας θερμότητας δεν περιλαμβάνει την ισχύ του fancoil.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.